28 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

 

ASKERÎ ARACA SALDIRI: 4 YARALI

Osmanİye-Hasanbeyli ilçesi karayolunda, yol kenarına yerleştirilen patlayıcının infilâk etmesi sonucu, devriye görevi yapan araçtaki 4 asker yaralandı.

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah’tan alınan bilgiye göre, Osmaniye karayolunda, Hasanbeyli ilçe merkezine yaklaşık 3 kilometre mesafede, devriye görevi yapan 780108 plâkalı askerî aracın geçişi sırasında uzaktan kumandalı patlayıcı infilak ettirildi. Aracın büyük hasar gördüğü patlamada, 4 asker yaralandı. Yaralılar, Osmaniye Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Teröristlerin yakalanması amacıyla bölgede geniş çaplı operasyonlara başlandı. Gabar Dağında operasyon ŞIrnak kırsalında terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyon devam ediyor. Edinilen bilgiye göre, Şırnak’ın Irak sınırında yer alan Gabar ve Keçi dağları ile Güçlükonak ilçesi dağlık alanında teröristlere yönelik başlatılan hava destekli operasyon sürüyor. Operasyon kapsamında Şırnak 23. Jandarma Tümen Komutanlığından havalanan helikopterlerle operasyon bölgesine komando birliği sevk edildi.

28.07.2010


 

Alçak ve kirli oyunu bozalım

İnegöl ve Dörtyol ilçelerinde meydana gelen olayların provokatif olduğuna dikkat çekilirken, vatandaşların bu kirli ve alçakça oyuna gelmemeleri çağrısı yapıldı. TMMOB Başkanı Serdar Harp, şiddet ve linç kültürünün toplumu teslim almasına izin verilmemesi gerektiğini söyledi. SP Başkanı Kurtulmuş ise, “Milletimiz sahip olduğu sağduyu ve tecrübe ile bu oyunları boşa çıkarmayı bilecektir. Birliğimizi muhafaza edelim” dedi.

PROVOKATÖRLER KARŞILIKSIZ KALMAYACAK İçişleri Bakanı Atalay da, “Aynı şehirde yaşayan kardeşlerimizi birbirine husumet beslemesini isteyenlere izin vermeyeceğiz. Esas oyuna gelmek ve teröre hizmet etmek budur" diye konuştu. Terörün ajan provokatörler vasıtasıyla Anadolu'ya yayılmak istendiğine dikkat çeken BBP Başkanı Topçu ise, vatandaşlara gerekirse evlerinden dışarı çıkmamaları uyarısında bulundu. ALÇAK VE KİRLİ OYUNU BOZALIM Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ‘’Millet olarak bu alçak ve kirli oyuna karşı birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmeliyiz’’ dedi. Kurtulmuş, Hatay’ın Dörtyol ilçesinde 4 polisin şehit edilmesine ilişkin yayımladığı yazılı açıklamada, Berat kandili gibi kutsal bir gecede yapılan bu alçak saldırının teröristlerin çirkin ve acımasız yüzünü bir kez daha gösterdiğini ifade etti. Toplumun tüm kesimlerinin, milleti birbirine düşürmeye çalışan bu fitneye karşı olağanüstü dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Kurtulmuş, ‘’Provokasyon ve kışkırtmalara gelinmemeli, milletimizin bütün fertleri sağduyu ile hareket etmelidir. Kutuplaşmak terörün oyununa gelmektir, terör siyasetinin ekmeğine yağ sürmektir’’ dedi.

Terörün tek bir amacının olduğunu ve onun da milletin arasında kalıcı husumetler ortaya koymak olduğunu belirten Kurtulmuş, şunları kaydetti:

‘’Özellikle son günlerde milletimizi birbirine düşürmeye, aramızdaki kardeşlik bağlarını bozmaya yönelik tahrik planları uygulanmaya çalışılmaktadır. Millet olarak bu alçak ve kirli oyuna karşı birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmeliyiz. İnanıyorum ki bundan önce olduğu gibi bundan sonra da bu kardeşliği bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Milletimiz sahip olduğu sağduyu ve tecrübe ile bu oyunları boşa çıkarmayı bilecektir. Bu kirli terör siyasetini sürdürenler bilmelidir ki, milletimiz bu topraklarda kıyamete kadar özgürlük ve barış içerisinde yaşayacaktır.’’

