28 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Kocaman, Dilmen ve Denizli'yi unutmasın

Fenerbahçe'de, teknik direktör Christoph Daum'un ayrılışının ardından biraz da spor medyasının desteği ile beklenen gelişme oldu ve takımın teknik direktörlüğüne Aykut Kocaman getirildi.

Aykut Kocaman'ın bugün takımın toplanmasıyla birlikte görevine başlayacağı, imza töreninin ise salı günü yapılacağı açıklandı. 1995-1996 sezonunun sonunda futbolcu olarak ayrıldığı Fenerbahçe'ye 2009-2010 sezonunda sportif direktör olarak geri dönen ve yeni sezondan itibaren takımın patronu olan Aykut Kocaman'ı zor bir görev bekliyor. Bazı ünlü yorumcular şimdiden Aykut Kocaman'ın Fenerbahçe'ye gelebilecek en ideal teknik adam olduğunu, yeni sezonda çok başarılı sonuçlara imza atacağını ileri sürdü. Bu tür temenniler her sezon öncesi yeni antrenörler için yapılır. Ancak, liglerin başlamasıyla birlikte kaybedilen birkaç maç sonrası takımın kötü gidişatından ilk olarak teknik adam sorumlu tutulup, istifa etmesi için adeta kampanya başlatılır..

Aykut Kocaman, halen sürdürdüğü Sportif Direktörlük ünvanı ile bu sezon transferleri kendisi yapacak. Yönetim, alınacak yabancı oyuncuları yerinde izlenmesi görevini ona verdi. Bu bakımdan Aykut Kocaman antrenörlüğü yanında, yeni transferlerin performanslarından da sorumlu tutulacak. Geçen yıl aktif görev aldığı için takımın bugünkü kadrosunu iyi tanıyor. Eksik bölgelere gerekli takviyeleri yapacağından kimsenin şüphesi yok. Tam yetkili çalışacağı için Daum gibi eli-kolu bağlı olmayacak.

Fenerbahçe Kulübü büyük bir camia. Aykut Kocaman eline geçirdiği bu fırsatı iyi kullanmalı. Bugün olumlu eleştiriler alabilir ama işlerin iyi gitmediği dönemlerde eleştiri oklarının kendisine çevrileceğini hiç unutmamalı. İşte iki güzel örnek. Fenerbahçe'nin efsane futbolcusu Rıdvan Dilmen teknik direktör olarak başladığı 1999-2000 sezonun daha ilk aylarında UEFA Kupasında Macar ekibi MTK önünde alınan şok yenilgi sonrasında istifa ettirildi. Yine 2000-2001 sezonunda göreve gelip Fenerbahçe'yi şampiyonluğa taşıyan Mustafa Denizli, 2001-2002 sezonunun ilk yarısında kötü sonuçlar alınması üzerine görevini bırakmak zorunda kaldı. Aykut Kocaman bu iki örneği her zaman aklında tutmalı. Fenerbahçe'de sürekli patron olmak istiyorsa hep başarılı olmak zorunda. Aksi durumda kaybedilen bir-iki maç onun da sonu olabilir.

EROL DOYRAN [email protected]

28.06.2010


 

Kırkpınar dünyaya açılacak

TÜRKLERİN ata sporu olan ve 649 yıldır süre gelen Kırkpınar Yağlı Güreşleri, dünyanın çeşitli ülkelerinde tanıtılacak

.Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak, yaptığı açıklamada, 649. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin bu yıl çok renkli geçtiğini söyledi. 649 yıldır aralıksız devam eden bu geleneği dünyaya tanıtmak istediklerini anlatan Bak, ''Bu nedenle de çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Bu çalışma kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte bir çalışma yaparak sumocuları Kırkpınar güreşlerine getirdik'' dedi.

Japon sumo güreşçilerinin Türkiye'ye getirilmesindeki öncelikli hedefin Türk ve Japon kültürlerini tanıtmak olduğunu vurgulayan Bak, şöyle devam etti: ''Sumocular, Selimiye Meydanı'nda ve Er Meydanı'nda gösteri yapmaktan büyük mutluluk duydu. Japon basını da bu etkinliklere çok büyük yer verdi. 7 Japon gazeteci ve televizyoncu 649. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni izlemek üzere Edirne'ye geldi. Başpehlivanlarımızdan Ahmet Taşçı ile Japon sumo güreşçisinin yaptığı güreş izleyicilerimizden yoğun ilgi gördü. Bunun devamını Tokyo'ya taşıyacağız. Tokyo'ya 20 pehlivanımızı götürerek bir tanıtım yapacağız.''

