28 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

İran, İsrail ve PKK’yı konuştular

Erdoğan ile Obama, Kanada’nın Toronto şehrindeki G-20 Zirvesi sebebiyle düzenlenen yemekten önce bir araya geldi. Görüşmede İran, İsrail'in Gazze gemisine saldırısı, Afganistan ve PKK konuşuldu.


SİYASET, TOPLUMUN TALEPLERİNE DUYARSIZ KALAMAZ

“Türkiye'nin iç dinamikleri ve toplumsal talebi silâhların bıraktırılmasını ve barış şartlarının oluşturulmasını zorunlu kılıyor. Ve toplum yarının Tü

Güler Sabancı: Şiddet hiçbir şeyin çözümü değil

Sabanci Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, şiddetin hiçbir şeyin çözümü olmadığını belirterek, ‘’Türkiye’nin geleceği için birlik be


  Karakolunu koruyamayan demokrasiyi de koruyamaz

Türkiye’de güvenlik güçleri işlerini sivil iradenin gözetim, denetim ve sevk-idaresi altında yapabilseydi, terörü önlemenin ve Kürt sorununu çözmenin çok daha kolay olacağını belirten USAK Genel Koordinatörü Sedat Laçiner, “Kendi karakolunu korumakta zorlanan bir güvenlik gücü demokrasiyi de koruyamaz. Türkiye’de bir yandan sivil-asker ilişkilerini onarmalıyız, diğer taraftan ise güvenlik kurumlarımızı demokrasiyi ve temel değerlerimizi korumada etkili olabilecek bir güce ulaştırmalıyız” dedi.


  Sloganda öncelik değişti

Geçen yıl kamuoyuna duyurduğu ‘Güçlü Ordu Güçlü Türkiye’ sloganında kamuoyundaki tartışmalar sebebiyle bu yıl değişikliğe giden Genelkurmay Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığının kuruluş yıldönümünde hazırladığı afişte, ‘Güçlü Türkiye Güçlü Ordu’ sloganına yer verdi. Geçen yıl ‘Güçlü Türkiye mi, güçlü ordu mu önce gelir?’ tartışması yaşanmıştı.


  Türkiye ile Avrupa, birbirlerini anlamıyor

AVRUPA Parlamentosu (AP) eski Başkanı Pat Cox, Avrupa Birliği’ne (AB) üye olmak isteyen Türkiye ile Avrupa’yı birbirinden ayıran tek şeyin, “birbirlerini anlamayışları” olduğunu söyledi. Cox, Osmanlı’dan miras bir kültürel DNA olduğunu ve bu DNA’nın Avrupa’da da bulunduğunu vurguladı.


  Halkalı saldırısında şehit sayısı 6’ya çıktı

HALKALI'DA askerî personel taşıyan servis otobüsüne yönelik bombalı saldırıda ağır yaralanan Jandarma Astsubay Mehmet Boşnak şehit oldu.


  Polis lojmanlarına roket atar ile saldırı

HAKKÂRİ'NİN Yüksekova ilçesinde polis lojmanlarına taciz ateşi açıldı.


  TSK uçakları, yiyecek paketleriyle uçacak

TÜRK Silâhlı Kuvvetlerine (TSK) ait hava araçlarında, olağanüstü durumlarda kullanılmak üzere bir günlük yiyecek bulundurulacak.


  Kayseri’ye Gül Üniversitesi kurulacak

MECLİS, bu hafta, Diyanete 5 bin açıktan atama yapılması ile Kayseri Abdullah Gül Üniversitesinin de aralarında bulunduğu bazı vakıf üniversitelerinin kurulmasına ilişkin tasarıların yasalaşması için mesai yapacak.


  Kılıçdaroğlu: Gediktepe’ye gitmek istiyorum

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gediktepe’ye gitmek istediğini, konuyla ilgili görüşmelerin devam ettiğini bildirdi.


  Pakdil: Varlıklarını terörle besleyenler var

TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, Türkiye’de kendi mevcudiyetlerini terörle besleyen insanların bulunduğunu söyledi.


  Teröre desteğe sıkı takip

TÜRKİYE, OECD’ye taahhütleri çerçevesinde karapara aklama ve terörün finansmanıyla mücadeleye dönük kanun değişikliğine gidiyor.


  Okullar tatile girdi, tadilatlar hız kazandı

Eğitim öğretim döneminin yaz tatiline girmesiyle birlikte okullarda tadilatlar da hız kazandı.


  Kur’ân kursu öğreticileri kadro istiyor

MARDİN'DE fahri olarak Kur’ân kursu öğreticiliği yapan 4 yıllık ilahiyat ön lisans mezunu bayan öğreticiler, kadroya alınmak istiyor.


  Fabrika gibi cezaevi

KONYA Açık Ceza İnfaz Kurumundaki marangoz, mobilya, demir doğrama atölyelerinde çalışan mahkûmlar, ceza aldıkları mahkeme salonları ile kendilerine ceza veren hakimlerin odalarını düzenliyor, adliyenin tefrişat çalışmalarını büyük bir ustalıkla yapıyor.


  Cep telefonlarında risk grubu uyarısı

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Necati Dedeoğlu, “Çocuklar, yaşlılar, hastalar ve hamileler cep telefonundan daha fazla etkileniyor.


  Sınav sistemi dershanelere yarıyor

YÜKSEKÖĞRETİME Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sisteminin de her yıl milyonlarca gencin ve ailesinin stres kaynağı olmaya devam ettiğini söyleyen Demokrat Eğitimciler Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mine Kıvrak, “LYS ve YGS formülü de eğitimin temel sorunlarını çözüme ulaştırmada, sistem anarşisini ve çarpıklığını giderme de yetersiz kalmıştır” dedi.


  Ateş savaşçılarına yükselme eğitimi

MARMARA Belediyeler Birliği tarafından organize edilen ‘İtfaiye Personeli Görevde Yükselme Eğitimi’ başladı.


  Hırsızlar 35 dairenin elektrik kablolarını çaldı

SAMSUN'DA inşaat halindeki siteye giren hırsızlar, 35 dairenin elektrik tesisatını sökerek çaldı.


  Hayır sahiplerinden Kur'ân-ı Kerim kampanyası

ERZURUM ve Çorum NT Mağazaları maddî durumu iyi olmayan Kur’ân Kursu öğrencilerine hayırsever müşterilerinin desteği ile ücretsiz Kur’ân-ı Kerim dağıtmaya başladı.


  Fıkraları aratmayan tüketici şikâyetleri

BUZDOLABINI mumla aydınlatmayı deneyenler mi, bulaşık makinesinde sebze yıkayanlar mı, elektriksiz ütü yapanlar mı dersiniz? Bunlar tüketicilerden bayilere şikâyetlerden bir kısmı.


  Halk otobüslerinde ‘tıka basa’ dönemi bitiyor

ÖZELLİKLE belediye ve halk otobüslerinde son dönemde ortaya çıkan tıka basa dolu ulaşım ayıbına kişi başına 60 TL’lik neşter.


  Barış için dünyanın en uzun resmini yaptılar

TRABZON’DA yerli ve yabancı sanatçılardan oluşan bir grup, dünya barışına dikkat çekmek amacıyla 7 bin metrelik dünyanın en uzun resmini yaptılar.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.