Terör konusunda siyasî kaygıların, gündelik hesapların bir kenara bırakılarak ortak bir sağduyu cephesi oluşturulması gerektiğini vurgulayan Kurtulmuş, bu noktada en büyük sorumluluğun iktidar ve muhalefet partilerine düştüğünü belirtti.

Provokasyonlar sona ersin

Hatay’In Dörtyol ilçesindeki saldırıda 4 polis memurunun şehit olmasının ardından parti binalarının önünde güvenlik tedbiri alındığı, ana caddedeki iş yerlerine Türk Bayrakları asıldığı görüldü. Özerliçay Mahallesi TOKİ Konutları önünde görev devir-teslimi yapan polis aracına sahte plâkalı kapalı kasa kamyonetten uzun namlulu silâhlarla ateş açılması sonucu 4 polis memurunun şehit olduğu saldırının ardından önce İlçe Emniyet Müdürlüğünün önünde toplanan vatandaşlardan bazılarının gece BDP ilçe teşkilâtı binasını tahrip etmesi ve çeşitli mahallelerdeki iş yerlerine yönelik saldırılarda bulunmasının ardından vatandaşlar yaralarını sarmaya çalışıyor. CHP ilçe binasının önünde jandarma komando timi ile çevik kuvvet ekiplerinin geniş güvenlik tedbiri aldığı görüldü. Camlarında kırıklar bulunan AKP ilçe binasının önünde polis ekiplerinin nöbet tuttuğu gözlendi. Ana caddedeki iş yerlerine Türk Bayrakları asıldı. Eski sebze ve meyve halinde bulunan 6 kahvehanenin masa ve sandalyelerinin kırılıp yakıldığı görüldü. Market sahibi Hasan Dere, iş yerine yapılan saldırının son olması dileğinde bulunarak, ‘’Bizler kardeş toplumlarız. Bu gemi batarsa hep beraber batarız. Benim dükkânımı yıkmışlar, ellerine ne geçmiş? Umarım bir daha olmaz. Herkes gençlerine sahip çıksın’’ dedi. Kahvehanesi zarar gören, masa ve sandalyeleri tamamen kırılan Osman Baybars ise devletin kendisini ve iş yerini koruyamadığını ileri sürerek, ‘’Benim güvenliğim sağlanamadı. Nerede polis, nerede devlet? Dükkânımın bu hale gelmesinin ve onarılmasının bedelini devlet ödemeli’’ dedi. Kuyumcu dükkânının camları kırılan Reşit Kaya, yıllardır bu topraklarda Kürt-Türk olarak beraber yaşadıklarını, böyle bir olay karşısında çok şaşırdıklarını söyledi. Kasap dükkânı sahibi Ahmet Abay ise ‘’Kimseyle, güvenlik güçleriyle herhangi bir husumetimiz olamaz, terörün yandaşı değiliz. Bizler de polislerimizin ardından gözyaşı döküyoruz’’ dedi.

Oyuna gelmek, teröre hizmet eder

İçİşlerİ Bakanı Beşir Atalay, provokatörlerin ve kışkırtıcıların fırsatları iyi kullandıklarını kaydederek, ‘’Dün İnegöl’de, akşam da o acılı ortamda Dörtyol’da, vatandaşlarımızı tahrik eden, birbirine karşı kışkırtanlar, bunun karşılıksız kalacağını düşünmesin” dedi.

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde şehit olan 4 polis memuru için Adana Valiliğinde tören düzenlendi. Şehit polislerin cenazeleri, Adana Adlî Tıp Kurumundan alınarak, törenin gerçekleştirileceği Adana Valiliği bahçesine getirildi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, burada yaptığı konuşmada, şehit uğurlamanın ve buna dayanmanın kolay olmadığını söyledi. Güvenlik görevinin ve bu mesleğin, içinde şehitliği ve gaziliği de taşıdığını ifade eden Atalay, şöyle devam etti: "Bütün bunlara hem dayanacağız, hem de gördükçe azmimiz, irademiz, dayanıklığımız artacak. Onun için ben hem acılı ailelere, hem de Türk Polis Teşkilatına bunu söylüyorum. Daha bir dirayet, azim ve irade kazanın. Birilerinin vermek istediği, acı ve yılgınlıktır. Asla yılgınlık olmayacak. Buradan ifade ediyorum. Çevre illerimizin valileri burada, bölge komutanlarımızın hepsi burada, emniyet burada... Bu Amanosları temizleyin diyorum. Ne yaparsanız yapın. Amanosları temizleyin.’’

