16 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

Rize’yi heyelan vurdu

n Isparta / aa nRİze’de önceki gün akşam etkili olan sağanak nedeniyle Pehlivantaşı Mahallesinde meydana gelen heyelanda, taş parçalarının çarpması sonucu yaralanan 3 kişiden 1’i yoğun bakıma alındı, 2 kişi ise tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Alınan bilgiye göre, yağmurun etkisiyle kayan toprak kütlesi, şehir merkezi ile mahalle arasında ulaşımın sağlandığı yolun alt kısmında bulunan Muzaffer Poyraz’a ait 3 katlı evin birinci katının duvarının yakılmasına neden olmuş, içeri dolan toprağın binanın çıkış kapasını kapatmasıyla Gökhan (30) ve Fatma Poyraz (28), çocukları Melisa (6) ve Nisa Poyraz (4) evde mahsur kalmıştı. Mahsur kalanları kurtarmak için eve giren Recep Poyraz’ın (55) ikinci heyelanda ağır yaralanmıştı. Hayati tehlikesi bulunan Recep Poyraz’ın tadevisi Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sürüyor. Rize İl Özel İdare Genel Sekreteri Sultan Yılmaz, heyelan tehlikesine karşı 7 evin tahliye edildiğini bildirdi. Yılmaz, toplam 23 köy yolunun ulaşıma kapandığını belirtti. Rize / aa

Çiftçilere anız dersi

nAnkara’nIn Şereflikoçhisar İlçe Tarım Müdürlüğü, köy muhtarlarına anız yakmanın zararlarını anlatan bir seminer verdi. Seminerde bilgilendirilen muhtarlar anız yakan çiftçileri uyararak, anız yakmanın zararlarını anlatacak. Şereflikoçhisar İlçe Tarım Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Hacı Tevfik Emre tarafından verilen anız yakmanın zararları adlı seminere köy muhtarları katıldı. Çiftçilerin anız yakmanın zararlarından çok yararlarını bildikleri için anız yaktıklarını söyleyen Emre, yararlarından çok zararı olan bu uygulama hakkında çiftçilerin bilgilendirilmesi gerektiğini belirtti. Bunun için köy muhtarlarına böyle bir seminerin tertip edildiğini ve bu seminerde elde edilen verilerin çiftçilerle paylaşılması gerektiğini kaydetti.

16.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Kiraz genleri toplanıyor

  Giresun’da fındık sepetleri pazara indi

  Gençler, Edebali’yi rehber edinecek

  MİMARÎ ZENGİNLİĞİMİZ MUHTEŞEM

  Güllerini dolu vurdu

  Rize’yi heyelan vurdu

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.