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin 650. yılı etkinlikleri kapsamında 2010 yılının Başpehlivanı ile 2 kez altın kemer sahibi olan Ahmet Taşçı'nın Tokya'da Japon sumo güreşçileri ile güreş yapmasını planladıklarını ifade eden Bak, ''Japonya yaklaşık 120 milyon nüfusu olan bir ülke. Ayrıca, Fransa, Paris, Londra, New York ve Pekin'in de aralarında bulunduğu önemli kentlerde Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin 650. yılı etkinlikleri düzenleyeceğiz'' diye konuştu.

Kenan Gürbüz / Edirne

28.06.2010


 

ER MEYDANINDA BİR İLK YAŞANDI

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin efsane ismi Ahmet Taşçı ile Japon Dünya Sumo Güreş Şampiyonu Akinomi Er meydanında karşı karşıya geldi. Türk ve Japonya güreşçileri Sarayiçi'nde ilk kez karşı karşıya geldi.

110 kilo ağırlığındaki Ahmet Taşçı ile 150 kilo 1.90 metre boyundaki sumocu dostluk müsabakasına çıktı. 9 kez Kırkpınar Başpehlivanı olan ve 2 kez altın kemer kazanan Taşçı ile Sumo güreşçisi arasındaki müsabaka çekişmeli geçti. Yağlı güreş ile sumo karışımı yapılan karşılaşma basın ve güreş tutkunları büyük ilgi gösterdi. Farklı soyunma odalarından çıkan Türk ve Japon güreşçileri er meydanının ortasında karşılaştı. İki büyük güreşçinin karşılaşması dostluk anlayışı ile sona erdi. Hakem iki güreşçinin ellerini havaya kaldırarak önce tribünleri selamladı ardından protokol önüne doğru hareket etti. Protokol önüne gelindiğinde Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ve Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Dr. Osman Aşkın Bak her iki güreşçiyi de kutlayarak ellerini havaya kaldırdı. FOTOĞRAF: CİHAN

28.06.2010


 

F.Bahçe yeni sezonu bugün açıyor

TÜRKCELL Süper Lig'de 2009-2010 sezonunu son maçta kaçırdığı şampiyonlukla büyük bir düş kırıklığıyla geride bırakan Fenerbahçe, 2010-2011 futbol sezonunun hazırlıklarına bugünden itibaren başlayacak.

Sarı-lacivertliler, Christoph Daum ile yolların ayrılmasının ardından teknik direktörlük görevine getirilen Aykut Kocaman yönetiminde akşam saatlerinde Can Bartu Tesisleri'nde bir araya gelerek ilk çalışmasını yapacak. Yeni sezon için 29 Haziran Salı günü Can Bartu Tesisleri'nde idrar ve kan testleri yapılacak futbolcular, 30 Haziran Çarşamba günü iki grup halinde Kadıköy ve Maslak'taki Acıbadem hastanelerinde sezon öncesi sağlık kontrollerine girecek. Yeni sezon hazırlıklarının ilk etabında iki hafta süreyle İstanbul'da çalışacak sarı-lacivertli ekip, ikinci etap çalışmaları için 12 Temmuz Pazartesi günü Belçika'ya gidecek. Fenerbahçe, hazırlık maçlarıyla geçireceği 10 günlük Belçika kampının ardından 22 Temmuz Perşembe günü İstanbul'a dönecek.

Fenerbahçe, Almanya'nın Köln şehrinin ev sahipliğini yapacağı ETL-Dom Kupası turnuvasına katılacak. Höhenberger Sportpark Stadı'nda gerçekleştirilecek turnuvanın programı ve karşılaşmaların (yerel saatle) başlangıç saatleri ise şöyle olacak: 14 Temmuz 19:00 Fenerbahçe SK–Az Alkmaar, 15 Temmuz 19:00 FC Köln–Anderlecht , 17 Temmuz 15:30 3.'lük-4.'lük karşılaşması, 18:00'da ise ETL Dom Kupası final karşılaşması.

28.06.2010


 

Yeni formalar beğenildi

TRABZONSPOR'DA Nike firması tarafından yeni sezon için hazırlanan maç formaları ile antrenman malzemelerinin tanıtımı yapıldı.