Atalay, şehit cenazelerinde bunları söylemek istemediğini, ancak, kimi provokatörlerin ve kışkırtıcıların da fırsatları iyi kullandıklarını kaydederek, ‘’Dün İnegöl’de, akşam da o acılı ortamda Dörtyol’da, vatandaşlarımızı tahrik eden, birbirine karşı kışkırtanlar, bunun karşılıksız kalacağını düşünmesin. En hassas olduğumuz ortam odur. Birileri bunu istiyor. Benim ayrı şehirlerde yaşayan kardeşlerim birbirine karşı husumet beslesin istiyor. Buna meydan vermeyin. Esas oyuna gelmek, teröre hizmet etmek, terörün amacına hizmet etmek budur’’ dedi.

ŞİDDET VE LİNÇE GEÇİT VERİLMESİN

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Harp, yaptığı yazılı açıklamada, barış ve kardeşlikten yana toplumsal kesimlerin bütün çabalarına rağmen, Kürt sorunu etrafında yaşanan şiddet ve çatışmaların giderek tırmandığını belirterek, bu şiddet ortamında ölenlerin yakınlarına metanet ve başsağlığı dileğinde bulundu. Harp, Türkiye’nin özellikle batı bölgelerinde Kürt kökenli vatandaşların taraf olduğu herhangi bir anlaşmazlığın, kısa bir anda kitlesel bir linç girişimine dönüşmesinin kaygı verici bir durum olduğunu kaydederek, şiddet ve linç kültürünün toplumu teslim almasına izin verilmemesi gerektiğini dile getirdi.

28.07.2010


 

Çiçek: Bu sahneleri geçmişte de gördük

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, ‘’Şu içinden geçtiğimiz süreçte birtakım üzücü olayları yaşıyoruz ve görüyoruz.

Bu sahneleri geçmişte de gördük’’ dedi. Çiçek, Kale Grubu’nun 53. Kuruluş Yıldönümü ve Geleneksel Seramik Bayramı nedeniyle, Çanakkale’nin Çan ilçesindeki Kaleseramik Fabrikalarında düzenlenen törende yaptığı konuşmada,’’Özellikle şu içinden geçtiğimiz süreçte birtakım üzücü olayları yaşıyoruz ve görüyoruz. Bu sahneleri geçmişte de gördük. Geçmişte de bazı sıkıntılar yaşadık. Bunlardan ders almamız lâzım. Türkiye, Maraş olaylarını yaşadı, Türkiye Çorum’u yaşadı, Türkiye Sivas’ı yaşadı. Buralar maalesef hatırlamak istemediğimiz, ama geleceğimizi kurmak adına da buralardan ders çıkarmamız gerektiğini düşünüyorum. Onun için üç beş sorumsuzun, kendini bilmezin veya varsa bunların arkasındakilerin hesabına bu ülkenin geleceğini kurban etmememiz gerekiyor.’’

28.07.2010


 

SP’de kongreye 650 imza

Saadet Partisi’nde olağanüstü kongre talep eden 650 delegenin imzası parti özel kalemine teslim edildi.

Toplanan 650 imza, Saadet Partisi kurucularından Mustafa Kamalak ve Temel Karamollaoğlu ile Giresun delegesi Hasan Bitmez tarafından partiye teslim edildi.

28.07.2010


 

Operasyonlar devam ediyor

Hatay’In Dörtyol ilçesinde, 4 polis memurunun şehit olmasından sonra Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan vatandaşlar, uyarılara rağmen dağılmayarak eylem yaptı.

