21 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Fenerbahçe'yi Kâzım coşturdu

Fenerbahçe, hazırlık kampındaki 3.karşılaşmasında galibiyet alarak, Galatasaray maçı öncesi biraz da olsa moral buldu. Aslında diğer iki karşılaşmadan farkı, takımın biraz fazla mücadele etmesi ve Mert Günok'un, Volkan Babacan'a göre kalesinde daha sağlam durup, Genk ataklarına karşı koymasıydı.

Maçı 65. dakikaya kadar ayrı, son 25 dakikayı ayrı değerlendirmek gerekir. Aykut Kocaman'ın Önder Turacı'dan fazla bir şey olmayacağını görüp, mecburiyetten Bekir İrtegün'ü sağ beke yerleştirmesi, Semih Şentürk'ün yerine Gökhan Ünal ile başlaması ve Kazım Kazım'ı da yedek soyundurması kadrodaki farklılıklarıydı. Bu kadro öncekilerden pek de değişik şeyler yapmadı, yapamadı. Rakibin ataklarını karşılamakla yetinmeye çalıştılar. Emre Belözoğlu, 'Aykut hoca bize top gelmeden neler yapacağımızı düşündürecek çalışmalar yaptırıyor' diyor ama arkadaşlarının oyununda bu söylemle ilgili kırıntılar dahi göze çarpmıyor. Genelde top sarı lacivertli futbolcuların ayağında. Fakat dikine oynayamadıkları için, yana ve geriye pas yapmaktan atağa kalkıp pozisyona giremiyorlar.

Ta ki 65. dakikaya kadar. Caner Erkin ve Kazım Kazım'ın oyuna girmesi ile Fenerbahçe canlandı. Kanatlar biraz daha iyi çalışmaya başladı. Özellikle Kazım Kazım'ın getirdiği toplar rakibin sol tarafını çökertti. Gol de erken gelince, futbolcuların kendine güvenleri arttı ve son bölümde daha güzel bir oyun çıkardılar. Genkli oyuncular da ilk golden sonraki şaşkınlıklarını atamayınca farklı skora davetiye çıkardılar.

Yeni Fenerbahçe'nin bir çok problemi göze çarpıyor. Defansın göbeğinin güvensizliği, ön liberoda Selçuk Şahin ve Cristian Baroni'nin yetersizlikleri, Kazım Kazım'ın sağ taraftaki alternatifsizliği ve en önemlisi gezen, top taşıyan ve saklayabilen güçlü bir santraforun olmaması takımın istediklerini yapmasını engelliyor. Futbolcuların mücadele hırsının zaman zaman ortaya çıkması ve topu sürekli kanatlara taşıma arzuları bu seneki en büyük yenilik.

MEHMET ILGAZ

mehmet [email protected]

21.07.2010


 

ALMANYA'DA TÜRK DERBİSİ

YENİ sezon hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe ile Galatasaray futbol takımları, Spor Toto Dostluk Kupası maçında bugün Almanya'da karşı karşıya gelecek.

Mönchengladbach kentindeki Borussia Park Stadı'nda oynanacak derbi maç TSİ 21.00'de başlayacak ve TRT1'den naklen yayınlanacak. Fenerbahçe ile Galatasaray, tarihlerinde 365. kez karşı karşıya gelecek. 17 Ocak 1909 tarihinde, şimdiki Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın bulunduğu ''Papazın Çayırı'' olarak adlandırılan yerde yapılan ve Galatasaray'ın 2-0 kazandığı özel maçla başlayan 101 yıllık ezeli rekabette, galibiyetlerde ve gol sayısında Fenerbahçe'nin üstünlüğü göze çarpıyor. Sarı-lacivertliler, geride kalan 364 maçtan 138'ini kazanırken, sarı-kırmızılı ekip bu süre içinde 116 kez galip geldi. Ezeli rakipler 110 maçta ise eşitliği bozamadı. ''Sarı Kanaryalar''ın attığı toplam 511 gole, ''Cim Bom'' 463 golle karşılık verdi.

