14 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Kırgızistan’daki olaylar endişe verici

Kırgızistan, Kırgız ve Özbekler arasındaki çatışmalarla yeniden karışırken, Türk Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, olayların endişe verici olduğu kaydedilerek, “Olayların bir an evvel kontrol altına alınması ve 27 Haziran 2010 günü yapılması planlanan anayasa referandumunun sağlıklı şartlarda gerçekleştirilerek, ülkede meşru ve demokratik bir hükümetin kurulmasına yönelik sürecin başlatılması umut edilmektedir” denildi.

Kırgızistan'da olaylar devam ediyor

DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kırgızistan’daki olaylar konusunda, AGİT dönem başkanı Kazakistan Dışişleri Bakanı Kanat Saudabayev ve Kırgızistan Geçici Yönetimi Başkan Yardımcısı Almazbek Atambayev ile birer telefon görüşmesi yaptı. Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Türkiye’nin başlıca önceliğinin, “Kırgızistan’daki Türk vatandaşlarının kaygılarının giderilmesi olduğu” belirtildi. Açıklamada, “Vatandaşlarımızın olaylardan etkilenmemesini teminen gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması Kırgız yönetiminden talep edilmiştir” denildi. Açıklamada, Kırgızistan’ın güneyinde son günlerde tırmanan ve etnik bir nitelik kazanan olayların endişe verici olduğu kaydedilerek, “Olayların bir an evvel kontrol altına alınması ve 27 Haziran 2010 günü yapılması planlanan anayasa referandumunun sağlıklı koşullarda gerçekleştirilerek, ülkede meşru ve demokratik bir hükümetin kurulmasına yönelik sürecin başlatılması umut edilmektedir” ifadelerine yer verildi.

Ülkede Nisan ayında yapılan yönetim değişikliğinden sonra Kırgızistan’ın bir an evvel istikrar ve huzura kavuşması için Türkiye’nin hem ikili düzeyde, hem de uluslar arası platformlarda gerekli girişimlerde bulunduğunun belirtildiği açıklamada, “Ülkemiz, kardeş Kırgız halkına verdiği desteği bundan sonra da sürdürecektir” denildi.

Öte yandan, açıklamada, mevcut geçiş döneminde Türkiye ve Kırgızistan’ın ikili ilişkilerinin ve Türkiye’nin bu ülkeye sağlayacağı yardımları değerlendirmek ve bu ülkedeki Türk vatandaşları ile temaslarda bulunmak üzere bir özel temsilcinin, ilgili kurumların temsilcileriyle birlikte gelecek hafta Kırgızistan’ı ziyaret edeceği kaydedildi.

14.06.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Filistin, insanlığın adalet dâvâsıdır

  MADRİD’DE KINANDI

  Gazze ablukası mutlaka kalkmalı

  Kırgızistan’daki olaylar endişe verici

  İsrail ve ABD köşeye sıkıştı

  Mısır, Cezayir konvoyuna izin verdi

  İKT sükûnet çağrısı yaptı

  AVRUPALI GÖZLEMCİLER EŞLİĞİNDE GAZZE’YE YARDIM

  Türkiye'den ambulans yardımı

  S. Arabistan’dan Times’a yalanlama

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.