Polis aracına uzun namlulu silahlarla saldırılmasının ardından araçla kaçan saldırganların yakalanması amacıyla geniş kapsamlı operasyonların ve Emniyet Müdürlüğü önünde ‘’dur’’ ihtarına uymayarak kaçmaya çalışan ve kısa sürede yakalanan şüphelilerin sorgusunun sürdürüldüğü belirtildi. Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz de olayın ardından incelemede bulunmak ve bilgi almak amacıyla Dörtyol ilçesine geldi. Kaymakam Hayri Sandıkçı’dan alınan bilgiye göre, polis aracına yönelik saldırının ardından ekipler bir yandan operasyonları başlatırken, diğer yandan da tedbirleri arttırdı. Bu arada Emniyet Müdürlüğü önünden geçen şüpheli bir araç görevliler tarafından durdurulmak istendi. ‘’Dur’’ ihtarına rağmen araçtakiler kaçmaya çalışınca, operasyon gerçekleştiren ekipler, takip başlattı. Ekipler, kısa sürede, kaçan araçtaki şüphelileri yakaladı. Olayı duyan ve Emniyet Müdürlüğü binası önünde toparlanan vatandaşların galeyana gelmesini önlemek amacıyla, ekipler havaya ateş açtı. Yakalananların şüphelilerin kendilerine verilmesini isteyen vatandaşlar, binaya girmelerine müdahale eden polis ekiplerine zorluk çıkardılar. Bu nedenle jandarma ekiplerinden yardım istendi. Bina önüne panzer getirildi ve güvenlik tedbirleri arttırıldı.

28.07.2010


 

Teröre gereken cevap verilmeli

Türkİye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, teröre karşı kararlılığın sürmesi gerektiğini bildirdi. Palandöken, Hatay’da 4 polis memurunun şehit olduğu terör saldırısına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, ‘’Üzüntümüz tarif edilemeyecek kadar büyük. Ancak teröre karşı kararlılığımız sürmeli.

Teröre gereken cevap en kısa zamanda verilmeli’’ dedi. Hatay’da, görevli polis otosuna terör örgütü tarafından yapılan hain saldırıda ülkenin huzurunu, milletin güvenliğini sağlamak amacıyla görev yapan 4 polisin şehit edilmesinin, herkesi derinden sarstığına dikkati çeken Palandöken, “Terörün acımasızlığını, insanlık dışı vahşet ve şiddet isteğini ortaya koyan bu saldırı, terör örgütünün çirkin yüzünü bir kez daha gözler önüne sermiştir. Terörü oluşturanlar, besleyenler ve ona destek olanlar bilmelidir ki, Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü koruma kararlılığı karşısında hiçbir güç duramayacaktır. Saldırıda şehit olan polislerimize Allah’tan rahmet, ailelerine, milletimize ve Türk Polis Teşkilâtına başsağlığı diliyorum’’ diye konuştu.

28.07.2010


 

AB süreci hızlandırılsın

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk iş dünyası olarak, ‘’yavaş çekim film’’ gibi yürütülen AB katılım sürecinde hızlanmak, uyum ve katılım sürecini tamamlamak istediklerini söyledi. Hisarcıklıoğlu, ‘’Biz, Avrupa Birliği’nin refahını, geleceğimiz olarak görüyoruz’’ dedi

AB süreci hızlandırılsın Türkİye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk iş dünyası olarak, ‘’yavaş çekim film’’ gibi yürütülen AB katılım sürecinde hızlanmak, uyum ve katılım sürecini tamamlamak istediklerini söyledi. İngiltere Başbakanı David Cameron, TOBB’da düzenlenen toplantıya katıldı.

Toplantıya Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün de katıldı. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, İngiltere’nin her zaman için öncelikli ortak olduğunu belirterek, İngiltere’nin Türkiye’nin hem siyasî alanda, dünyanın bir çok bölgesinde işbirliği içinde olduğu güçlü bir müttefik, hem de çok boyutlu ekonomik bağları olan bir ülke olduğunu kaydetti.

‘’İş dünyası dostu bir Başbakan olarak, liderliğinizle, hem Birleşik Krallığa, hem Avrupa Birliği’ne yeni bir enerji ve vizyon kazandıracağınıza inanıyoruz. Yeni hükümetinizi kutluyor, başarılar diliyorum’’ diyen Hisarcıklıoğlu, dünyanın önününde engelli bir yokuş olduğunu söyledi. Hisarcıklıoğlu, “Biz, Avrupa Birliği’nin refahını, geleceğimiz olarak görüyoruz’’ dedi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Birleşik Krallık’ın Türkiye’nin AB üyeliğini destekleyerek açık görüşlü ve tarafsız olduğunu belirterek, AB’nin bu kadar önemli bir üyesinin desteğini almanın çok değerli olduğunu söyledi.

