27 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Guti top sihirbazı

İSPANYOL basını, 15 yıl formasını giydiği Real Madrid'e veda eden "Guti" lakaplı Jose Maria Gutierrez Hernandez için "İspanyol futbol tarihinin en büyük yeteneklerinden biri" yorumunu yaptı. Santiago Bernabeu Stadı'nda düzenlenen basın toplantısıyla Real Madrid'deki dönemini sonlandıran Guti, İspanyol basınınca alkışlarla yollandı. "Hayranları ve deplasmanda oynadığı maçlarda kendisinden nefret eden rakip taraftarlar karşısında kendi stilini çıkaran futbolcu" olarak gösterilen Guti, "anlaşılması güç" bir futbolcu olarak yorumlanıyor. İspanyol spor gazeteleri Marca ve As'ın Real Madrid muhabirleri, Guti'nin saygı gösterilen bir futbolcu olmak için büyük bir mücadele verdiğini belirtirken, Guti'yi "Real Madrid'de bir anlamda Fernando Redondo'nun mirasçısı olan, onun stiline sahip, top sihirbazı, topla rahat oynayan ve hayal edilemeyecek boşluklardan topu geçiren, gol kokusunu iyi alan, saha içinde ve dışında hem melek hem de şeytan biri" olarak özetlediler.

İSPANYOL GAZETECİ HAYRANI

Her şeye rağmen Madrid'e çok şey katan Guti, İspanyol basınını da kendine hayran bıraktı. Bir İspanyol gazeteci saçlarını aynen Guti'ye benzeterek basın toplantısına gelirken, soru sormak için mikrofonu aldığında "Guti, seni çok özleyeceğiz" demekten kendini alamadı. Bu arada, "Her zaman Real Madridli olacağım" diyen Guti, profesyonel futbolu bıraktığında Real Madrid'e geri dönerek, kulüp içinde görev yapmak istediğini kaydetti.

REAL'LE 15 KUPA KAZANDI

Öte yandan Guti, 15 yıl formasını giydiği Real Madrid ile 5 lig, 3 Avrupa Şampiyonlar Ligi, 2 Kıtalararası Kupa, 1 Avrupa Süper Kupası, 4 İspanya Süper Kupası kazandı. Real Madrid Kulübü, eski futbolcusuna bir jest yaparak, onun döneminde kazanılan söz konusu kupaları basın toplantısında sergiledi. Kulüp ayrıca, futbolcunun Real Madrid formayısıyla oynadığı maçlardan hazırladığı bir video gösterimi sundu. 33 yaşındaki orta saha oyuncusu, Real Madrid ile oynadığı 541 maçta, toplam 77 gol atarken, en iyi sezonu olarak gösterilen 2000-2001'de ligde 32 maçta, 14 gol, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde de 12 maçta, 4 gol atmıştı.

27.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Dünya yıldızları İstanbul'a gelecek

  AĞIR ÇEKİM TEKRARA PAYDOS

  Guti top sihirbazı

  Real Madrid Mesut için ısrarlı

  Maradona millî takımda kalmak için şart koştu

  Beşiktaş'ta 8 bininci kombine sahibine ödül

  Sultanlar hocasız kaldı

  F.Bahçe İsviçre yolcusu

  FIFA Başkanı Blatter Türkiye'ye gelecek

  Trabzonspor ilk defa yağmurda çalıştı

  Avrupa Atletizm Şampiyonası başlıyor

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.