28 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

 

Selin yaraları sarılıyor

KOCAELİ’NİN Gebze ilçesinde aşırı yağış sonucu selden zarar gören bölgede 140 kişilik ekibin temizlik çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

Gebze Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Gebze Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ile temizlik, zabıta ve Beyaz Masa görevlilerinin sel baskınının en fazla zarar verdiği Mimar Sinan Mahallesi’nde çalışmalarını yoğunlaştırdığı ifade edildi. Açıklamada, belediye ekiplerinin sel sularının taşıdığı moloz atıklarını kamyonlara yükleyip tahliye ettikleri, temizlik işleri ekipleri ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi itfaiyesine ait araçların çamurlu sokakları temizlediği kaydedildi. Selin ardından zarar gören bölgede çalışmaların yoğun şekilde sürdürüldüğü belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: ‘’Selden sonra başlayan çalışmalar 140 kişilik ekiple devam ediyor. Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsünün temizlenmesi için 40 kişilik temizlik ekibi görevledirildi. Mimar Sinan ve diğer mahallelerde Gebze Belediyesinin çeşitli birimlerine ait yaklaşık 100 kişilik ekip, araçlarla çalışıyor.’’ Açıklamada görüşlerine yer verilen Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, selden zarar gören bölgede hasar tesbit ve temizlik çalışmalarını yerinden izlediğini belirterek, ‘’Su baskınlarının yaşandığı günden itibaren vatandaşımızın yanındayız’’ dedi.

28.06.2010


 

‘Beyaz cennet’e turist ilgisi arttı

UNESCO’NUN dünya mirası listesinde yer alan beyaz travertenleriyle ünlü ‘’Beyaz Cennet’’ Pamukkale’ye bu yılın beş ayında gelen turist sayısında, geçen senenin aynı dönemine göre artış olduğu bildirildi.

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, yaptığı açıklamada, bu yıl ilde turizmde belirgin bir canlılığın görüldüğünü, özellikle yaz döneminde bunun daha da artmasını öngördüklerini kaydetti. Pamukkale’ye gelen turist sayısında dikkate değer artışın yaşandığını ifade eden Erkmen, geride kalan 5 ayda, bölgeyi yerli yabancı 479 bin kişinin ziyaret ettiğini belirtti. Vali Erkmen geçen yılın aynı döneminde bu sayının 381 bin olarak gerçekleştiğini belirterek, şöyle devam etti: ‘’İlk beş ay sonrasında neredeyse 500 bini bulan bir rakam söz konusu. Tanıtım faaliyetleri turist sayısının artmasında etkili oldu. Bir taraftan tanıtımın etkisi, bir taraftan geçen yılki durgunluğun yavaş yavaş etkilerini kaybetmesi söz konusu. Hem yerli hem de yabancı ziyaretçiler açısından Pamukkale yine gözde bir yer olmaya devam ediyor.’’ Pamukkale’yi geçen yıl 1,5 milyon civarında turistin ziyaret ettiğini, yıl sonunda bu sayısı aşmayı planladıklarını belirten Erkmen, ‘’Burada yalnız Pamukkale değil, il genelindeki turizm hareketliliği de önemli. Özellikle sağlık turizmi ve görsel anlamda, sportif anlamda, doğa güzelliği anlamında insanların bu bölgeye gelmesini ve buradaki güzelliği yaşamasını istiyoruz’’ dedi.

28.06.2010


 

Çanakkale ve Hatay’a caretta caretta hastanesi

ÇANAKKALE’NİN Ayvacık ilçesine bağlı Gülpınar beldesi ile Hatay’ın Samandağ ilçesinde, yaralı ya da hasta caretta caretta türü kaplumbağaların bakım ve tedavisi için hastane oluşturulacak.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deniz Kaplumbağaları Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Doç.Dr. Şükran Yalçın Özdilek, yaptığı açıklamada, yıl içinde Çanakkale sahillerine çok sayıda ölü ya da yaralı deniz kaplumbağasının vurduğunu söyledi. Kaplumbağaların Çanakkale’ye yuvalamak için değil, beslenmek ya da kışlamak için geldiğini belirten Özdilek, bu hayvanların yuvalamak için ise Muğla’nın kıyılarından Samandağ’a kadar olan kumsalları seçtiğine işaret etti. Özdilek, deniz kaplumbağalarının bir şekilde avlanan balıkçılarla temas halinde olduğunu, zaman zaman balıkçı ağlarına takılıp öldüklerini ya da yaralandıklarını ifade ederek, şunları söyledi: ‘’Ama yöremizin balıkçıları kesinlikle kasıtlı olarak bu canlıları yaralamaz. Yaralanma vak'alarına rastlayınca Çanakkale’de bu hayvanların bakım ve tedavilerinin yapılabileceği bir hastane kurma fikri ortaya çıktı. Bu merkez, Çanakkale’de Gülpınar beldesinde oluşturulacak. Aynı zamanda çevresel analizleri de bu merkez vasıtasıyla yapacağız. Projeyi DPT’ye sunduk. Proje onaylanınca çalışmalara başlayacağız. Bu merkezin aynısını Samandağ’da kurmak için Samandağ Kaymakamlığı ile Mustafa Kemal Üniversitesi’yle işbirliğine gittik. El birliğiyle bu merkezleri oluşturacağız. ’’