OECD, NATO, Avrupa Konseyi, G-20 üyesi olan Türkiye’nin, dünyanın ilk on ekonomisi arasına girmeyi hedeflediğini belirten Hisarcıklıoğlu, ‘’Biz Türk iş dünyası olarak, bu hedef doğrultusunda, (yavaş çekim film) gibi yürütülen Avrupa Birliği katılım sürecinde hızlanmak, uyum ve katılım sürecimizi tamamlamak istiyoruz. Bu süreçte, artık Kıbrıs sorununun da çözülmesi için desteğinizi istiyoruz. Biz üzerimize düşeni yaptık’’ dedi.

28.07.2010


 

İngiltere’den AB desteği

Ankara’da resmî temaslarına başlayan İngiltere Başbakanı David Cameron, dün Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde yaptığı ve samimî mesajlar verdiği konuşmada, ateşli biçimde Türkiye’nin Avrupa Birliği’nin tam üyesi olmasını istedi. Cameron, “Ankara’dan Brüksel’e yolun açılmasını, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne girmesini istiyoruz” dedi.

Cameron’dan AB için güçlü destek İngİltere Başbakanı David Cameron, Türkiye’nin AB üyeliğine güçlü bir şekilde destek vererek, “NATO müttefiki olarak Türkiye’nin Avrupa’yı savunmak için yaptıklarını ve bugün Avrupalı müttefiklerimizin yanında Afganistan’da yaptıklarını düşündüğümde, AB üyeliğine yönelik ilerlemenizin bu şekilde hüsrana uğratılabiliyor olması beni kızdırıyor” dedi. Cameron, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin AB üyeliği sürecine değindi ve İngiltere olarak kulübün dışında bırakılmanın ne demek olduğunu bildiklerini, ama aynı zamanda bu durumun değişebileceğini de bildiklerini kaydetti. Türkiye’nin NATO müttefiki olarak çalışmalarından övgüyle bahseden Cameron,Türkiye’nin AB üyeliğine karşı çıkanları 3 grupta inceledi. İlk olarak “korumacılar” ikinci olarak “kutuplaşanlar” bulunduğunu, üçüncü olarak, “ön yargılılar” grubu bulunduğunu anlatttı. İngiltere’nin yeni hükümeti olarak, bu düşünceleri çürütecek uluslar arası çabaların ön cephesi olmak istediklerini bildirdi. Cameron, “Türkiye’nin olmadığı bir AB daha güçlü değil, daha zayıf olacaktır. Daha güvenli değil, daha az güvenli olacaktır. Daha zengin değil, daha fakir olacaktır” diye konuştu.

28.07.2010


 

TCG Gökçeada Firkateyni, Aden Körfezi’ne uğurlandı

TCG Gökçeada Firkateyni, Aden Körfezi’nde Birleşik Deniz Kuvvetlerine bağlı olarak görev yapmak üzere Aksaz’daki deniz üssünden yola çıktı.

TCG Gökçeada, gemi komutanı Deniz Kurmay Yarbay Cihat Aşan ile personelin koşar adım gemiye binmesi ve gemiye Türk bayrağının çekilmesinin ardından limandan ayrıldı. TCG Gökçeada’ya liman çıkışına kadar 1 helikopter eşlik ederek, selamladı. Denizcilerin aileleri ve Aksaz Deniz Üs Komutanı Tümamiral Yalçın Kavukcuoğlu ile Güney Görev Grup Komutanı Tuğamiral İsmail Taylan da el sallayarak gemiyi uğurladı. Törene, çok sayıda askeri personel ve gemide görev yapanların yakınları da katıldı. Gemide, AB-212 helikopteri, Sualtı Taarruz Timi, Sualtı Görev Timi bulunuyor. TCG Gökçeada, görev kapsamında Görev Kuvveti 151 taktik komutasında keşif-gözetleme faaliyetleri yürüterek, deniz haydutluğuna karşı milli angajman kuralları çerçevesinde hareket icra edecek ve bölgede sancak/varlık gösterecek. Gemi, Aden Körfezi’ne 7 gün içinde ulaşacak ve 5 Ağustos tarihinden itibaren tahsisli karakol sahasında göreve başlayacak. TCG Gökçeada 1 Eylül 2010 tarihi itibariyle GK 151 komutasının Türk Amirale geçmesi ile komuta gemisi olarak 1 Aralık 2010 tarihine kadar görev yapacak.

