13 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Dünyanın kralı İspanya

İSPANYOL basını, tarihte ilk defa kazanılan Dünya Kupası'nı manşetlerine taşıyarak, İspanya Milli Takım futbolcularına övgüler yağdırdı.

Marca gazetesi, "Evet, Dünya Şampiyonuz" ifadesini manşette kullanarak, iç sayfasında "Dünyanın kralları! Kupa, olağanüstü bir takımı ve futbolun ustalarını taçlandırıyor" diye yazdı. Marca, "Teşekkürler" başlıklı bir ek yayınlayarak, "Bu taraftar, İspanya'nın Dünya Kupası'nı asla unutmayacak. Tüm İspanya, milli takımın yanındaydı" ifadelerini kullandı. AS gazetesi de "İspanya'dan göğe, Dünya Şampiyonuyuz" başlığı altında, İspanya'nın layık olduğu bir başarı elde ettiğini ve kutlamalar için herkesi sokağa döktüğünü kaydetti. El Pais gazetesi de "Dünya Şampiyonu", "İspanya, futbolun zirvesini ilk kez taçlandırdıktan sonra daha iyimser. Göz kamaştırıcı bir nesil olan Milli Takım, liderliğini sağlamlaştırıyor" yorumunu yaptı. Özellikle Andres İniesta ve İker Casillas'ı öne çıkaran El Pais, kutlamaların tüm İspanya'da sabaha kadar devam ettiğini belirtti. "Buradan sonsuzluğa" başlığını atan El Mundo da "Bu Dünya Kupası bir şeyi gösterdi ki, biz İspanyollar birlikte ortak duyguları hissetmek istiyoruz. Futbolun gücü, iyisiyle kötüsüyle arzularımızı ortaya koyarak, gerçekte nasıl olduğumuzu tüm çıplaklığıyla gösterdi" görüşünü savundu.

ABC gazetesi de "Şampiyonlar. Dünya, İspanya'ya boyun eğiyor. İspanya'nın en güzel tarihi" diyerek, "Dünya Şampiyonluğu'nun İspanya'nın ne kadar birlik olduğunu gösterdiğini" vurguladı. İspanyol basınında maçla ilgili yapılan genel yorumlarda, İspanya'nın Hollanda'ya karşı daha üstün bir futbol oynadığı belirtilerek, Hollandalı De Jong ve Van Bommel'e kırmızı kart vermediği için hakem Webb sert dille eleştirildi. Bu arada İspanya genelinde kutlamalar sabaha kadar sürerken, herhangi bir ciddi olayın çıkmadığı açıklandı.

Başbakan Zapatero ağladı

İSPANYA Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero, İspanya Milli Takımı'nın tarihinde ilk defa Dünya Kupası'nı kazanmasıyla ilgili olarak, "Bu zafer, ulusal birlik ve güveni tekrardan elde etmemize yardımcı olabilir" dedi. İspanyol Cadena Ser radyosuna açıklama yapan Zapatero, Hollanda-İspanya finalini ailesi ile birlikte izlediğini ve İspanya'nın kupayı kazanmasının ardından gözyaşlarını tutamadığını söyledi.

13.07.2010


 

İNİESTA'NIN VEFASI

DÜNYA Kupası finalinde Hollanda'yı 1-0 yenen İspanya'nın golünü atan Andres İniesta, Espanyol'un Ağustos'ta ölen futbolcusu Dani Jarque'yi unutmadı.

116. dakikadaki golüyle takımını galibiyete taşıyan Barcelonalı İniesta, golden sonra formasını çıkararak iç tişörtündeki yazıyı kameralara gösterdi ve bu hareketi nedeniyle sarı kart gördü. İniesta'nın tişörtünde, ''Dani Jarque siempre con nosotros'' (Dani Jarque her zaman bizimle) yazıyordu ve bu yazı İspanya Birinci Ligi (La Liga) takımlarından Espanyol'un geçen yıl ağustos ayında 26 yaşındayken kalp krizinden ölen takım kaptanı Daniel Jarque'ye ithaf edilmişti. Espanyol, La Liga'da Barcelona ile birlikte Barcelona kentini temsil eden 2 takımdan biri.

EN AZ GOL ATAN ŞAMPİYON

İspanya, tarihin en az gol atan şampiyonu oldu. İspanya, 7 maçta 8 gol atarak şampiyonluğa ulaştı ve şampiyonun 7 maç oynadığı 1954'ten beri 10 golün altında kalan ilk şampiyon takım unvanını aldı. İspanya'dan önce en az gol atan şampiyonlar, 1966'da İngiltere ve 1994'te Brezilya olmuş, iki takım da 11'er gol atmıştı.