ALMANYA'DA 4. MAÇ

Ezeli rakipler, Almanya sınırları içinde 4. kez karşı karşıya gelecek. Fenerbahçe ile Galatasaray, 101 yıllık tarihlerindeki geride kalan 364 maç içinden 3'ünü Almanya'da yaptı. 3 Ağustos 1980 tarihinde Offenbach'da oynanan Vatan Kupası maçını Fenerbahçe 3-2 kazandı. 4 Ağustos 1990 tarihinde Köln'deki özel maçta ise bu kez gülen taraf 2-0'lık sonuçla Galatasaray oldu. İki takım, Almanya'da son maçlarını 17 Temmuz 1996 tarihinde Frankfurt'ta oynadı ve özel maç 0-0 tamamlandı.

HAVUZ VE MASAJ PROGRAMI

Yeni sezon hazırlıklarını Belçika'da sürdüren Fenerbahçe'de, sabah yapılan antrenmana Genk maçında 90 dakika forma giyen oyuncular katılmadı. Futbolculardan Andre Santos, Stoch, Cristian, Alex ve Bilica'ya havuz ve masaj programı uygulandı. Sakatlığı süren Mehmet Topuz ise kondisyon çalışması yaptı. Kamptaki oyunculardan Selçuk ve Kazım'ın ise hafif sakatlıkları bulunuyor. Selçuk Şahin'in ayak başparmağında iltihap oluşurken, bu futbolcunun tedavisine başlandı. Sol bileğinde ağrısı bulunan Kazım için de masaj tedavisi uygulandı. Sarı-lacivertli futbolcular, antrenmanda dar alanda çift kale maç ve pas çalışması yaptılar.

21.07.2010


 

YENİ FORMALAR CUMA GÜNÜ TANITILIYOR

FENERBAHÇE'DE yeni sezonda giyilecek formalar, 23 Temmuz Cuma akşamı Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yapılacak organizasyonla basına ve davetlilere tanıtılacak. Sarılacivertli kulüpten yapılan açıklamaya göre, gecede formaların yanı sıra ThermocoolFresh teknolojisiyle üretilen yeni sezon A takımlar antrenman ve kamp ürünleriyle Fenerium SonbaharKış Koleksiyonu da taraftarın beğenisine sunulacak.

Fenerbahçe'de 20102011 sezonuna ait formaların satışına ise 24 Temmuz Cumartesi günü başlanacağı duyuruldu.

21.07.2010


 

Krasiç çekişmesi

TRNASFER döneminin en çok konuşulan isimlerinden bir olan Sırp kanat oyuncusu Milos Krasiç'e talip olan Juventus'un transferi hala bitirmemesi ve Fenerbahçe'nin de baskısını arttırması nedeniyle Sırp oyuncunun arada kaldığı belirtildi.

Torino merkezli bir gazete olan ''Tuttosport''ta yer alan habere göre, 25 yaşındaki Milos Krasiç'in Juventus'u beklemekten yorgun düştüğü ifade edilirken, oyuncunun İtalya'ya gelmekten mutluluk duyacağı, ancak Juventus'un transferde yeni bir şey yapmamasının oyuncu cephesinde, sıkıntı meydana getirdiği bildirildi. Başarılı kanat oyuncusunun avukatının açıklamalarına dayandırılan haberde, Krasiç'i kadrosuna katmak isteyen Fenerbahçe'nin de transferin lehine sonuçlanması için baskısını arttırdığı kaydedildi. Krasiç'in bu noktadan sonra nasıl bir karar vereceği merak konusu olurken, oyuncunun geleceği hakkında daha fazla beklemeyeceği ifade edildi.

21.07.2010


 

Aziz Yıldırım kontrol amaçlı anjiyo oldu

FENERBAHÇE Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın, kontrol amaçlı anjiyo olduğu açıklandı.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, Aziz Yıldırım'ın sabah saatlerinde İstanbul Florance Nightingale Hastanesi'nde kontrol amaçlı anjiyo olduğu bildirildi. Açıklamada, başkan Aziz Yıldırım'ın durumunun iyi olduğu ifade edildi

21.07.2010


 

Beşiktaş bugün Froe Adaları'na gidecek

BEŞİKTAŞ, Vikingur ile yapacağı UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu rövanş maçı için bugün Faroe Adaları'na gidecek.