28.07.2010


 

Devlette e-imza dönemi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, bir ilki gerçekleştirerek bakanlıklar arasında elektronik ortamda yazışmayı ve e-imza kullanımını başlattı.

Alınan bilgiye göre, Ömer Dinçer’in Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevine gelmesiyle bakanlıktaki iş ve işlemlerde bürokrasinin azaltılması amacıyla uygulanan projelerden biri daha hayata geçti. Bakanlık, ‘’e-Devlet’’ çalışmaları çerçevesinde ilk kez iki bakanlık arasında elektronik ortamda yazışmayı başlattı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer’in, 23 Temmuz 2010’da İçişleri Bakanı Beşir Atalay’a gönderdiği metinle uygulamanın ilk örneği gerçekleştirildi. Böylece Türkiye’de ilk kez elektronik imzalı bir evrak iki bakanlığın sistemine girdi. Bu uygulamayla, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı herhangi bir bakanlığa elektronik imza kullanarak her türlü yazışma ve evrak gönderimini yapabilir hale geldi. Çalışma hayatı, sosyal güvenlik gibi alanlarda yaklaşık 72 milyonluk nüfusun tümüne doğrudan hizmet veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının bu ilk uygulamasının yaygınlaşmasıyla milyonlarca evraka ilişkin işlemler elektronik ortamda gerçekleştirebilecek. Uygulamayla, milyarlarca lira tasarruf edilmesi, bürokrasiden kaynaklanan engel ve engellemelerin ortadan kaldırılması, evrakın nerede, ne zaman, kim tarafından ve hangi gerekçeyle bekletildiğinin kendiliğinden denetim sistemiyle derhal anlaşılması, hizmetlerde verimlilik, hız, şeffaflık sağlanarak kalite standardının en yüksek seviyelere çıkarılması amaçlanıyor.

28.07.2010


 

Aydın Valiliği: Ortaya atılan iddialar ‘’iftira’’

AydIn Valiliği, bazı internet sitelerinde, ‘’bir itirafçı teröristin ağzından’’ yazılan kitaba dayandırılarak Vali Hüseyin Avni Coş hakkında ortaya atılan iddiaların ‘’iftira’’ olduğunu bildirdi.

Aydın Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Vali Hüseyin Avni Coş’u karalamak için harekete geçen mihrakların, son olarak ‘’bir itirafçı terörist olan Abdülkadir Aygan’ın anlatımına dayalı kaleme alınan bir kitaba atıfta bulunarak Vali Coş hakkında iftiralarda bulunduğu’’ kaydedildi. Konuyla ilgili sorumlular hakkında cezai ve hukuki işlemlerin başlatılacağı kaydedilen açıklamada, ‘’Resmi kayıtlarda sabit olan nesnel olgu ve olaylar bile çarpıtılmış, kin, nefret ve intikam duygusuyla yalana başvurulmuştur’’ denildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:’’Vali Hüseyin Avni Coş, Olağanüstü Hal Bölge Valiliğinde Vali Yardımcısı olduğu dönemde, görevini yasalar çerçevesinde yerine getirmiş, takdir belgeleriyle taltif edilmiştir. ‘Valilik ödeneğinden cami yapımı’ için bir para tahsis edilmemiştir. Hiçbir ‘zimmet’ olayı veya böyle bir suçlamaya muhatap olmamıştır. Bağımsız Türk yargısı nezdinde iftiracılardan ve iftiralardan medet umanlardan, komploculardan hesap sorulacaktır.’’

28.07.2010


 

Kılıçdaroğlu'na tazminat dâvâsı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün Ordu’da yaptığı konuşma nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na tazminat dâvâsı açtı.

Erdoğan’ın avukatları Fatih Şahin ve Muammer Cemaloğlu’nun açtığı dâvânın dilekçesinde, Kılıçdaroğlu’nun, Ordu mitingindeki konuşmasında, Başbakan Erdoğan’ın ‘’onur ve saygınlığına yönelik’’ ifadeler kullandığı savunuldu. Dilekçede, Kılıçdaroğlu’nun, Başbakan Erdoğan’a yönelik bazı ithamlarda bulunduğuna dikkat çekilerek, ‘’bu ifadelerin, eleştiri ve ifade özgürlüğü sınırlarını aştığı’’ kaydedildi. Kılıçdaroğlu’ndan 50 bin TL manevi tazminat talebiyle açılan dâvâ, Ankara 19. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülecek.

