23 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

Bu köyde “hareket” var

KÖY hayatından örnekler taşıyan Anadolu Müzesini Burhaniye’ye taşıyan Nurdaş Yılmaz, ‘Bizim Köy Etnografya Galerisi’ adını verdiği müzesini gezen herkesin, kendi köyünden bir şeyler bulabileceğini ifade ediyor.



'Tarihi gün yüzüne çıkarmak yürek ister’

BURSA'YA gelirken omuzlarına ağır bir yük aldığını hatırlatan Modacı Faruk Saraç ise, tarihi gün yüzüne çıkarmanın bilgi ve yürek istediğini ifade etti.



Fabrika-i Hümayun açılıyor

BURSA Büyükşehir Belediyesi ve Modacı Faruk Saraç’ın işbirliğiyle gerçek kimliğine kavuşan ve Cuma günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak olan Fabrika-i Hümayun’da Cuma günü Başbakan Erdoğan’ın da katılacağı tören için son hazırlıkların yapılıyor.



Tarihî köprü için tarihî adım

KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi, Körfez’e bağlı Kutluca Köyü’nde bulunan tarihî taş köprünün korunması amacıyla yeni bir köprü inşa edecek. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu kez Körfez ilçesine bağlı Kutluca Köyü’nde bulunan Bizans ve Osmanlı dönemlerinden kaldığı bilinen tarihî taş köprüyü korunması amacıyla araç trafiğine kapatarak aynı yere yeni bir köprü yapacak. Halen araç ve yaya trafiğine açık olan taş köprü yeni köprünün açılmasıyla birlikte kullanılmayacak ve koruma altına alınacak.



Prens Adaları’nda ilk festival

BU YIL ilk kez düzenlenecek olan, “İstanbul’un Avrupalı Kardeşleri” – İstanbul Adalar Kültür ve Sanat Festivali; 30 Temmuz – 1 Ağustos tarihleri arasında, Büyükada’da gerçekleşiyor. Festival, 30 Temmuz 2010, Cuma günü Büyükada’nın farklı mekânlarında gerçekleştirilecek etkinliklerle kapılarını san'atseverlere açacak.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.