24 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Eğitim

LYS’de yeni bir hata iddiası

LYS sınavına giren yaklaşık 6 bin Mesleki Açıköğretim Kız Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü mezununun, ‘’Okul türü kodu’’nun yanlış girilmesi dolayısıyla kendi alanlarında tercih yapamadıkları öne sürüldü.

Meslekî Açıköğretim Kız Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi bölümü mezunu Güntülü Çakıl, LYS başvurusu sırasında kılavuzda kendilerine verilen okul kodu ile sınav sonuç belgesindeki kodların ayrı olması dolayısıyla tercih yapamadıklarını ileri sürdü. Lise eğitiminden sonra, arkadaşlarıyla birlikte Mesleki Açıköğretim Kız Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümüne kayıt yaparak buradan mezun olduklarını ve anasınıfı öğretmenliğini okuyabilmek için LYS sınavına girdiklerini ifade eden Çakıl, şöyle dedi: ‘’Başvuru sırasında kılavuzda bize verilen kod numarası ile ÖSYM sınav sonuç belgesindeki kodlar ayrı olduğu için kendi alanımızdan tercih yapamıyoruz. Başvuru sırasında kılavuzda bize verilen 20049 kodu ile başvurumuzu yaptık. Bunda herhangi bir yanlışlık ve eksiklik olduğu ÖSYM tarafından bize bildirilmedi. ÖSYM tarafından bize gönderilen sınav sonuç belgesinde bizim başvuru sırasındaki okul kodumuz yerine Endüstri Meslek Lisesi kodu olan 20032 kodu bulunmaktadır. Okul türü kodunun yanlış girilmesinden dolayı kendi alanımızdan tercih yapamıyoruz. Alan dışı tercih yapma zorunda kalıyoruz. Böyle olunca da puanlarımız kesileceği için yerleşme şansımız yok denecek kadar azalıyor. Bu yanlışın düzeltilmesi için ÖSYM Başkanlığına dilekçe ile başvurduk, fakat bir sonuç alamadık. Diyarbakır’da bizim durumumuzda olan yaklaşık bin kişi Türkiye genelinde ise yaklaşık 6 bin kişi bu durumdan mağdur olmuştur. Yanlışın biran evvel düzeltilmesini istiyoruz.’’ YANLIŞLIK DÜZELTİLDİ ÖTE yandan konuya ilişkin yetkililerden edinilen bilgiye göre, okul kodu türünün Meslekî Açıköğretim Lisesi’nden yanlış yazılarak ÖSYM’ye gönderildiği belirtildi. Yapılan çalışma neticesinde bu öğrencilerin okul türlerinin düzeltildiği ifade edilerek, öğrencilerin sonuç belgelerine tekrar baktıklarında bu sorunun giderilmiş olduğunu görebilecekleri bildirildi.

24.07.2010


Diplomalarını çocuklarının elinden aldılar

Kocaelİ’nde Akçakoca Bilgi Evi’nde eğitim gören veliler, ortaokul diplomasını almanın sevincini yaşıyor.

Diplomlarını çocuklarının ellerinden alan başarılı anneler, hedeflerinin lise diplomasını da alarak, üniversiteye gitmek olduğunu söyledi. Kocaeli Akçakoca Bilgi Evi’nin ‘Yaz Dönemi Velilere Yönelik Kurs Programı’na katılan veliler, Mayıs ayında başladıkları ve haftanın 5 günü devam eden eğitimlerini başarıyla tamamladı. Bilgi evinde veliler Matematik, Fen Bilgisi, Kimya, Türkçe ve İngilizce derslerine katıldı. Kurs programını tamamlayan velileri ise şimdilerde farklı bir mutluluğun heyecanı sardı. Sınavlarda aldıkları başarılı sonuçlarla hem kendilerini hem de öğretmenlerini sevindiren ev hanımları çalışmalarının ve azimlerinin karşılığını aldıkları için büyük sevinç yaşıyor. Bilgi evi kursiyerlerinden Özlem Alemdar, Nurcan Sarı, Hasibe Mor ve Meryem Alemdar, sınavlarda büyük başarı göstererek öğretmenlerini de çok sevindirerek ortaokul diplomalarını aldı. Bayanlar, ortaokul diplomlarını çocuklarının ellerinden aldı. Eğitimlerini başarıyla tamamlayıp ortaokul diploması alan bayanlar, kurs eğitimini devam ettirerek lise diplomasını da almak istediklerini ifade etti.

24.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.