06 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

G.SARAY SAHAYA İNDİ

GALATASARAY, 2010-2011 futbol sezonu hazırlıklarına Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yaptığı antrenmanla başladı.

Teknik Direktör Frank Rijkaard yönetiminde yapılan sezonun ilk çalışmasına Dünya Kupası nedeniyle milli takımlarında yer alan Elano, Keita, Lucas Neill katılmadı. Oyuncular, çalışmadan önce taraftarlarını selamlarken basın mensuplarına da poz verdi. Yine sarı - kırmızılı ekibin yeni tranfserleri Ali Turan, Serdar Özkan, Musa Çağıran, Çağlar Birinci ve Mehmet Batdal da ilk kez takımla birlikte antrenmana çıktı. Futbolcuların bir kısmı idmanda yer alırken bir kısmı da sağlık kontrollerine katılmak için çalışmadan ayrıldı. Oyuncular düz koşunun ardından dar alanda pas çalışması yaptı.

GÜLE GÜLE LEO FRANCO

Galatasaray'da yeni sezonda kadroda düşünülmeyen oyuncular arasında yer alan kaleci Leo Franco da takımla birlikte çalıştı. Taraftarlar "Güle güle Franco" tezahüratı yaparken Arjantinli futbolcunun moralinin bozuk olduğu gözlendi. Geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında Eskişehirspor'da forma giyen Aydın Yılmaz da takıma geri döndü. Sarı-kırmızılı takımdan geçen yılki kadrosunda yer alan Kewell, Joao Alves, Emre Aşık, Emre Güngör, Uğur Uçar ve Mehmet Topal başka takımlarla anlaştığı için bu yıl kadroda yer almadılar.

ÜSTÜNEL'E BÜYÜK DESTEK

Galatasaray'da geçtiğimiz yıl yaptığı flaş tranfserlerle isminden söz ettiren ancak bu yıl kurumsallaşma nedeniyle Futbol Şube'sindeki görevinden ayrılan Haldun Üstünel'e taraftarlar büyük destek çıktı. Galatasaray'daki başkan yardımcılığı görevine devam eden Üstünel, bu yıl transferde etkin rol almadı. Taraftarlar, idmanı izlemeye gelen Adnan Polat'a "Adnan Başkan duy bu sesi Haldun Üstünel'i getir bize", "En büyük tranfser Haldun Üstünel" şeklinde tezahürat yaptı.

SAĞLIK KONTROLLERİ BAŞLADI

Sarı-kırmızılı futbolcular Arda Turan, Ayhan Akman, Hakan Balta, Ufuk Ceylan, Sabri Sarıoğlu, Serdar Özkan, Musa Çağıran, Mehmet Batdal, Çağlar Birinci ile Emirhan Ergün, Bahçelievler Medical Park Hastanesi'nde genel kontrollerden geçirildiler. Dahiliye, kardiyoloji, genel cerrahi, kulak burun boğaz, göz ve ortopedi kontrolleri yapılan futbolcuların, kan ve idrar tetkikleri gerçekleştirildi. Bu arada hastane girişinde vatandaşlar, sarı-kırmızılı futbolculara sevgi gösterisinde bulunarak, onlarla birlikte fotoğraf çektirdi. Galatasaray'da sağlık kontrollerine bugün devam edilecek.

06.07.2010


 

Guiza'ya karşı bir önyargım yok

FENERBAHÇE Teknik Direktörü Aykut Kocaman, doktor raporlarına göre İspanyol futbolcu Daniel Güiza'nın antrenmanlara çıkmaması için bir neden olmadığını söyledi.

Aykut Kocaman, antrenman sonrasında basın mensuplarıyla yaptığı sohbette Güiza ile ilgili bir soru üzerine, ''Doktor raporunda antrenmana çıkmaması için bir neden olduğu görünmüyor. Herhalde kendisinin sorunu var. Güiza'ya karşı bu kulüp yapması gereken yükümlülükleri yerine getirdi. Oyuncudan da bu adım bekleniyor'' diye konuştu. Takımdaki hiçbir oyuncuya karşı ön yargısının bulunmadığını anlatan Kocaman, ''İşini seven, kulübüne, arkadaşlarına saygı gösteren, her oyuncuya açığım'' dedi. ''Fenerbahçe'de oynamak isteyen futbolcuların burada oynamasını istiyorum. Burada kalmak isteyen oyuncular benim için hep ön planda olacak'' diyen Kocaman, Kazım ile ilgili bir soruya da şöyle cevapverdi: ''Kazım, bana doğru bir adım atarsa ben ona doğru iki adım atarım. Antrenmanlarda gayretli gözüküyor. Fenerbahçe'nin yararlanabileceği bir oyuncu. Futbolcular, önce işlerine saygı gösterecekler, sonra kulüplerine, sonra da arkadaşlarına. Buna saygı gösteren her oyuncuyla yola devam ederiz. Hiçbir futbolcuya karşı ön yargım yok. Oyuncular kendileri girerler kadroya. İyi çalışan, iyi performans gösteren formayı kendi alır.''

