22 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

Yenilenebilir enerji çağrısı

9. DÜNYA Rüzgâr Enerjisi Konferansı’nın sonuç bildirgesinde, Meksika Körfezi’ndeki petrol sızıntısı felâketi örnek gösterilerek, ülkelere, ‘’sınırlı fosil enerji kaynaklarından yenilenebilir enerjilere geçme’’ çağrısı yapıldı.

Dünya Rüzgâr Enerjisi Birliği (WWEA) ve Eurosolar Türkiye tarafından 15-17 Haziran tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenen 9. Dünya Rüzgar Enerjisi Konferansı’nın sonuç bildirgesi yayımlandı.

Buna göre, konferansta, rüzgâr kullanımının bütün yönleri, ilgili politikalar, imalat, gelişim, işletme konuları ve rüzgar enerjisinin büyük ölçekli entegrasyonu ile hibrid sistemler gibi yenilenebilir enerji çözümlerinin entegrasyonuna odaklı konular ele alındı.

Meksika Körfezi’ndeki petrol sızıntısı felaketinin de masaya yatırıldığı konferansta, ülkelere, ‘’sınırlı fosil enerji kaynaklarından yenilenebilir enerjilere geçme’’ çağrısı yapıldı. Yenilenebilir enerjilerin gelişimini cesaretlendirmek için yasal düzenlemeler yapılmasını isteyen katılımcılar, özellikle küçük yatırımcılar için uzun vadeli yatırımları teşvik edici yeterli malî güvence sağlamanın önemine işaret etti.

Katılımcılar, rüzgâr enerjisinin mevcut elektrik sistemlerine entegrasyonunu iyileştirmek, yakın gelecekte entegre yüzde 100 yenilenebilir enerji üretimine ulaşmak için çeşitli yenilenebilir enerji çözümleri arasındaki sinerjiyi büyütmek gerektiğini vurguladı.

Siyasî iradeyi yenilenebilir enerjinin vazgeçilmez şekilde kullanımı konusunda gayretlendirmek üzere siyasî ve sosyal farkındalığı yükseltmek konusunda uzlaşan katılımcılar, yenilenebilir enerjinin payını artırarak, enerji üretimindeki genel giderlerin azaltılacağını kaydetti.

‘’Küresel Yenilenebilir Enerji Yatırım Fonu’’nun başlatılması konusunda uzlaşıya varılan konferansın bir sonraki toplantısının 2011 yılının Mayıs ayında Mısır’ın başkenti Kahire’de yapılması kararlaştırıldı.

22.06.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Darende’de Somuncu Baba sevgisi

  Yaseminpark yıllar sonra camisine kavuşuyor

  Yenilenebilir enerji çağrısı

  123 yaşında vefat etti

  Erzincan’da hemzemin geçitte tren kazası: 1 ölü

  Erzurumlular Dadaş Şenliği’nde buluştu

  Gençlere hem belge, hem çalışma takımı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.