06 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

15 mermi attı, kendini Güneydoğu’da buldu

2001 yılında PKK’lı teröristlerce kurulan pusuda boynundan vurularak omurilik felci geçiren ve boyundan aşağısı tutmayan Kaynarcalı gazi İsmail Sönmez, sadece 4 kez silâhla atış yaptığını ve toplam 15 mermi attıktan sonra kendisini Güneydoğu’da bulduğunu söyledi.

15 mermi attım, kendimi Güneydoğu’da buldum

2001 yılında PKK’lı teröristlerce kurulan pusuda boynundan vurularak omurilik felci geçiren ve boyundan aşağısı tutmayan Kaynarcalı gazi İsmail Sönmez, sadece 4 defa silâhla atış yaptığını ve toplam 15 mermi attıktan sonra kendisini Güneydoğu’da bulduğunu söyledi.

Sakarya’nın Kaynarca ilçesinde oturan Sönmez ailesi, üç nesil gazilik onuru yaşıyor. 2001 yılında PKK’lı teröristlerce kurulun pusuda boynundan vurularak omurilik felci geçiren ve boyundan aşağısı tutmayan Kaynarcalı gazi İsmail Sönmez’in (29) babası Kıbrıs, dedesi de İstiklal Savaşı gazisi. Sönmez sadece 4 defa silâhla atış yaptığını ve toplam 15 mermi attıktan sonra kendisini Güneydoğu’da bulduğunu belirtiyor. PKK terör örgütüne karşı yürütülen mücadelenin kahramanlarından biri olan İsmail Sönmez, 8 aylık askerken Hakkari Çukurca’da boynundan vuruldu. Omurilik felci olan Sönmez, yatağa bağımlı hale geldi. Sönmez, son zamanlarda artan terör olaylarına çok üzülüyor. Her şehit haberinde yüreği dağlanan ve aynı acıları yeniden yaşayan Sönmez’in en büyük arzusu silâhların susması ve kardeş kavgasının bir an önce bitmesi. Sönmez, barışın ve huzurun gelmesi ve kardeş kanının durması için ne gerekiyorsa yapılmasını istiyor. Terör örgütü PKK’nın en ağır mağdurlarından birisi ve genç yaşta yatağa bağımlı olmasına rağmen ‘eğer kan akacaksa örgüt muhatap alınabilir’ diyor. Bunu söylerken de büyük bir tepkiyle karşılaşabileceğini biliyor, ancak fikrini söylemekten çekinmiyor. 30 yıldır silâhla mücadele edildiğini, ancak istenilen sonucun alınamadığını ifade eden Sönmez, PKK’nın gerçek yüzünün ancak muhatap alınmasıyla anlaşılabileceğini vurguluyor.

İyi bir eğitim almadan askerlerin sınır karakollarına terörle mücadeleye gönderildiği fikrine katıldığını vurgulayan Sönmez, buna kendisinin tanık olduğunu anlatıyor. Güneydoğu gazisi İsmail Sönmez, 4 defa silâhla atış yaptığını ve toplam 15 mermi attıktan sonra kendisini Güneydoğu’da bulduğunu belirtiyor. Sönmez şunları kaydediyor: “O bölgeye gönderilirken iyi bir eğitim aldık diyemem. 4 defa silâhla atış yaptık. Üç atışta üçer mermi, dördüncü atışta 6 mermi attım. Sonra beni Hakkari Çukurca’ya gönderdiler. PKK ile çatışmada boynumdan vuruldum ve omurilik felci oldum. Şimdi boynumdan aşağısı tutmuyor. Bütün ihtiyaçlarımı annem ve babam görüyor. Genelkurmay bir karar almış. Sadece profesyonel askerler sınır karakollarında görev yapacakmış. Yerinde bir uygulama olarak görüyorum.”

“AÇILIM DEVAM ETMELİ”

TERÖR örgütü PKK sadece Türkleri değil, Kürtleri de şehit ettiğinin altını çizen Sönmez, “Hem Türk hem de Kürt şehitlerimiz var. Zaten Türk halkı ile Kürt halkının arasında bir sorun yok. PKK, açılımı istemiyor. Açılım konuşulmaya başlandıktan sonra eylemlerini artırdı. Türkiye’de ne zaman kardeşlik ön plana çıksa, atılım yapılsa Türkiye’de bu tür olaylar artıyor. Açılım devam etmeli. Ancak açılım vatandaşa iyi anlatılmalı.” diye konuşuyor.

“HERKESE EŞİT OLUNMALI”

PAŞA, zengin ve devletin üst kademesinde bulunanların bir yolunu bulup oğullarını terör tehlikesinden uzak yerlerde askerlik yaptırdıklarını, bunun doğru olmadığını ifade eden Sönmez, “Paşa çocukları, zengin çocukları, devletin üst kademesinde bulunanların çocukları o bölgelere gönderilmiyor. Bir yolu bulunuyor. Eğer isterse Genelkurmay ve devlet bunu engelleyebilir. Herkes eşit şartlarda askerlik yapmalı. Yaptıkları aslında yasa dışı. Moral bozuyor” ifadelerini kullanıyor.

“OHAL’İN HİÇBİR FAYDASI YOK”

OHAL’İN uygulandığı dönemde askerde olduğunu ve terörle mücadeleye hiçbir katkısının olmadığını dile getiren Sönmez, şunları ekliyor: “Yıllarca OHAL uygulandı. Terör azalmadı. Ben askerken OHAL uygulanıyordu. OHAL’in hiçbir yararı olmadı. Bilakis zararı oldu. Bazı köyler boşaltıldı. Köylere geri dönüş projesi için çok paralar harcandı. Devlete büyük maddi zararı oldu hem de insanlar evlerinden çıkarıldı.”

06.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Dağa çıkışlar niye artmış?

  FAİLİ MEÇHULLERLE HALKIN HAYATINI KARARTANLAR

  Raportör: İptal talebi reddedilsin

  Başbağlar ortak acımız

  Türkiye Avrupa için yük değil, değer

  Redd-i hakim başvurusuna ret

  Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın tatilden dönmesini bekliyor

  AKP binasına roketli saldırı

  15 mermi attı, kendini Güneydoğu’da buldu

  İhbara giden polislere ateş açıldı

  Kapalı Maraş’a karşı müzakereler

  Bakan Yıldız: İlk nükleer santral Akkuyu olacak

  Şehidin adı okulda yaşayacak

  İki saatte Kur’ân’ı öğrendiler

  Hafızlık eğitimine teknolojik destek

  Yaz okulu öğrencilerine yangın söndürme eğitimi

  Üniversitelere 2 bin araştırma görevlisi alınacak

  Gazetelerin satış tirajları sanal âlemde

  Çarşı ve alışveriş kültürü yaşatılmalı

  Tuz Gölü’nün harika bitkileri

  Dünya, felâketle BP’den daha ilgili

  Frig Vadisi’nde sanal gezinti

  ÇORAKLAŞMAYA DAYANIKLI BUĞDAYIN ATASI TUZ GÖLÜ’NDE

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.