Siyahbeyazlılar, ilk maçta İstanbul'da 30 yendikleri Faroe Adaları temsilcisi Vikingur ile 22 Temmuz Perşembe günü deplasmanda karşı karşıya gelecek. Beşiktaş kafilesi, rövanş maçı için bugün sabah saatlerinde Türk Hava Yolları'na ait özel uçakla Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Danimarka'nın başkenti Kopenhag'a gidecek. Kopenhag'dan başka bir uçakla Faroe Adaları'nın Vagar Havalimanı'na inecek kafile, konaklayacağı otele karayolu ile ulaşacak. Siyah-beyazlılar, çarşamba akşamı maçın oynanacağı Toftir Stadı'nda son antrenmanını yapacak. Vikingur-Beşiktaş maçı 22 Temmuz Perşembe günü TSİ 21.00'de başlayacak.

21.07.2010


 

Polat: 3 oyuncu daha alacağız

GALATASARAY Kulübü Başkanı Adnan Polat, transfer çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, 3 futbolcuyu daha kadrolarına katacaklarını söyledi.

Kulüp olarak transfer çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Polat, 3 futbolcu daha almayı planladıklarını dile getirerek, ''Aceleci davranmıyoruz. Arzu ettiğimiz oyuncuları, bütçemize uygun hale getirerek transfer ediyoruz. Şimdi bir transfer daha yapmamız lazım. Sonraki 2 oyuncuyu isea genç ve gelecek vaat eden futbolcular olarak düşünüyoruz'' dedi. Takımla sözleşmesi uzatılan Kewell'la ilgili değerlendirmede bulunan Adnan Polat, ''Oyuncumuzla sözleşme şartlarında anlaşmazlığımız vardı ve bu konu uzun sürdü. Umarım daha uzun yıllar Galatasaray'da oynar. Çünkü Kewell, kişiliği ve futbolculuğuyla örnek biri. Bizimle devam ediyor olması mutluluk verici'' diye konuştu. Adnan Polat daha sonra, yönetim kurulu üyesi Murat Yalçındağ ile sarıkırmızılı oyuncular Juan Pablo Pino ve Harry Kewell'la birlikte, Galatasaray'ın kamp yaptığı Hollanda'daki Venlo kasabasına gitmek üzere Almanya'nın Düsseldorf kentine hareket etti.

21.07.2010


 

Trabzonspor bugün Belçika'da Standart Liege ile karşılaşacak

TRABZONSPOR, yeni sezon öncesi kamp çalışmalarını Hollanda'nın Tegelen kasabasında sürdürüyor.

Teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde, dünkü antrenmanlarda savunma ve hücum organizasyonlarına yönelik çalışma yapan bordo-mavililer, sabah ise salonda antrenman yaptı. Bordo-mavili takımın neşeli geçen Hollanda kampında ciddi şekilde sakatlık sorunu bulunan oyuncu yer almazken tüm futbolcular antrenmanlara katılıyorlar.

4. HAZIRLIK MAÇINI OYNAYACAKLAR

Trabzonspor, Hollanda kampında bugün Belçika'nın Standard Liege takımı ile karşılaşacak. Bordo-mavililer, bu akşam TSİ 20.00'de Belçika'da yapacağı maç ile hazırlık kampındaki 4. karşılaşmasını oynayacak. İlk hazırlık maçında Almanya'nın 5. Lig takımlarından Wegberg'i 5-0 yenen, ikinci hazırlık maçında Portekiz'in Porto takımına 1-0 yenilen Trabzonspor, üçüncü maçında Almanya'nın 5. Lig ekiplerinden Fortuna Köln'ü 5-0 mağlup etmişti. Teknik direktör Şenol Güneş, antrenmanlarda futbolcular kadar ter akıtırken, taktik antrenmanlarda da onlara sürekli uyarılarda bulunuyor. Güneş, futbolculara, ''Gücünüzü değil, aklınızı kullanın'', 'Planlı organizasyonlarla hücum edin'', ''Savunmaya da hücuma da birlikte katkı sağlayın' biçiminde uyarılar yapıyor.

21.07.2010


 

Malaga'nın transfer listesinde Guiza yok

İSPANYA 1. lig takımlarından Malaga, Venezuellalı forvet oyuncusu Jose Rondon'u transfer ederken, Fenerbahçeli Daniel Güiza'nın transfer listesinde olmadığını açıkladı.