13.07.2010


 

İspanya 23.7 milyon avro ödül kazandı

ULUSLARARASI Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), Dünya Kupası finalinde Hollanda'yı 10 yenerek şampiyon olan İspanya'ya 23,7 milyon avro ödül verecek.

Kupada 2. olan Hollanda'da FIFA'dan 19 milyon Avro alacak. FIFA, ayrıca yarı finalde elenen Almanya ve Uruguay'a 15,8'er milyon avro, çeyrek finalde elenen Arjantin, Brezilya, Gana ve Paraguay'a 14,2'şer milyon Avro ödül verecek. Kupada 2. turda elenen takımlar 7,1'er milyon avro, gruplarda elenen takımlar ise 6,3'er milyon avro alacak.

13.07.2010


 

FIFA ‘Altın Top Ödülü’nü Uruguaylı Forlan'a verdi

2010 Dünya Kupası'nda en iyi futbolcu seçilen Uruguaylı Diego Forlan ''Altın Top'' ödülünün sahibi oldu.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin (FIFA) açıklamasında, kupaya akredite olanların oylarının yüzde 23,4'ünü alan Forlan'ın Altın Top Ödülünü kazandığı belirtildi. Oylamada 2. sırada, oyların yüzde 21,8'ini alan Hollandalı Wesley Sneijder, 3. sırada ise oyların yüzde 16,9'unu alan İspanyol David Villa yer aldı. Kupada 5 gol atan Forlan, Uruguay'ın 4. olmasında büyük katkıda bulunmuştu. FIFA'nın açıklamasında, İspanya kalecisi İker Casillas'ın kupanın en iyi kalecisi seçildiği ve Altın Eldiven ödülüne layık görüldüğü belirtildi. Açıklamaya göre, Alman Thomas Müller de en yetenekli genç oyuncu seçildi.

13.07.2010


 

Hollanda'dan hakeme tepki

HOLLANDA teknik direktör Bert van Marwijk ve birçok oyuncu maçın İngiliz hakemi Howard Webb'e tepki gösterdi.

Van Marwijk, ''Hakem İniesta'nın golünden önce kornerimizi vermedi. Pozisyonu bir tek o görmedi. Bu, inanılmaz'' dedi. Karşılaşmanın 115. dakikasında Hollandalı Sneijder'in şutunda top İspanya savunmasına çarparak dışarı gitmiş, hakem Webb bu pozisyonda aut kararı vermişti. İspanya 116. dakikada İniesta ile bulduğu golle maçı 1-0 kazanmıştı.

13.07.2010


 

Casillas'ın başarısı

DÜNYA Kupası şampiyonu İspanya'nın kalecisi ve kaptanı İker Casillas, kupada 433 dakika gol yemeyerek, kupalarda en uzun süre gol yemeyen İspanyol kaleci oldu.

Bu kupada 2. tur maçlarından itibaren hiç gol yemeyen Casillas, Hollanda ile oynanan ve 120 dakika oynanan finalde gol yemedi. Bu alanda eski İspanya rekoru 1950'deki İspanyol kaleciler Ignacio Eizaguirre ve Antonio Ramallets'e aitti. İki kaleci İspanya'nın 4. olduğu 1950'deki kupada 282 dakika gol yememişti. Casillas, kupada son olarak Şili ile oynanan ve 2-1 İspanya'nın kazandığı Şili maçında gol yedi.

13.07.2010


 

F.Bahçe Guiza'sız Belçika'ya gitti

YENİ sezon hazırlıklarının İstanbul etabını tamamlayan Fenerbahçe, Belçika'ya gitti.

Fenerbahçe kafilesi, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan özel bir uçakla Belçika'ya hareket ederken, hazırlıklarına Genk şehrinde devam edecek sarı-lacivertliler, Almanya'nın Köln kentinin ev sahipliğinde düzenlenecek ETL-DOM Kupası Turnuvası'na katılacak. Turnuvanın ilk maçında 14 Temmuz Çarşamba günü AZ Alkmaar ile mücadele edecek Fenerbahçe, rakibini yenerse 17 Temmuz Cumartesi günü FC Köln-Anderlecht maçının galibiyle final oynayacak. Sarı-lacivertliler ilk maçında yenilirse diğer maçın kaybedeniyle 3'üncülük maçına çıkacak. Kamp programı çerçevesinde üçüncü hazırlık maçını 19 Temmuz Pazartesi günü Genk'te Belçika 1. Lig takımlarından KRC Genk ile yapacak sarı-lacivertliler, 21 Temmuz Çarşamba günü Mönchengladbach'taki Borussia Park Stadyumu'nda Galatasaray ile karşı karşıya gelecek. Sarı-lacivertliler, 22 Temmuz Perşembe günü İstanbul'a dönecek.

