24 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Sigarayla birlikte, alkol de yasaklansın

Türkİye’de sigaraya bağlı hastalıklarda yüzde 20’lere varan azalma yaşanmasını sağlayan ‘dumansız hava sahası’, Rusya’nın da gündeminde. Levada Araştırma Merkezi’nin yaptığı çalışmaya göre, halkın yüzde 82’si ortak kullanım alanlarında sigara içilmesinin yasaklanmasını destekliyor.


Yalnızlık daha erken yaşlanma sebebi

Dünya Yaşlanma Konseyi (DUNYAK) Başkanı Kemal Aydın, ‘’yalnızlığın yaşlılığı erkene aldığını’’ belirterek, ‘’Araştırmalara göre özellikle erkekler bu

Kaçkar’ın zirvesine katırla çıkılabiliyor

Doğu Karadeniz’in gözde mekânlarından Kaçkar Dağlarında, kamp kurmak, tracking yapmak isteyen tabiat tutkunlarının yükleri, kara yolunun ulaşmadığı ye


  Samanyolu’nda yeni keşifler

Bilim adamları, son haftalarda 140 “dünyamsı” gezegen keşfetti. Astronom Dimitar Sasselov Oxford’da bir bilimsel konferansta yaptığı açıklamada, geçen yıl Ocak ayında yörüngeye yerleştirilen Kepler uzay teleskobu ile yapılan gözlemlerde, Dünya’nın ölçülerine yakın 140 değişik gezegen keşfedildiğini belirtti.


  Perakendeciler Ramazan’a hazır

YAKLAŞAN Ramazan ayı öncesi hareketliliğin en üst noktada yaşandığı perakende sektöründe, hazırlıkların tamamlandığı, firmaların stok yaptığı ve fiyatlarda sürpriz artışlar beklenmediği bildirildi.


  Devlet vatandaş el ele okul yaptırıyor

Şanliurfa’nin Birecik ilçesinde bazı iş adamları aralarında topladıkları 2,5 milyon lira bağışla ilçeye iki okul bir pansiyon yaptırıyor. Hayırseverlerin yaptıracağı okulların temel atma törenine katılan Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Birecik ilçesinin eğitime karşı duyarlılığından memnun olduğunu söyledi.


  ‘Biz verdikçe malımız da, işimiz de artıyor’

TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi Üstün Hizmet Madalyası sahibi iş adamı Faik Çelik, “Biz verdikçe malımız da, işimiz de artıyor” dedi.


  Bakan Nimet Çubukçu hakkında suç duyurusu

TÜRK Eğitim-Sen, Millî Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu hakkında, ‘’214 şube müdürünü geçici görevlendirmek suretiyle devleti zarara uğrattığı’’ gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.


  Partiler, TRT’de konuşacak

YÜKSEK Seçim Kurulu (YSK), 12 Eylül 2010 Pazar günü yapılacak halkoylamasında radyo ve televizyon konuşması yapacak siyasî partiler ve konuşma süreleriyle ilgili kararını açıkladı.


  Belediyede yolsuzluk iddiasına dâvâ açıldı

SİNCAN Cumhuriyet Başsavcılığı, eski Etimesgut Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz ile 5 yardımcısının da arasında bulunduğu 99 kişi hakkında, suç örgütü kurdukları ve belediye ihalelerinde yolsuzluk yaptıkları iddiasıyla dâvâ açtı.


  Meclis tatile girdi

MECLİS Meclis, yeni yasama yılının başlayacağı 1 Ekim 2010 tarihine kadar tatile girdi. TBMM Genel Kurulu, önceki saat 14.00’de başladığı mesaisinin son gününde 15 saat çalıştı.


  Acılı aile İnsan Hakları Komisyonu’na başvurdu

İZMİR'DE okul kapısına sıkışarak feci şekilde hayatını kaybeden Anıl Erden’in ailesi, avukatları aracılığıyla TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonuna başvurarak, Meclis soruşturması talep etti.


  Nükleer santralin zamanı geldi

Moskova Büyükelçisi Halil Akıncı, TBMM görüşmelerinde nükleer santral anlaşmasını muhalefetin ‘vatana ihanet belgesi’ olarak tanımlaması ile ilgili soruya karşılık, Rusların Mersin Akkuyu’ya inşa edecekleri nükleer santrali 1950’lerden bu yana kurulan hayallerin gerçekleşmesi olarak değerlendirdi.


  Bu ne bitmez soruşturma

Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, TSK içindeki bazı askerî personelin HERON adlı insansız hava araçlarını düşürmeye çalıştıklarıyla ilgili iddialar konusunda, halen Genelkurmay Askerî Savcılığı’nın konu üzerindeki delil tesbiti işlemleriyle ilgili çalışmasını çok yönlü olarak sürdürdüğünü söyledi


  Yine kurşun, yine ölüm


  Yasağın kalkması için cesur rektörler lâzım

TRT Haber’e konuşan Prof. Dr. Ali Nesin, başörtüsü sorununa dair ilginç bir çözüm teklifinde bulundu. Nesin, rektörlerin hiç kimseden emir alamayacağını belirterek, Anayasa Mahkemesi’nin bu konudaki kararını tanımayıp, gerektiğinde hapse girmeyi göze alarak bu sorunu bitirebileceklerini söyledi.


  Terör, Güneydoğu'yu küçülttü

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, terörün ülkenin önemli bir kaynağını tükettiğini belirterek, ‘’Terör Türkiye’nin asıl ana gündemi. Ona böyle bir masraf yapılmazsa, eminim ki Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi iki kat daha büyüyecek. Terör bitince akan gözyaşları da sona erecek’’ dedi.


  Bazı alanlar ‘geçici güvenlik bölgesi’ oldu

HAKKÂRİ'DE bazı alanlar, ‘’geçici güvenlik bölgesi’’ olarak belirlendi.


  Özgür-Der: 35. Madde kaldırılsın

ÖZGÜR-DER Genel Başkanı Rıdvan Kaya, Türkiye’nin darbecilik hukuksuzluğuyla hesaplaşma, yüzleşme açısından önemli bir süreçten geç tiğini belirterek, TSK İç Hizmet Kanunu’nun 35. maddesinin kaldırılması fgerektiğini söyledi.


  Şahin: Başkan olarak bir teklif veremem


  Demokrasi özgür basınla gelişir

ADANA Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, özgür basının demokrasinin önemli unsurlarından biri olduğunu söyledi.


  Çin’de sel felâketi: 742 ölü, 367 kayıp

Çin’in 28 eyaletini etkisi altına alan yoğun yağışların yol açtığı sellerde ölenlerin sayısının 742’yi bulduğu bildirildi.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.