FORVETİN MERKEZİNE OYUNCU

Kocaman, forvetin merkezine bir oyuncu almak istediklerini söyledi. Aradıkları özelliklerin yüksek top kontrolü, dripling ve vuruş özellikleri olduğunu belirten Kocaman, ''Forvetteki merkez oyuncuda tercih nedenim, biraz daha istekli ve kuvvetli bir oyuncu olması'' diye konuştu. Kocaman, kafalarında bazı isimlerin olduğunu, bu transferin kampa yetişme ihtimalinin de yüksek olduğunu kaydetti. Kocaman, ''Fırtınalı bir denizin içindeyiz, kayalara çarpmadan, akıntıya kapılmadan kendi gücümüzü ortaya koyacağız. Geçen seneki pozisyonum muğlaktı. Bu sene net bir pozisyonum var. İş yapacağız, iyi olursa 'Aferin Aykut' diyecekler, kötü olursa da 'Yaptık, denedik olmadı herkese teşekkürler Allahaısmarladık' diyeceğiz.'' diye konuştu.

06.07.2010


 

Alex 3. defa baba oldu

EŞİNİN doğumu nedeniyle izin alarak ülkesi Brezilya’ya giden Fenerbahçe kaptanı Alex'in 3. çocuğu dünya ya geldi öğrenildi.

2 kız çocuk sahibi olan Daianne ve Alex çifti 1 de erkek çocuk sahibi oldu. Daianne de Souza’nın, Brezilya’nın Coritiba kentinde 3 kilo 600 gram ağırlığında ve 47 santimetre boyunda bir erkek çocuk dünyaya getirdiği bilgisi Can Bartu Tesisleri’ne ulaştı. Bebeğe Felipe adının verildiği de öğrenildi.

06.07.2010


 

Leo Franco gidiyor

İSPANYOL spor gazetesi Marca, Galatasaray'ın Arjantinli kalecisi Leo Franco'nun, İspanya'nın Real Zaragoza takımına transfer olacağını iddia etti.

Haberde, Galatasaray'ın serbest bırakacağı belirtilen Leo Franco'nun, Real Zaragoza ile 2 yıllık sözleşme imzalayacağı ileri sürüldü.

06.07.2010


 

23 YAŞINDA MİLLİ TAKIMA HOCA OLDU

TÜRKİYE Boks Federasyonu, profesyonelliğe geçmesinin ardından tekrar amatör boksa geri dönmesi için çaba harcanan, ancak Uluslararası Boks Federasyonları Birliği'nin (AIBA) reddiyle karşılaşan 23 yaşındaki Atagün Yalçınkaya'yı antrenör olarak kadrosuna kattı.

2004 Atina Olimpiyatları'ndan henüz 17 yaşındayken gümüş madalyayla dönen ve olimpiyatlarda Muhammed Ali'den sonra en genç madalya kazanan boksör olma unvanını kazanan Atagün Yalçınkaya, sorunlu geçen profesyonel boks serüveninin ardından, bu kez henüz 23 yaşında milli takım antrenörü oldu.

Atagün Yalçınkaya, yaptığı açıklamada, Boks Federasyonu ile anlaştığını ve milli takım antrenörü olarak görev yapacağını belirtirken, özellikle kendisine olan desteklerinden dolayı Gençlik Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç ve Boks Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Koçinoğlu'na teşekkür etti. Boks Federasyonu'nun sözleşmeli antrenörü olacağını, yıldız veya genç milli takımda görev alacağını belirten Atagün, ''Yaşadıklarımın ardından yeniden spora ve boksa geri dönmeme kararı almıştım. Beni yeniden spora kazandıranlara çok teşekkür ediyorum'' dedi. Kendisinin olimpiyatlarda madalya kazanan bir isim olduğunu hatırlatan Atagün Yalçınkaya, şimdiki hedefini, olimpiyat şampiyonu bir sporcu yetiştirmek olarak belirledi.

06.07.2010


 

Şükür: Kalbimde bir problem yok

GALATASARAY'IN ve A Milli Futbol takımın efsane futbolcularından Hakan Şükür, basında çıkan 'rahatsızlanıp hastaneye kaldırıldı' ifadelerine açıklık getirdi.

