11 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Ermeni diyalogunda STK hamlesi

Türkiye’deki 35 il sivil toplum örgütünü kapsayan Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu, Ermenistan-Türkiye arasındaki barışa katkı sağlamak için Ermenistan’daki muhatap dernekle bir araya gelecek.

STK’lardan diyalog hamlesi

Türkıye’dekı 35 il sivil toplum örgütünü kapsayan Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu, Ermenistan-Türkiye arasındaki barışa katkı sağlamak için Ermenistan’daki muhatap dernekle bir araya gelecek.

Konfederasyon ile Ermenistan’daki Hemşeriler Birliği Derneği arasında yaklaşık 1 yıldır iletişim devam ediyor. 28 Temmuz-1 Ağustos arasında Türkiye’de bulunacak olan dernek yetkileri ile konfederasyon yetkilileri, iki ülke arasındaki ilişkilerin siyasî, ticarî yönden iyileştirilmesini, barışa nasıl katkı sağlayabileceklerini ve bu konuda neler yapabileceklerini görüşecek. Öte yandan, 19 Eylül’de dünyanın her yerinden Ermenilerin katılımıyla ilk dini törenin yapılacağı Van’daki Akdamar Kilisesi’nde düzenlenecek program konusunda da hazırlıklar sürüyor. Otel kapasitesi, gelecek misafirleri karşılayamayacağı için, Van’da bulunan tüm öğrenci yurtlarının, Ermeni misafirlere tahsis edilmesi ve otel seviyesinde hizmet verilmesi için çalışma yürütülüyor.

Türk-Ermeni İş Geliştirme Konseyi (TABDC) Eş Başkanı Kaan Soyak, sivil toplum örgütlerinin görevleri ve işlevlerinin, bugünün dünyasında çok önemli olduğuna işaret ederek, özellikle birbirleriyle diplomatik ilişki kuramamış veya ilişkilerinde sorun yaşayan ülkeler arasında sorunların çözümüne yardımcı olmak konularında sivil toplum örgütlerinin kilit rol üstlendiklerini belirtti. TABDC olarak kuruldukları 1997 yılından bu yana, hem Türkiye’deki hem de Ermenistan’daki neredeyse bütün sivil toplum örgütleriyle bağlantıya geçip, birbirleriyle buluşup tanışmalarını ve olabilirse birlikte projeler yapmalarını teşvik ettiklerini anlatan Soyak, konfederasyonun çalışmasının da, bu çalışmaların sonucu olduğunu kaydetti. Soyak, derneğin büyük bir özveriyle çalışarak, Türkiye ve Ermenistan hükümetlerine yardımcı olabilecek önemli bir projeyi gerçekleştirdiğinin altını çizdi. Yaklaşık 15 yıldır düzenli olarak Ermenistan’a gittiklerini ve Ermenistan’daki hemen hemen bütün iş ve sivil toplum örgütleriyle iletişim içerisinde bulunduklarını dile getiren Soyak, ‘’Hepsi, Türkiye ile yakınlaşmaya son derece olumlu bakıyorlar ve bunu destekliyorlar’’ dedi.

Soyak, bugüne kadar Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin en önemli aşamalarında ve Türkiye ile Ermeni Diasporası arasındaki bütün ilişkilerin ve yakınlaşmaların kurulmasında öncülüğü sivil toplum kuruluşlarının çektiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

‘’Hatta öyle ki, çoğu zaman hükümetlerin birbirleriyle konuşamadıkları konuları öncelikle sivil toplum örgütleri karşılıklı ele almış ve sonrasında konuları hükümetlere devretmişlerdir. İki ülke arasındaki sivil toplum örgütlerinin birbirlerine olan güvenleri çok yüksek düzeyde. Biz TABDC olarak, şu sıralarda hem Ermenistan ile Türkiye arasındaki kurulmuş ilişkilerin geliştirilmesinde hem de Türkiye ile Diaspora iş ve sivil toplum kurumları arasında özellikle iş ve kültürel alanda projeler yapılması konularında çalışmalar yapıyoruz.’’

11.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Batının bir parçasıyız

  Erdoğan’dan üç partiye mektup

  Türkiye’den teyit: Hedef Avrupa

  Eksenin kaymadığının göstergesi

  Başörtüsüne de açılım

  Salim Uslu: Tehlikeli olan referandum değil, kullanılan dil

  İshalden 400 kişi hastanede

  21 Kıbrıslı Türk, Rumlar aleyhine AİHM’e başvurdu

  Zambiya Cumhurbaşkanı Türkiye'ye geliyor

  Buğdayda fark kapanıyor

  Operasyonlar dursun, çözüm Meclis’e devredilsin

  Bavul ticaretine Rusya darbesi

  Sanal ticareti sevdik

  Kıdem tazminatı tavanı açıklandı

  PETKİM işçileri AİHM’e başvurdu

  KCK/TM dâvâsı için salon talebi

  Galata Köprüsü trafiğe kapatılacak

  Saadet’te kongre günü

  16 terörist ölü ele geçirildi

  Reyhanlı'da 8 kaçak yakalandı

  Ermeni diyalogunda STK hamlesi

  Trafik terörü Bursa’da

  SBS’ye ilişkin değişiklik, Resmî Gazete’de yayınlandı

  KPSS yapıldı

  Savaşmadan sorunu çözecekler

  YURTKUR öğrencilerine hafta sonu bedava yemek müjdesi

  Nişan tahtasına dönen trafik levhaları kazaya sebep oluyor

  Depremzedelerden ‘oturma eylemi’

  Yaz aylarında çocuk düşmelerine dikkat

  ‘Filistin Filmleri Zamanı’

  ‘Sıradan insan değil, aranan insan’

  Eşşekle dünya turuna çıktı

  ‘Bilgi’ iş ve aş değer

  2000 yıl sonra 'Antik Kent’te toplandılar

  Yeni üniversiteler kuruluyor

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.