İl Müdürlüğü Kamp Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen defilede, Trabzonspor'un 2010-2011 sezonunda kullanacağı 5 çeşit forma tanıtıldı. Organizasyona, Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, yönetim kurulu üyeleri, teknik heyet, futbolcular ve davetliler katıldı. Trabzonsporlu futbolculardan Umut Bulut, Onur Recep Kıvrak, Ceyhun Gülselam, Gustavo Colman, Burak Yılmaz, Giray Kaçar mankenlerle birlikte podyuma çıkarak formaların tanıtımını yaptılar. Trabzonspor'un bordo-mavi renklerinde tasarlanan klasik çubuklu forması ve bu formaya alternatif olarak bordo-mavi parçalı forma, ayrıca Süper Lig ve UEFA Kupası deplasman maçlarında giyilecek mavi yakalı beyaz forma ile hazırlık ve kupa maçlarında kullanılması planlanan düz bordo renkte forma sergilendi. Ayrıca bu sezon Trabzonspor için hazırlanan gri renkte formanın da tanıtımı yapıldı. Gribordo ve mavi renklere sahip olan formayı oyuncuların, Süper Lig ve UEFA Kupası maçlarında giyeceği belirtildi. Umut Bulut ve Giray Kaçar çubuklu formayı, Gustavo Colman ve Ceyhun Gülselam parçalı formayı, Burak Yılmaz beyaz formayı sevdiğini söyledi.

28.06.2010


 

Daum SKY TV'de Dünya Kupası'nı anlatacak

FENERBAHÇE'NİN geçen hafta sonunda yollarını ayırdığı eski teknik direktörü Christoph Daum'un, Alman özel televizyon kanalı SKY TV'de yorumculuk yapacağı bildirildi.

Kölner Express Gazetesi, Daum'un Fenerbahçe ile karşılıklı olarak anlaşmasını fesih etmesinin ardından üzerindeki yükün hafiflediğini belirterek Alman teknik adamın bundan sonra SKY TV'de dünya şampiyonasını yorumlayacağını yazdı. Express gazetesi haberinde Alman teknik adamın FC Köln'e dönmeyi düşünmediğini duyurdu.

28.06.2010


 

Sivasspor bugün topbaşı yapacak

TÜRKCELL Süper Lig takımlarından Sivasspor, yeni sezon hazırlıklarına bugün başlayacak.

Sivasspor teknik heyeti ve futbolcular, yarın kulüp tesislerinde toplanarak 2010-2011 futbol sezonu çalışmalarının startını verecek. Yeni sezon hazırlıklarını 17 Temmuz'a kadar kentte sürdürecek olan futbolcular ve teknik kadro, daha sonra kamp için Hollanda'ya gidecek. Hollanda'da 18 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında kamp yapacak Sivasspor, ardından yurda dönerek yeni sezon hazırlıklarına devam edecek.

28.06.2010


 

Dilara 57 kiloda Avrupa Judo Şampiyonu oldu

AVRUPA Ümitler Judo Şampiyonası'nda, bayanlar 57 kiloda mücadele eden Dilara İncedayı altın madalya kazandı.

Çek Cumhuriyeti'nin Teplice kentinde süren şampiyonanın ikinci gününde tatamiye çıkan milli judocu, ilk maçında Estonyalı Keit Lutsar, 2. maçında da Moldovalı Ecaterina Cretu'yu yenerek, yarı finale yükseldi. Yarı final maçında, İspanyol Maider Palavecino'yu mağlup eden Dilara İncedayı, finalde Hırvat judocu Ana Kokeza ile karşılaştı. Türk sporcu, rakibi karşısında başarılı bir performans ortaya koyarak, Avrupa Şampiyonu oldu.

28.06.2010


 

Kupa Poljac'a Temmuz'da gidecek

KONYASPOR Kulübü Basın Sözcüsü Cengiz Yönet, Hırvat asıllı Norveçli futbolcu Branimir Poljac'a şampiyonluk kupasını, oyuncudan gelen talep nedeniyle 16-18 Temmuz tarihleri arasında götüreceklerini bildirdi.

Yönet, kulübün resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, tedavisi ülkesinde devam eden Poljac'ın sağlık durumunun her geçen gün daha da iyiye gittiğini belirtti. Yaklaşık 2,5 aydır Poljac'ın ülkesinde fizik-tedavi ve rehabilitasyon tedavisine devam edildiğini anlatan Yönet, şunları kaydetti: ''25-29 Haziran tarihleri arasında kendisini Norveç'te tedavi gördüğü merkezde ve evinde ziyaret edecektik. Poljac, daha sağlıklı ve moralli bir şekilde bizi karşılamak istediğini belirterek ziyaretin ertelenmesini istedi. Bu nedenle Poljac'a yapacağımız ziyaret, oyuncudan gelen talep nedeniyle 16-18 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek."