Şükür, kalbinde bir problem olmadığını, sıcakla beraber aşırı spor yapması nedeniyle ufak bir rahatsızlık geçirdiğini söyledi. Önümüzdeki sene teknik direktörlük yapmayı planladığını ifade eden Şükür, Galatasaray'dan teklif gelmesi durumunda, önceliğinin eski takımı olacağını dile getirdi. Bodrum'da yakınları ile tatil yaparken, hastanede görülen Şükür, basında çıkan 'yüzerken aniden rahatsızlandı ve ambulansla hastaneye kaldırıldı' haberlerine tatil dönüşü İstanbul Atatürk Havalimanı'nda cevap verdi.

Rahatsızlığı ile ilgili medyanın konuyu biraz abarttığını ifade eden efsane futbolcu, "Çocuklarıma vakit ayıramadığım için, onlarla ilgileneyim düşüncesiyle güneşin altında fazla kaldık. Üst üste aşırı spor yapmam nedeniyle bu olay başıma geldi. Ancak büyük bir risk gerektirecek bir olay yaşanmadı" dedi. Hastanede rutin bir kontrol yaptırdığını belirten Şükür, "Bodrum'da olmam nedeniyle orada da kontrolümü yaptırdım. Nasıl duyuldu? Nasıl yayıldı? Herhangi bir fikrim yok. Ben düzenli check up yaptıran biriyim. Önemli bir sorun yok" ifadelerini kullandı. Çıkan haberlerden sonra telefonlarının susmadığını aktaran Şükür, bu vesileyle ne kadar sevildiğini anladığını dile getirdi.

06.07.2010


 

Nadal Wimbledon'da 1 milyon sterlin kazandı

WİMBLEDON'DA 2'nci kez şampiyon olmayı başaran İspanyol tenisçi Rafael Nadal, kariyerindeki 8'inci ''Grand Slam'' şampiyonluğuna ulaştı.

Nadal daha önce 2009 yılında Avustralya Açık'ta, 2005, 2006, 2007, 2008 ve 2010 yıllarında Fransa Açık'ta, 2008 yılında da Wimbledon'da şampiyon olmuştu. ABD Açık'ta 2 kez yarı final oynayan Nadal'ın bu turnuvada şampiyonluğu bulunmuyor. Öte yandan tek erkeklerde şampiyonluğa ulaşan Rafael Nadal, 1 milyon sterlin para ödülünün de sahibi oldu. Bu yıl alınan kararla tek bayanlarda ve tek erkeklerde şampiyona verilen para miktarı 1 milyon sterline çıkarılmıştı. Finalist Berdych ise 500 bin sterlin para ödülü kazandı.

06.07.2010


 

Brezilya'da Dunga'nın görevine son verildi

BREZİLYA Futbol Federasyonu, 2010 Dünya Kupası'nda Hollanda'ya yenilerek elenen Brezilya Milli Takımı'nın teknik direktörü ''Dunga'' lakaplı Carlos Caetano Bledorn Verri'nin görevine son verdi.

2006 Ağustos ayından bu yana görev yapan Dunga'nın Brezilya Milli Takımı'ndaki dönemi resmen sona ererken Brezilyalı teknik adamla birlikte yardımcısı Jorginho'nun da görevden alındığı duyuruldu. Brezilya Futbol Federasyonu, ay sonuna kadar milli takımın yeni teknik direktörünün açıklanacağını belirtti.

06.07.2010


 

Ameliyat olan Buffon 3 ay sahalardan uzak

İTALYA Milli Takımı ve Juventus'un kalecisi Gianluigi Buffon, sırtından ameliyat edildi.

Juventus kulübünün açıklamasında, yaklaşık bir saat süren ameliyatın başarılı olduğu belirtildi. Dünya Kupası'nda Paraguay ile oynanan grup maçında sakatlanan Buffon'un 3 ay sonra sahalara dönmesi bekleniyor.

06.07.2010


 

Hollanda-Uruguay final için karşı karşıya

2010 Dünya Kupası'nda yarı finalde bugün Uruguay ile Hollanda karşı karşıya gelecek ve ilk finalist belli olacak.

Cape Town'daki 66 bin seyirci kapasiteli Green Point Stadı'nda oynanacak karşılaşma saat 21.30'da başlayacak. Uruguay, FIFA dünya sıralamasında 16. sırada, Hollanda ise 4. sırada yer alıyor.Uruguay'da orta saha oyuncusu Nicolas Lodeiro, sakatlığı nedeniyle bu maçta forma giyemeyecek. Gana maçında kırmızı kart gören forvet Luis Suarez ve sarı kart cezalısı savunma oyuncusu Jorge Fucile de maçta oynayamayacak. Uruguay'da sakatlığı geçen Diego Godin savunmadaki yerini alacak. Dizinden sakatlanan Diego Lugano'nun durumu henüz belli değil.

06.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.