16 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

CHP’den iktidara 5 teklif

“Seçim barajı insin, özel yetkili mahkemeler kalksın, devlet yatırım ve istihdam oluştursun, bölgede EBK güçlendirilsin, mayınlı araziler temizlenip topraksız köylülere verilsin.”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın özel birlik konusunda yarın açıklama yapacağını; “seçim barajının indirilmesi” dahil 5 teklifte bulunduklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ı TBMM’deki makam odasının girişinde karşıladı ve el sıkışarak ‘’hoşgeldiniz’’ dedi. Daha sonra Kılıçdaroğlu’nun odasına geçildi. Erdoğan ile Kılıçdaroğlu’nun görüşmesi yaklaşık 1,5 saat sürdü. Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ı makam odasının dışına kadar çıkarak uğurladı.

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan ile görüşmesinin ardından açıklamalarda bulundu. Erdoğan ve arkadaşlarının, terör konusunda ve daha önce aldıkları önlemler konusunda bilgi verdiğini, alacakları tedbirleri anlattıklarını ve kendilerinin görüşünü sorduklarını kaydeden Kılıçdaroğlu, olayın ekonomik ve sosyal boyutuyla ilgili düşüncelerini aktardıklarını söyledi. Kılıçdardoğlu, görüşmede dile getirdikleri teklifleri şöyle sıraladı: ‘’Sayın Başbakan’a demokrasinin güçlenmesi ve halkın idaresinin parlamentoya yansıması için seçim barajının indirilmesini ifade ettik, bu konuda kanun teklifi verdiğimizi söyledik. Doğal yargıç ilkesine aykırı olan ve kamu vicdanını rahatsız eden özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasını ve bu çerçevede daha sağlıklı yargılama sürecinin Türkiye’de oluşmasına Sayın Başbakan ve arkadaşlarının katkı vermesini istedik. Bölgede ciddî bir işsizlik var, özel sektör bölgeye gitmiyor. Yol, baraj, hastane yapılması işsizlik açısından sürekli bir çözüm değil. O nedenle devletin doğrudan gidip fabrika kurması, istihdam yaratması gerektiğini ifade ettik. Böylece bölgeye sürekli kalıcı istihdam yaratma olanağının da bu politikayla girebileceğini söyledik. Bölge, coğrafi konumu itibariyle hayvancılığa, tarımın gelişmesine çok müsait. Et-Balık Kurumunun yeniden güçlendirilmesini, hayvancılığın büyük ölçüde desteklenmesini ve dolayısıyla Doğu ve Güneydoğu’da üreten mantığın sisteme egemen olmasını dile getirdik. Mayınlı arazilerin, mayından arındırıldıktan sonra topraksız köylülere verilmesini; böylece toprağı olmayan, ama zaman zaman Doğu, Güneydoğu’da, zaman zaman Karadeniz’de, zaman zaman Batı Anadolu’da gidip, çalışarak geçimlerini sağlayan kesimin kendi bölgelerinde topraklarına sahip olarak üretim yapacaklarını ve dolayısıyla istihdam da yaratılabileceğini söyledik.’’

16.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  “Son dakika”ya terör ayarı

  NEYSE Kİ BOMBA PATLAMADI

  Hahn: Türkiye’nin AB talebini destekliyoruz

  TBMM 2010 Üstün Hizmet Ödülleri sahiplerine verildi

  Meclis’te “postal” tartışması

  Portekiz ile vize anlaşması

  TİHA hangardan çıkıyor

  İstanbul’da terör operasyonu

  AİHM’den rahatlatan karar

  CHP’den iktidara 5 teklif

  ERDOĞAN: MUHALEFET İLE YİNE BİR ARAYA GELEBİLİRİRİZ

  Bir Osmanlı daha vefat etti

  Rektör atamaları Resmî Gazete’de

  THY uçağı tehlike atlattı

  ''Apartman cinayeti” zanlısı yakalandı

  Siverek’te 4 araç kundaklandı

  Gül, Slovenya’da Gazzeli çocukları ziyaret etti

  Malezya’dan Mavi Marmara şehitlerinin ailelerine yardım

  Akkuyu’ya nükleer yasalaştı

  Türk Bayraklı gemiler, yeniden ‘’beyaz’’ listede

  Esenler Belediyesi “bağımlı” peşinde

  Gazzeli küçük Muhammed artık gülüyor

  DÜZ LİSELER, ANADOLU LİSESİ OLUYOR

  LYS’de 7 birinci

  Kıyafet kanunla belirlenmez

  İznik çinileri Lizbon’da

  Kızılçukur’a düzenleme

  Hasat atıkları enerjiye dönüşecek

  Kızılay, Keşmir’de cami inşa ediyor

  Olimpiyat için inekler toplanıyor

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.