22 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

Darende’de Somuncu Baba sevgisi

Malatya’nın Darende ilçesinde bu yıl 9.’su gerçekleştirilen “Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Kültür Etkinlikleri”ne yurdun değişik yörelerinden onbine yakın vatandaş katıldı.

Darende Belediyesi ve Hulusi Efendi Vakfı’nın ortaklaşa düzenlediği etkinliğin ilk gününde çeşitli üniversitelerden 30 akademisyen Somuncu Baba ve Hulusi Efendi hakkında hazırladıkları tebliğleri sundu. İkinci gününde ise kültürel faaliyetler düzenlendi.

“HİZMET İÇİN GÖNÜL GEREKLİ”

Etkinliklerin açılış konuşmasını yapan Vakıf Müdürü Resul Kesenceli, büyükleri anlamak için onlar gibi yaşamak ve tavsiyelerini yerine getirmek gerektiğini söyledi. Ömürlerini insanlığa hizmete adayan iki gönül insanının yaşadığı çağa mührünü vurduğunu kaydeden Kesenceli, “Öncelikle hizmet için yürek gerekli, gönül gerekli ve sevgi gereklidir” dedi.

Etkinlikler kapsamında Somuncu Baba ve Hulusi Efendi’yi anma törenleri düzenlendi. Somuncu Baba Camii avlusunda kurulan dev çadırın altında toplanan vatandaşlar, Kur’ân-ı Kerim tilavet dinledi, yapılan dualara “amin” dedi.

Etkinlikler kapsamında, Darende Hulusi Efendi Hastanesinde hayırsever iş adamı Nuri Çomu’nun kurduğu ‘Sunar Çomu Mamografi Merkezi’nin açılışı yapıldı.

“TÜRKİYE MOZAYİĞİ” SERGİSİ

Vakfın yurdun değişik yörelerindeki temsilcilikleri aracılığıyla Yusuf Paşa Bedesteni’nde açılan “Türkiye Mozayiği” adlı kermeste farklı illerin yöresel ürünleri tanıtılara satışa sunuldu. Vakıf yararına yapılan kermeste Ankara’dan getirtilen ve açık arttırma ile satışa çıkarılan bir çift tiftik keçisi Bursalı işadamı Sezai Yapıcı tarafından 16 bin TL’ye ile alındı. Hataylı işadamı Haki Selimli 8 bin TL’ye yine açık artırma ile satışa çıkarılan Kangal Köpeği yavrusunu alırken, AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık da el dokuması bir halıyı 5 bin TL’ye, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır da ebru sanatı ile süslenmiş bir hat levhasını 2 bin 500 TL’ye alarak vakfa destek sağladı.

YAĞMURA RAĞMEN ALANDAN AYRILMADILAR

Etkinliklerin Darende Güreş Alanı’nda yapılan konser programında ise vatandaşlar sağanak haldeki yağmura rağmen, alandan ayrılmadı. Programın açılış konuşmasını yapan Hulusi Efendi Vakfı Müdürü Resul Kesenceli, sevginin hayatımızın bütün evrelerini kaplayan, aktif bir hayat düsturu olduğunu söyledi. Kesenceli, “Niyetin güzelliği sevgi ile vücut bulur, düşüncenin gerçekliği sevgi ile kâmil olur, davranışların olgunluğu sevgi ile şekil alır. Bundan 6 asır önce, Darende’yi yurt tutan bu diyarı, maneviyat ışıklarıyla aydınlatan Somuncu Baba Hazretleri bu gül diyarının medar-ı iftiharıdır. Onun varlığı bizim için en büyük değerdir. Tasavvuf tarihinin mimarları olan mutasavvıflara bakıldığında tesir alanlarının eşit olmadığı görülür. Çağımız mutasavvıflarından Osman Hulûsi Efendi’nin örnek kişiliği kadar bizlere verdiği hizmet mesajı, sevgi ve hizmet anlayışı ile onun ismi daima hayırla anılmaktadır. Bu tür etkinlikler Osman Hulûsi Efendinin irfan sofrasında ki gönül ikramlarıdır. Çünkü Allah dostlarının rızası Hakk’ın rızasıdır” diye konuştu.

Darende konulu resim ve fotoğraf yarışmasında derece alanlara ödüllerinin takdim edildiği programda, Tasavvuf Musikisi Sanatçısı Sami Savni Özer ve Taha okuduğu parçalarla alanda bulunanları coştururken, Serdar Tuncer de şiirleriyle izleyicilere unutulmaz dakikalar yaşattı. Programda Semazenler ve Kafkas oyun ekibi de gösteri sundu.

Etkinliklere Malatya Valisi Ulvi Saran, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Hilmi Güler, AKP Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Mücahit Fındıklı, İhsan Koca, Darende Kaymakamı Murat Uzunparmak, Elbistan Kaymakamı Ahmet Altıntaş, Nijerya’nın Şam Büyükelçisi Mohammed Yusuf, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, RTÜK 2. Başkanı Abdulvahap Darendeli, Et ve Balık Kurumu Genel Müdürü Bekir Ulubaş, İller Bankası Genel Müdür Yardımcısı Bahattin Kaptan, Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı H. Hamidettin Ateş, akademisyenler, gazeteciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

AHMET TURAN S ÖYLER / MALATYA

22.06.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Darende’de Somuncu Baba sevgisi

  Yaseminpark yıllar sonra camisine kavuşuyor

  Yenilenebilir enerji çağrısı

  123 yaşında vefat etti

  Erzincan’da hemzemin geçitte tren kazası: 1 ölü

  Erzurumlular Dadaş Şenliği’nde buluştu

  Gençlere hem belge, hem çalışma takımı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.