13 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Et fiyatlarında artış sürüyor

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ, et fiyatlarındaki artışın devam ettiğini, karkas sığır etinin kilosunun 16 liraya ulaştığını, koyun etinin ise 20 liranın üzerine çıktığını belirterek, bazı büyük üreticilerin et fiyatlarının düşmesini engellediğini söyledi.


Parayı veren belge almasın

Kalite Birliği Derneği Başkanı Mustafa Karaman: ‘Parayı veren belgeyi alır’ anlayışının helâl gıda sertifikasında da devam edeceğinden endişeliyiz.

Cari açık üçe katlandı

Türkıye’nın cari işlemler hesabı Mayıs ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 84,5 oranında artarak 2 milyar 997 milyon dolar açık verdi.


  Akaryakıtta büyük vurgun

Ankara, İstanbul, Bursa, Gaziantep ve Balıkesir’de akaryakıt kaçakçılarına yönelik ‘’Örümcek Operasyonu’’nda 32 milyon 300 bin lira değerinde vurgun ortaya çıkarıldı.


  Maliye kampları satışa çıktı

Malıye Bakanı Mehmet Şimşek, bakanlığa ait tahmini bedeli 152 milyon lira olan 12 sosyal tesisin satışının Ağustosta gerçekleştirileceğini açıkladı.


  Türkiye, AB’ye bir an önce girmeli

Avrupa Entegrasyon Bakanı ve Almanya’nın Hessen Eyaleti Başbakan Yardımcısı Hahn, Türkiye’nin AB’ye girmesi gerektiğini söyledi.


  Nijeryalıya Türkçe öğrettik, Hakkariliye öğretemedik

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Meslek Yüksek Okulları temel atma törenlerine katılmak için geldiği Yozgat’ta devlet olarak eğitime yeteri kadar önem verilmediğini ilginç ve bir o kadar da tuhaf bir örnekle anlattı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Nijerya ziyaretine katıldığını aktaran Çiçek, orada Türk okulları olduğunu, Nijeryalıların Türkçeyi öğrendiklerini, fakat Hakkari’dekine, Diyarbakır’dakine halen Türkçeyi öğretemediklerini söyledi.


  Eksen kayması kaygısı ‘abartılı’

ALMANYA eski Dışişleri Bakanı ve eski Yeşil Parti lideri Joschka Fischer, Türk dış politikasına ilişkin kaygıları “abartılı” olarak niteledi.


  Sırbistan'la da vizeler kalktı

TÜRKİYE ile Sırbistan arasında vizelerin kaldırılmasına ilişkin anlaşma imzalandı.


  Siirt’te bombalı gece

Sıırt’te adliye binası ile bir polis merkezine kimliği belirsiz kişi veya kişilerce ses bombası atıldı.


  Türkiye-AB işbirliği konuşulacak

Türkiye-AB bakanlar düzeyinde Siyasî Diyalog Toplantısı, bugün İstanbul’da yapılacak. Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, toplantıya Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu başkanlığında, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış’ın da katılacağı bir heyetle iştirak edileceği belirtildi.


  Malazgirt Cumhuriyet Savcısı istifa etti

Muş’un Malazgirt İlçe Cumhuriyet Savcısı Bayram Bozkurt, görevinden istifa ettiğini bildirdi.Bozkurt, yaptığı açıklamada, yaklaşık 6 ay önce İliç Cumhuriyet Savcılığından Malazgirt Cumhuriyet Savcılığına atandığını, dün itibariyle görevinden istifa ettiğini söyledi.


  Gerçeker, AYM kararını beğenmedi

YARGITAY Başkanı Hasan Gerçeker, Anayasa Mahkemesinin Anayasa değişikliğine ilişkin kısmi iptal kararıyla ilgili, ‘’Anayasa Mahkemesi ve HSYK ile ilgili maddelerin tümünün iptali gerekirdi’’ dedi.


  Cumhurbaşkanı Gül: Afrika’ya yakın ilgi göstereceğiz

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, Zambiya Cumhurbaşkanı Banda ve heyetindeki bakanların Türkiye ile yakın iş birliği içinde olma arzusunu ilettiklerini belirterek, ‘’Türkiye elinden gelen yakın ilgiyi Afrika’ya ve özellikle Zambiya’ya gösterecektir’’ dedi.


  Çift diploma yaygınlaşıyor

HEM Türkiye’de hem de yurtdışında okuma olanağı sağlayarak çift üniversite diploması almaya imkan tanıyan yükseköğretim programlarını tercih eden öğrenci sayısı her yıl artıyor.


  Hızlı tren ihalesi 8 Ekim’de

Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) Projesi’nin Köseköy-Gebze etabının yapım ihalesi 8 Ekimde gerçekleştirilecek.


  Kızılay, Gazze’de su kuyusu açtırdı

TÜRK Kızılayı İsrail’in saldırılarında zarar gören su altyapısını yenilemek amacıyla Gazze’de 3 su kuyusu açtırdı.


  Adadaki ağaçlara yüzerek su taşıyor

İZMİRLİ Psikiyatrist ve çevre gönüllüsü Dr. Hüsnü Uçar, İzmir’in Karaburun ilçesine 1 mil mesafedeki Küçük Ada’daki ağaçları yaşatmak için adaya bidonlarla yüzerek su taşıyor.


  Çin’de 100 milyonluk ilk şehir: Henan

ÇİN'İN orta kesimlerindeki Henan vilayeti ülkenin nüfusu 100 milyonu geçen ilk vilayeti olacak.


  Sabah namazından yatsıya kadar hatim

2010 Kur’an Yılı faaliyetleri çerçevesinde Sivas’ın Gürün ilçesinde müftülük tarafından düzenlenen Kur'ân ziyafetinde bir günde Kur'ân-ı Kerim hatmedildi.


  Moskova metrosunda cep telefonu kullanılabilecek

DÜNYANIN en kapsamlı ve eski metrolarından biri olan Moskova metrosunda yakın zamanda bilet almadan sadece cep telefonu kullanımı ile seyahat edilebileceği bildirildi.


  Vatandaş, polise internetten danışıyor

İnternet kullanımının artmasıyla Ankara polisi de vatandaşların emniyet hizmetleri hakkında bilgi alması için ‘sanal masa’yı devreye soktu.


  Dünya daha gençmiş

İNGİLİZ bilimadamları, araştırmaları sonucu Dünya’nın yaşının daha önce tahmin edilen 4,537 milyar yıldan 70 milyon yıl eksik olduğunu hesapladılar.


  Pasifik’te güneş tutulması

21. yüzyIlIn 7’nci tam güneş tutulmasının, Güney Pasifik’i 11 bin kilometre uzunluğunda dar bir hat boyunca katederek Arjantin’in güney kesiminde sona erdiği bildirildi.


  Avustralyalı öğrenciler Anzak Koyunda

Avustralya’dan gelen 26 askeri öğrenci, 95 yıl önce Anzak askerlerinin çıkarma yaptığı Gelibolu Yarımadası’ndaki Anzak Koyu’nda kanolarla gezinti yaptı.


  Mahkûmlar çevre ödülü kazandı

Muğla genelinde yayınlanan bir yerel gazete tarafından her yıl düzenlenen “Yılın en’leri” seçmelerinin beşincisinde, Türkiye’de ilk defa cezaevindeki mahkûmlar ödül alacak.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.