28 Ağustos'ta başlayacak La Liga öncesinde kadrosunu güçlendiren Malaga, 20 yaşındaki Venezuellalı forvet oyuncusu Rondon ile 4 yıllık sözleşme imzaladı. İspanya ikinci lig takımlarından UD Las Palmas'dan gelen Rondon, geçen sezon 10 gol atarken, 3,5 milyon avro karşılığında transfer oldu. Bu arada Malaga kulübünün yöneticilerinden Abdullah Ghrum, transfer sezonunda en az 6 oyuncu alacaklarını açıklarken, bunların arasında Güiza'nın olmadığını söyledi. Güiza ile ilgili basında yer alan haberleri okuduğunu ve İspanyol futbolcunun kariyerine saygı duyduğunu ifade eden Ghrum, ''Ama Güiza, bizim planımıza girmiyor'' dedi. Malaga'nın almak istediği futbolcular arasında Botafogo'dan Brezilyalı Sandro Silva, İndios de Mexico'dan Arjantinli defans oyuncusu Javier Hernan Malagueno ve Cartagena'dan kaleci Ruben'in adı geçiyor.

21.07.2010


 

Süper Lig'de fikstür çekimi İstanbul'da yapılacak

TÜRKCELL Süper Lig'de 2010-2011 sezonu fikstür çekimi bugün İstanbul'da yapılacak. Haliç Kongre Merkezi Sadabat Salonu'nda, Futbol Federasyonu yetkilileri ile Süper Lig'de mücadele edecek 18 kulübün temsilcilerinin katılacağı fikstür çekimi saat 14.00'te başlayacak.

2010-2011 sezon planlamasına göre, Süper Lig'de yeni sezon 15 Ağustos 2010 tarihinde başlayacak. Ligin ilk devresi 19 Aralık 2010'da oynanacak 17. hafta karşılaşmalarıyla bitecek. İkinci devresi 23 Ocak 2011'de başlayacak olan Süper Lig'de 2010-2011 sezonu, 22 Mayıs 2011'de oynanacak maçlarla sona erecek.

21.07.2010


 

Hidayet Türkoğlu imza için ABD'ye gitti

AMERİKAN Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) Toronto Raptors'dan takas yoluyla Phoenix Suns'a geçen Hidayet Türkoğlu, yeni takımıyla sözleşme imzalamak için dün ABD'ye gitti.

(A) Milli Basketbol Takımı Menajeri Harun Erdenay, yaptığı açıklamada, Hidayet'in ABD'de sağlık kontrolünden geçtikten sonra yeni takımıyla kontrat imzalamak için ABD'ye gittiğini söyledi. Erdenay, milli basketbolcunun 23 Temmuz Cuma günü ABD'den İtalya'ya gelerek, milli takımın Bormio kampına katılacağını ifade etti. Safra kesesinden operasyon geçiren ve Antalya kampında yer almayan milli takım kaptanı Hidayet Türkoğlu, İstanbul'daki çalışmalarda da yer almadı. Hidayet'in İtalya'da takımla birlikte çalışacağı bildirildi.

21.07.2010


 

Tekvandoda erkek ve bayanlar üçüncü oldu

ÇİN'İN kuzeybatısındaki Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nin merkezi Urumçi'de yapılan WTF Dünya Kupası Tekvando Takımlar Şampiyonası'nda Türk Erkek ve Bayan Milli Takımları üçüncü oldu.

Türk Erkek Milli Takımı yarı final maçında İran'a 3-1 yenildi. Türk takımı bu karşılaşmada 58 kiloda Fırat Pozan, 68 kiloda Selçuk Aydın, 80 kiloda Rıdvan Baygut ve 80 kiloda Serdar Yüksel ile mücadele etti. Türk Bayan Milli Takımı bu karşılaşmada 49 kiloda Sevde Mavi, 57 kiloda Hatice Kübra Yangın, 67 kiloda Nur Tatar ve 67 kiloda Furkan Asena Aydın ile mücadele etti. Bayan takımı çeyrek final karşılaşmasında ABD'yi 3-1 yendi. Bu sonuçlarla Türk Erkek ve Bayan Milli Takımları şampiyonada üçüncülüğü elde etti.

21.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.