28.07.2010


 

Suç örgütü çökertildi

YaklaşIk 70 milyon kişinin kimlik, adres ve telefon bilgilerini yasa dışı yollarla elde ettikten sonra bazı hukuk bürolarına sattıkları ileri sürülen suç örgütüne yönelik operasyonda 3’ü kadın 15 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü, ‘’Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, bilişim sistemine izinsiz girmek, bilişim sistemini engellemek, bozmak, yok etmek, sisteme veri yerleştirmek, var olan verileri başka bir yere göndermek, kişisel bilgileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek, depolamak ve bir başkasına vermek’’ olayları ile ilgili olarak bir suç örgütüne yönelik operasyon başlattı. Operasyonda, 3’ü kadın 15 kişi gözaltına alındı.

28.07.2010


 

YSK'dan televizyonlara referandum uyarısı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 12 Eylül’de yapılacak Anayasa değişikliği referandumu sürecinde, TRT ve diğer yayın kuruluşlarının uymaları gereken ilke ve kuralları açıkladı.

YSK’dan yapılan yazılı açıklamada, kurulun 31 Mayıs 2010 tarihli, 353 sayılı kararının sonuç kısmının 2. maddesinin (a) bendinde, radyo ve televizyon kuruluşlarının ‘’Anayasa değişikliği ile ilgili tek yönlü, taraflı yayın yapamayacakları ve fırsat eşitliğini sağlamak zorunda oldukları’’ hükmüne yer verildiği hatırlatıldı. Anılan bu hükümlere rağmen, yazılı basında ‘’TRT kanalının referandum sürecinde siyasi partiler arasında fırsat eşitliğini sağlamayarak tek yönlü, taraf tutan yayınlar yaptığı haberlerinin yer aldığı’’ belirtilen açıklamada, ‘’Bu konuda Kurulca gerekli değerlendirme yapılarak, karar alınmasına ihtiyaç duyulduğu’’ kaydedildi. Radyo ve televizyon kuruluşlarının, seçim takviminin başladığı 31 Mayıs 2010 tarihinden itibaren uymaları gereken kurallar hatırlatıldı.

28.07.2010


 

80 sanık, yakalama emrine itiraz etti

“Balyoz Planı’’ dâvâsı kapsamında haklarında yakalama emri çıkartılan 102 sanıktan şu ana kadar 80’i karara itiraz etti.

Alınan bilgiye göre, aralarında eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, emekli Korgeneral Engin Alan ile emekli Tümgeneral İzzet Ocak’ın da bulunduğu 80 sanık, haklarında çıkarılan yakalama emrine ilişkin avukatları aracılığıyla İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesine dilekçe vererek itirazda bulundu. Bu başvurulardan 30’a yakını, dilekçelerinde aynı zamanda reddi hakim talebine de yer verdi.

28.07.2010


 

Terörün zararlarını tazmin süresi uzatıldı

Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması için yapılan başvuruların sonuçlandırılma süresi uzatıldı.

Resmî Gazete’nin dünkü sayısında yayımlanarak, yürürlüğe giren Bakanlar Kurulu Kararı’na göre, eylemler veya terörle mücadele kapsamında yürütülen faaliyetler dolayısıyla zarar gören gerçek kişilerle, özel hukuk tüzel kişilerinin, terör ve terörle mücadeleden doğan zararların karşılanması için yaptıkları başvuruların sonuçlandırılma süreleri, 1 yıl daha uzatıldı. Daha önce 3 Ağustos 2009 yılında 1 yıl uzatma kararı çıkmıştı.

28.07.2010


 

Şehit polisler için Adana’da tören

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde teröristlerin silâhlı saldırısı sonucu şehit olan 4 polis için Adana Valiliğinde tören düzenlendi.

Şehit polisler için Adana’da tören

Törenin ardından şehit polisler memleketlerine gönderildi. Dörtyol Emniyet Müdürlüğü'nde görevli şehit polisler Hasan Aslan Osmaniye Kadirli'de, Emre Yalçın Osmaniye'de, Hacı Ali Arap Kilis'te ve Fatih Yıldız da Gaziantep'te toprağa verilecek.

28.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.