SAKATLAR İSTANBUL'DA KALDI

Fenerbahçe'de sakatlıkları bulunan Daniel Güiza, Özer Hurmacı, Gökhan Gönül ve Uğur Boral, Belçika kampına götürülmediler. Bu oyuncuların tedavi ve çalışmalarını Can Bartu Tesisleri'nde sürdürecekleri bildirilirken, Dünya 4'üncüsü olan Uruguay Milli Takımı'nda yer alan Diego Lugano'nun ise daha sonra takıma katılacağı kaydedildi. Bu arada, Fenerbahçe'nin yeni transferi Miroslav Stoch ile izinli olan Alex'in kampa Belçika'da katılacakları ifade edildi.

13.07.2010


 

G.Saray sahaya çıkıyor

GALATASARAY yeni sezonun ikinci etap kampı için bulunduğu Hollanda'da ilk antrenmanını gerçekleştirdi.

Venlo yakınlarındaki Horst kasabasındaki ormanlık alan içinde bulunan sahada yapılan anterenman aşırı nem ve sıcağa rağmen neşeli geçti. Basına açık gerçekleştirilen antrenmanda sarı kırmızılı futbolcular gruplar halinde hafif koşu ve kondisyon ağırlıklı bir çalışma yaptı. Brezilyalı futbolcu Elano, Lucas Neil ve Leo Franco kampa henüz katılmazken antrenmanda bulunan yeni transfer Lorik Cana'nın kolundaki çift başlı dövme dikkati çekti. Antrenamanı sportif direktör Adnan Sezgin de izledi. Sarı kırmızılı takım Hollanda kampındaki ilk maçında bugün TSİ 19.00'da Almanya'nın Kleve kentindeki Volksbank Arena'da FC Kleve ile karşılaşacak.

13.07.2010


 

Trabzonspor'da Teofilo ve Papy vize yüzünden İstanbul'da kaldı

YENİ sezon hazırlıklarının ilk bölümünü Isparta Davraz'da gerçekleştiren Trabzonspor, yurt dışı kampını yapacağı Hollanda'ya sıkıntılı gitti.

Kolombiyalı oyuncu Teofilo Gutierrez ve Faty Papy, vize işlemlerinde çıkan problem nedeniyle Hollanda'ya götürülemedi. Trabzon'dan kafile ile birlikte uçakla İstanbul'a gelen Teofilo, vize problemi giderilemeyince İstanbul'da kaldı. Isparta Davraz kampı kadrosunda yer almayan, ancak yurt dışı kampına götürülmesi düşünülen Faty Papy de kafilede yer almadı. Yetkililer, geçen sezon Hollanda'nın Maastricht takımında oynayan ve pasaportunda Belçika'ya giriş yasağı bulunan Burundili oyuncunun izinsiz olarak bu ülkeye girmesinin tespit edilmesinden dolayı yeni vize alınmasında sıkıntı yaşandığını kaydettiler. Faty Papy'nin bu davranışının Trabzonspor'da vizesi olmayan diğer yabancı oyuncu Teofilo'yu da etkilediğini kaydeden yetkililer, bu konunun yasal prosedürler çerçevesinde birkaç gün içinde halledilmeye çalışılacağını belirtti.

13.07.2010


 

Sincanlılar güreşe doydu

428 pehlivanın mücadele ettiği 2. Geleneksel Sincan Yağlı Güreşleri yapıldı.

Sincan Şehir Stadı’nda yapılan güreş müsabakalarını yaklaşık 10 bin güreşsever izledi. 428 pehlivanın mücadele ettiği güreşlerde 24 Başpehlivan kıran kırana yarıştı. Çok çekişmeli mücadelelere sahne olan güreşlerde başpehlivanlığı Şükrü Kazan kazandı. Kırkpınar’ın Başpehlivanı Mehmet Yeşilyeşil sakatlanarak güreşlere erken veda zorunda kaldı. Başpehlivanı Şükrü Kazan’ın madalyasını Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna taktı. Güreşlerde Sermest Bulut 2., Mahmut Kavakçı ve Ekrem Yavuz da 3. oldu. Başaltı kategorisinde ise Ünal Karaman 1., Ahmet Arıcı 2., Bayram Doğan ve Ayhan Suzan da 3.lüğü paylaştı.

Ahmet Terzi

13.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.