28.06.2010


 

Kahvaltıda artık daha iyi beslenecekler

ADANA’NIN Tufanbeyli ilçesinde, Kaymakam’a dilekçe vererek, maddî imkânsızlıklar sebebiyle sabah kahvaltısında süt, peynir ve yağ gibi besin maddelerini tüketemediğini anlatan ilköğretim öğrencisinin ailesine, inek yardımında bulunuldu.

Alınan bilgiye göre, Tufanbeyli Kaymakamı Cevat Uyanık, bir süre önce Atatürk Yatılı İlköğretim Okulunu ziyaret etti. Ziyaret sırasında 5. sınıf öğrencisi Yusuf Atıcı, Uyanık’a, kendisi ve üç kardeşinin evde kahvaltılık malzeme olmadığı için sabahları okula, süt, peynir ve yağ gibi besleyici ve zihin açıcı ürünler tüketemeden gelmek zorunda kaldığını anlatan bir dilekçe verdi. Uyanık, dilekçeyi, incelenmesi için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına (SDYV) gönderdi. Yapılan inceleme sonunda, ailenin yardıma ihtiyacı olduğu belirlendi. SYDV Müdürü Ali Ökten, 4 bin 500 TL değerinde bir inek ve danasının, Yusuf Atıcı’nın Elamanlı Köyü Kötüören Mahallesi’nde yaşayan babası Adnan Atıcı’ya teslim edildiğini belirtti.

28.06.2010


 

Zabıta mühürledi, başkan nikâh kıydı

İZMİR’İN Güzelbahçe ilçesinde, zabıta ekipleri tarafından mühürlenen kafede belediye başkanı nikâh kıydı.

Edinilen bilgiye göre, Güzelbahçe Belediyesi’nde çalıştıkları öğrenilen Serdar Güneş ile Ebru Aldemir çifti belediyeden aldıkları nikâh tarihinin ardından düğün ve nikâh için Güzelbahçe’deki bir salon ile anlaştı. Bu sırada törenin yapılacağı kafe ruhsatındaki bazı eksikler yüzünden, Güzelbahçe Belediyesi zabıta ekipleri tarafından işletmeye kapatılarak mühürlendi. Ancak Belediye Başkanı Mehmet İnce’nin bilgisi dahilinde düğün için mühür söküldü. Başkan İnce’nin kıydığı nikâha, Güzelbahçe Belediye Meclis Üyesi Leyla Cengiz ve Narlıdere Belediyesi’nin CHP’li Başkanı Abdül Batur şahitlik etti. Kafenin mühürlü olduğundan haberinin olduğunu belirten Başkan İnce, “O konunun hukukî boyutudur. O konuya belediyenin ilgili birimleri bakar gereğini yapar. Burada gençlerin mutluluğu söz konusu” dedi.

28.06.2010


 

Eğlence mekânlarında gürültü kontrolü

İSTANBUL’UN Beşiktaş ilçesindeki bazı lüks eğlence mekânlarında İstanbul Çevre ve Orman Müdürlüğü ekiplerince gürültü kontrolü yapıldı.

Alınan bilgiye göre, tekneyle denize açılan İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ekipleri, kıyıda bulunan ve yüksek sesli müzik dinlendiği yönünde birçok kez şikâyet edilen bazı lüks eğlence mekânlarından gelen sesleri değerlendirmeye aldı. Ekiplerden bazıları teknelerden gürültü kontrol cihazlarıyla inceleme, bir kısmı da kıyıdan ölçümleme yaptı. Denetimler sonucu, genellikle ses seviyelerinin normal olduğu bildirildi. Belirlenen ses seviyesinin üzerine çıkan eğlence mekânlarına cezaî işlem uygulanacağı belirtildi.

28.06.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.