12 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

AB heyecanı sönmemeli

Adana Ticaret Odası Başkanı Şaban Baş, Türk toplumunun büyük bölümünü heyecanlandıran Avrupa Birliğine katılım konusundaki girişimlerin son bir-iki yılda yerini derin bir sessizliğe bıraktığını söyledi.

HERKES ELİNDEN GELENİ YAPSIN

Her kurum ve kuruluşun AB’ye entegrasyon sürecinde elinden geleni yapması gerektiğini kaydeden Şaban Baş, bunun ülkenin geleceği bakımından son derece önemli bir görev olarak algılanmasını istedi.

AB heyecanı sönmesin

Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Şaban Baş, Türk toplumunun büyük bölümünü heyecanlandıran Avrupa Birliği’ne (AB) katılım konusundaki girişimlerin son bir iki yıl yerini derin bir sessizliğe bıraktığını söyledi.

Şaban Baş, yaptığı yazılı açıklamada; Türkiye’nin, muasır medeniyet çizgisine ulaşılabilmesi doğrultusundaki en doğru adresin AB olduğunu kaydetti. Bu sebeple, her kurum ve kuruluşun AB’ye entegrasyon sürecinde elinden geleni yapması gerektiğini anlatan Baş, bunun ülkenin geleceği bakımından son derece önemli bir görev olarak algılanmasını istedi. ATO olarak 2000 yılından bu yana AB ile ilgili bütün faaliyetleri desteklediklerini bildiren Baş, Avrupa Komisyonu katkılarıyla AB Bilgi Bürosu ve Avrupa Bilgi Merkezi’ni kurduklarını hatırlattı. Son dönemde AB ülkelerinin Türkiye’nin üyeliği yönündeki tavırlarında farklı bir anlayışın egemen olmaya başladığını gözlemlediklerine işaret eden Baş, bu şekilde üstü kapalı da olsa ülkenin üstüne bir çizgi çekilmek istendiğini dile getirdi. Baş, şunları söyledi:

“Türkiye’de yapılan kamuoyu yoklamaları, Türk insanının AB üyeliğine olan isteğinde son derece önemli gerilemeler olduğunu ortaya koyuyor. Bunda kuşkusuz AB’nin Türkiye’ye yönelik olumsuz bakış açısının da etkisi bulunmaktadır. Çünkü üyelik süreci bu şekilde Türk insanında bir inançsızlığa ve bıkkınlığa yol açmaktadır. Oysa, gençlerimize daha kaliteli, dünya standartlarında eğitim vermeye ihtiyacımız var. Ülkemizin ve bölgemizin kanayan yarası haline gelen işsizliğe çözüm üretebilmek için meslekî eğitime daha fazla yoğunlaşmaya ihtiyacımız var. Maalesef, AB katılım sürecimiz, bu anlamda bize moral vermiyor. Süreç, belli üye devletlerin blokajında yürüyor veya daha doğrusu engelleniyor. 23 fasıl ortada dururken, sadece Türkiye’nin her anlamda fedakârlığını gerektirecek konular gündeme geliyor.” Türkiye’ye, AB üyeliği konusunda henüz hedef tarih bile verilmediğini hatırlatan ATO Başkanı Baş, bu durumun ise müzakerelerin sonucuna ilişkin niyetlerin farklı olduğunu gösterdiğini anlattı. Bu sebeple, Türkiye-AB ilişkilerine yakından bakıldığında müzakere sürecinin, çoğunun AB’den kaynaklanan sebeplerle, hızla durgunluğa doğru yaklaştığını savunan Baş, bu olumsuzluklara rağmen bu konudaki heyecan ve umudun yitirilmemesi taraftarı olduklarını ifade etti.

12.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Çalışanın gözü Mecliste

  DEVLETLE ÖRGÜT ARASINDA

  Kaplan: AKP, 12 Eylül Anayasasına serum veriyor

  TOKİ konutları Meclis denetiminde

  Başbakanlıktan, yolsuzluğa karşı proje

  Avrupa’dan CHP’ye “pakete destek olun” tavsiyesi

  AB heyecanı sönmemeli

  Bulgaristan’dan AB desteği

  Sarıkamış şehitleri anısına yürüdüler

  Mehmetçik’e modern tüfek

  Doğubayazıt’ta izinsiz gösteri

  Batman’da kaza: 5 polis yaralı

  Gazi Mahallesi’nde 23 gözaltı

  İslâm dünyasının gençleri İstanbul’da toplanıyor

  KPSS kaldırılsın eylemi

  ‘Çileleri’ hayat biçimleri oldu

  Cansuyu, Kırgızistan’da mülteci kampına girdi

  “Çöp adamlar” geri dönüşümcü oldu

  Okuma bilmeyen annelere Kur’ân’ı öğrettiler

  İkinci el araç alacaklara, “otokontrol 5664’’ rahatlığı

  16 yılda 10 milyar cep telefonu satıldı

  Ağrı Dağı’ndan bin torba çöp toplandı

  Moskova’da sıcaklık 36 dereceye kadar yükselecek

  BAE, Avrupa’ya deve sütü satacak

  Spora teşvik için telefon numaralarını halka açtı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.