18 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Komşuda halk umutsuz

YUNANİSTAN'DA yapılan kamuoyu araştırması, halkın yüzde 60’ının “ülkede işlerin gidişatından memnun olmadığını” ortaya koydu.

VPRC araştırma şirketi tarafından yapılan ankete göre, Yunanlılar kendilerini gelecek konusunda güvensiz ve çaresiz hissediyor. Halkın yüzde 50’si en önemli sorunun fakirlik olduğunu düşünüyor. Katılımcıların yüzde 66’sının, “İktidardaki PASOK Partisi mi yoksa anamuhalefetteki Yeni Demokrasi Partisi mi ülke yönetimi için en uygun olandır” sorusuna “Hiçbiri” cevabını verdiği ankette, yüzde 64 “Hiçbir partinin beklentilere uygun olmadığını” belirtti.

ATİNA’DA ORMAN YANGINI KORKUTTU

Yunanistan’ın başşehri Atina’nın yaklaşık 65 kilometre güneydoğusunda yer alan Lavrion sahil şehrinde orman yangını çıktı. Yunan televizyonları normal yayın akışlarını keserek verdikleri haberlerde, şehrin Pasa yerleşim birimi yakınında çıkan yangının, evlere yakınlığı açısından endişe meydana getirdiğini duyurdu. Yangının çıktığı alana yakın bir çocuk kampının da boşaltılmasının kararlaştırıldığı kaydedildi. Bölgede şiddetli rüzgarların hakim olduğu belirtilerek, itfaiye ekiplerinin yangının yayılmasını önlemeye çalıştığı bildirildi. Bu arada, Acil Kurtarma ekibinin de 45 itfaiye eri, 15 itfaiye aracı, 4 uçak ve bir helikopterin görev yaptığı olay yerine hareket ettiği açıklandı.

TAM GÜN YASASINA KARŞI 5 GÜN GREV

Yunanistan’da doktorlar, hükümetin doktorlar için tam gün çalışma öngören yasa tasarısını protesto etmek amacıyla 5 günlük grev kararı aldı. Yunan basını, grevin 19 Temmuzda başlayacağını duyurdu. Doktorların, Atina’da, Yunan parlamentosunun da bulunduğu Sindagma meydanında protesto gösterisi de yapacağı kaydedildi.

18.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Zebari: Türkiye’nin kaygılarını anlıyoruz

  Kapak da iyi bir sonuç vermedi

  CAMERON, BP’Yİ SAVUNACAK

  Irak cezaevleri güvenli ellerde

  Avrasya’nın güvenliği yeniden ele alınmalı

  İngiltere de peçeyi yasaklamak istiyor

  Güney Kore, uzun menzilli füze geliştirdi

  Sudan’da şiddet durmuyor

  Çin’de boru hattı patladı

  Afganistan’da NATO kayıpları artıyor

  Komşuda halk umutsuz

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.