27 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Dünya yıldızları İstanbul'a gelecek

Teniste bu yıl altıncısı düzenlenen ve dün ana tablo maçlarıyla start alan İstanbul Cup'ın ardından şehri önümüzdeki yıl için farklı bir heyecan saracak. Son yıllarda Dünya Basketbol Şampiyonası, futbolda Şampiyonlar Ligi ve UEFA Kupası finali, Formula-1 gibi pek çok prestijli sportif organizasyona evsahipliği yapan İstanbul, 2011'in sonunda tenisin en büyük buluşmalarından biri için misafirlerine kucak açacak.

WTA'in en büyük yıllık turnuvası olan ve sezonun en başarılı 8 sporcunun 4,5 milyon dolar toplam ödül için yarışacağı WTA Sezon Sonu Şampiyonası 24 Ekim-30 Ekim 2011 tarihleri arasında İstanbul'da yapılacak. Sezonu ilk 8'de bitiren dünyanın önde gelen yıldız tenisçilerin bir hafta boyunca yapacağı 15 karşılaşma büyük bir heyecana sahne olacak.

Yıldız tenisçiler arasında Serena Williams (ABD), Ana İvanoviç (Sırbistan), Svetlana Kuznetsova (Rusya), Jelena Jankoviç (Sırbistan), Elena Dementieva (Rusya), Maria Şarapova (Rusya), Venus Williams (ABD), Dinara Safina (Rusya) ve Vera Zonareva (Rusya) gibi yıldız isimler bulunuyor. Tüm dünyanın büyük bir ilgiyle takip ettiği bu büyük organizasyon 40 yıllık tarihinde ABD, Almanya, İspanya ve Katar'dan sonra Türkiye'yi beşinci ülke olarak ev sahipleri arasına ekleyecek.

Türkiye'nin son dönemde başarıyla gerçekleştirdiği büyük organizasyonlar devlet büyüklerimize de büyük bir gurur yaşatıyor. Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özek, Türkiye'nin bu tür orgnizasyonlarla dünyada sporla tanıtımını en iyi yapan ülkelerin başında geldiğini söyledi. Bu tür organizasyonların Türkiye'nin tesisleşmesine ve spor kültürünün gelişmesine katkı yaptığını belirten Bakan Özak, "Ayrıca ülkemizin tanıtımını bedavaya getiriyoruz" dedi.

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ise, sporun ülkeler arasında yakınlaşmayı artırıcı özelliğiyle günümüzün en önemli barış enstrümanı olduğunu, milleti, dini, ırkı ve siyaseti birbirinden farklı insanların ortak ileteşim dili kaynaştığını belirterek, "İstanbul'da bu büyük organizasyon sayesinde dünyanın en önemli tenisçilerinin dostluk içinde yarıştıklarını görmenin mutluluğunu bir defa daha yaşacağız" şeklinde konuştu.

EROL DOYRAN

[email protected]

27.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Dünya yıldızları İstanbul'a gelecek

  AĞIR ÇEKİM TEKRARA PAYDOS

  Guti top sihirbazı

  Real Madrid Mesut için ısrarlı

  Maradona millî takımda kalmak için şart koştu

  Beşiktaş'ta 8 bininci kombine sahibine ödül

  Sultanlar hocasız kaldı

  F.Bahçe İsviçre yolcusu

  FIFA Başkanı Blatter Türkiye'ye gelecek

  Trabzonspor ilk defa yağmurda çalıştı

  Avrupa Atletizm Şampiyonası başlıyor

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.