28.06.2010


 

Marsel'i yenen Hanescu seyirciye tükürdü

WİMBLEDON Tenis Turnuvası'nda, 2. turda Marsel İlhan ile karşılaşan ve milli tenisçiyi 3-1 yenerek tur atlayan Rumen Victor Hanescu, seyircilere tükürdüğü için 10 bin sterlin para cezası aldı.

İngiltere'nin başkenti Londra'daki Wimbledon Tenis Kulübü'nde, Cuma günü 18. kortta Alman Daniel Brands ile 3. turda karşılaşan 31 numaralı seribaşı Hanescu, 5. sette tribünden gelen sözlü taciz üzerine o tarafa yürüdü ve seyircilere doğru tükürdü. İlk iki seti kazanan, ancak 3. ve 4. setlerde rakibine yenilen Rumen raket, son sette yaşanan olayların ardından sakatlığını gerekçe göstererek maçtan çekildi ve 3. turda elendi. Seyircilere tükürmesi nedeniyle Wimbledon Tenis Turnuvası'na bir daha katılamama cezasıyla karşı karşıya kalan 29 yaşındaki Hanescu, 10 bin sterlinlik para cezasıyla kurtuldu.

28.06.2010


 

İTALYA FUTBOLU DEVRİME HAZIRLANIYOR

2010 Dünya Kupası'nda mücadele ettiği (F) Grubu'nda son sırada yer alarak elenen İtalya, milli takımında köklü bir revizyon hareketine başlamaya hazırlanıyor.

Son dünya şampiyonu unvanıyla gittiği Güney Afrika'da beklentilerin tam tersine oldukça kötü bir sonuçla evinin yolunu erken tutmak zorunda kalan İtalya'da, alınan bu başarısız sonuç bir devrin de bitmesine neden oldu. Dünya Kupası'ndan önce milli takımdaki görevini turnuva sonrasında bırakacağını açıklayan teknik direktör Marcello Lippi başta olmak üzere 2006 yılında kupayı kaldıran takım kaptanı Fabio Cannavaro, Gennaro Gattuso, Mauro Camoranesi gibi yıldız oyuncuların takıma veda edeceği belirtildi. Ayrıca veda edeceklere Marchetti, De Sanctis, Zambrotta, Iaquinta, Di Natale'nin de eklenebileceği kaydedildi.

28.06.2010


 

KUPADA DOPİNGLİ OYUNCU YOK

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), Dünya Kupası'ndan önce ve kupa sırasında yapılan doping kontrolü sayısının 452 olduğunu ve hiçbir oyuncuda dopinge rastlanmadığı açıkladı.

FIFA yetkililerinden Jiri Dvorak, yaptığı açıklamada, ''Kupa başlamadan önce 256 doping testi yaptık. Kupa başlayınca da 196 doping kontrolü yapıldı. Şu ana kadar yapılan tüm testler negatif çıktı'' dedi. Dvorak, FIFA'nın organize ettiği turnuvalarda son olarak 2003'te bir oyuncuda doping çıktığını hatırlattı.

28.06.2010


 

FIFA: TOPA ELEŞTİRİLERİ CİDDİYE ALDIK

ULUSLARARASI Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Genel Sekreteri Jerome Valcke, FIFA'nın Dünya Kupası'nda kullanılan topla ilgili eleştirilere kulağını tıkamadığını söyledi.

Valcke, Johannesburg'da düzenlediği basın toplantısında, ''Topla ilgili eleştirilere karşı kulağımız tıkalı değil. Dünya Kupası'ndan sonra teknisyenlerle toplantı yapacağız. Topu üreten Adidas ile de görüşeceğiz'' dedi. Futbol maçlarında kullanılacak topların ağırlığı ve boyutuyla ilgili kurallar bulunduğunu hatırlatan Valcke, ''Top, çok önemli. Dünya Kupası'nın en önemli unsuru toptur. Topun mükemmel olması gerekiyor. Gerçekten sorun varsa, ne yapılabilir bakacağız'' diye konuştu. Adidas'ın ürettiği Jabulani isimli top, kupanın başından beri eleştiriliyor.

28.06.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.