19 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Görüş

Nurlu okumalar kervanı İstanbul

Nurlu okumalar kervanına Antalyalılar olarak İstanbul’dan başlama kararını alıp, yaz rehâvetine kapılarımızı kapatarak yollara revan olduk..

İklim şartları sebebiyle erken tatile giren Akdeniz Üniversitesi’nden bir grup gençle birlikte, daha önce planladığımız okuma programımızı yapmak üzere Antalya’dan İstanbul’a doğru harekete geçmiştik. Gençlerimiz, yarıyıl tatilinde, İstanbul Şekerci Hanı’nda yaptığımız programı ve mekânı çok sevmişler ve bu yazın da yine aynı mekânı tercih etmişlerdi.

İlk günkü müzakereli dersimizin konusu Birinci Söz’dü. Biz dahi başta ona başlamayı uygun görmüştük. Bu inci sözün deryasından, o gün çıkamayarak, ikinci gün kaldığımız yerden devam ettik.

İkinci günümüzün müzakereli dersler safhasında, Birinci Söz’den sonra Dokuzuncu Söz’e başladık.

Üçüncü günümüzde, Yirmi Altıncı Mektub’tan Dördüncü Mebhas’ın Dördüncü Meselesi’ndeki “İmanınızı Lâ ilâhe illallah ile yenileyiniz” meselesinin dersini dinleyerek, niçin her zaman tecdid-i imana muhtaç olduğumuzu bir kere daha idrak etmiş olduk. Dördüncü günümüzde, yine mutad okumalarımızla birlikte Dokuzuncu Söz’ün müzakeresine kaldığımız yerden devam ettik. İkindiden sonra Haliç kenarında çaylarımızı yudumlayıp Eyüp menziline doğru yöneldik. Nur kahramanı ağabeylerimizin kabirlerini ziyaret ederek Fatihalar gönderdik.

Günlerimiz, bu minvâl üzere, Risâle-i Nur’dan değişik bölümlerin okunması ve müzakere edilmesiyle geçti.

İstanbul’daki on günlük süremiz, böylece feyizli ve bereketli bir şekilde sona ermişti. Şekerci Hanı’ndaki mekânımızda bizlere yardımcı olan arkadaşlarımızla vedalaşırken, bu programın hakkını veren gayretli ve ihlâslı gençleri Yunus, Ahmet, Murat, Halil ve Harun kardeşlerimi tebrik ediyorum. Allah (cc) onları bu hizmetlerde ebeden daim ve muvaffak etsin İnşallah.Seydişehir’de, Ermenekli lise gençleriyle yaptığımız nurlu okumalarla ilgili duygu ve düşüncelerimizi paylaşmak üzere…

HASAN BULUT

[email protected]

19.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.