09 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

İstanbul yağmura teslim

Dün şiddetli sağanak yağış sonrasında İstanbul yağmura teslim oldu. D-100 karayolu Tuzla, Pendik, Kadıköy Uzun Çayır, Unkapanı Köprüsü sular altında kalırken, Üsküdar, Kurbağalıdere ve Küçüksu deresi taştı. Kadıköy’de Kurbağalıdere’nin taşması sonucu Fikirtepe Köprüsü ve Mandıra Caddesindeki onlarca araç su altında kaldı. Dereye düşen ve arkadaşlarının kendisini kurtarmak için attığı ip kopan Mevlüt Coşkun adlı temizlik işçisi boğularak vefat etti.

İstanbul yağışa teslim oldu

İSTANBUL’DA etkili olan sağanak yağmur, hayatı olumsuz etkiledi. Kadıköy’de Kurbağalıdere’nin taşması sonucu Fikirtepe Köprüsü ve Mandra Caddesi’ndeki onlarca araç su altında kaldı. Dereye düşen kişi kayboldu. İstanbul’da dün sabah saatlerinde etkisini arttıran sağanak sebebiyle özellikle Anadolu yakasında bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Sağanak, Kadıköy, Üsküdar, Pendik ve Tuzla başta olmak üzere Anadolu yakasında etkili oldu. Avrupa yakasında da başlayan yağış, şehrin her iki yakasında trafiği olumsuz etkiledi. Yağış sebebiyle Ümraniye, Pendik, Tuzla’da bazı ev ve iş yerlerini su bastı.

İtfaiye ve polis ekiplerinin çalışmalar yaptı. Özellikle Anadolu yakasında birçok yol yağış sebebiyle kapandı. Birçok araç da yolda mahsur kaldı.

Özellikle Anadolu Yakası’nda etkili sağanak sebebiyle Kadıköy’deki Kurbağalıdere, Yeni Salı Pazarı’nın kurulduğu yere yakın bölümde taştı. Taşma sonucu sular, Fikirtepe Köprüsü ile Mandra Caddesi’ni etkisi altına aldı. Köprü ve Mandra Caddesi’ndeki onlarca araç mahsur kaldı. Mahsur kalan araçlar ile tahliye çalışmalarına destek amacıyla, olay yerine çok sayıda iş makinesi, itfaiye aracı ve ambulans'ın yanı sıra Ataşehir Belediyesinin temizlik işlerini yürüten Altaş firmasından işçiler de olay yerine geldi. Tahliye ve su altında kalan eşyaları kurtarma çalışmaları sürerken ayağı kayan firma çalışanı Mevlüt Coşkun, dereye düştü. Arkadaşlarının kendisini kurtarmak için attığı ip kopan Coşkun, sular arasında kayboldu.

Vatandaşı arama çalışmaları ile Fikirtepe Köprüsü ve Mandra Caddesi’ndeki kurtarma, su tahliyesi ve araçların kaldırılması çalışması yapıldı.

09.06.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  İstanbul yağmura teslim

  AMASYA’DA VATANDAŞLAR GECEYİ SPOR SALONUNDA GEÇİRDİ

  ERCİYES’İN ZİRVESİ BEYAZA BÜRÜNDÜ

  Cerrahpaşa’nın zemini kaydı

  İşçileri taşıyan servis minibüsü devrildi: 16 yaralı

  Çanakkale Boğaz köprüsü güzergâh etütleri devam ediyor

  THY uçağının lastiği patladı

  Şenlik parası ile öğrencilere burs verilecek

  Samsun’da ‘’Amazon Köyü’’ kurulacak

  Nemrut Krater Gölü 28 ülkede tanıtılacak

  Edirne’de 63 kaçak yakalandı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.