28 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Guti İstanbul'da bir ‘idol’ gibi karşılandı

İSPANYOL basını, Beşiktaş'ın yeni transferi Guti'nin Atatürk Havalimanı'nda çok sayıda taraftar tarafından karşılanmasına geniş yer ayırırken, "Guti, Türk topraklarında şimdiden kendini yıldız hissediyor" diye yazdı.

AS gazetesi, yönetmenliğini Vicente Aranda'nın yaptığı ve başrolünde Ana Belen'in oynadığı 1994 yapımı "Türk Tutkusu" adlı filmine atıfta bulunarak, "Guti, İstanbul'a gelişinde Türk tutkusunu ateşledi" yorumunu yaptı. Beşiktaş taraftarının İspanyol futbolcuyu, "bir idol" gibi karşıladığını vurgulayan AS, "Türkiye'de Guti çılgınlığı yaşandığını" kaydetti. Marca gazetesi de, "Real Madrid'deki 15 yıllık kariyerini üzgün bir şekilde noktalayan Guti'nin yüzünün İstanbul'da hemen gülmeye başladığını" belirtti. Diğer İspanyol gazetelerinden Sport "Guti, tam bir yıldız gibi karşılanıyor", El Pais "Beşiktaş, Guti'yi heyecanla karşılıyor", ABC ise "Guti'ye İstanbul'da kalabalık ve gösterişli karşılama" başlıklarını haberlerinde kullandı.

GUTİ FORMALARI SATIŞA ÇIKARILDI

Beşiktaş Kulübü, 2 yıllık sözleşme imzaladığını duyurduğu İspanyol yıldız Gutierrez Hernandez'in formalarını satışa çıkardı.Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, ''Yeni transferimiz Guti'nin formalarını Kartal Yuvası mağazalarımızda satın alabilirsiniz. 2010-2011 sezonunda, takımımızda 14 numaralı formayı giyecek olan yeni transferimiz ve yıldız futbolcumuz Jose Maria Gutierrez Hernandez'in formaları, tüm Kartal Yuvası mağazaları ile 'www.kartalyuvasi.com.tr' internet adresinde satışa çıkartılmıştır'' denildi.

SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇTİ

BEŞİKTAŞ'IN son transferi İspanyol oyuncu Guti sağlık kontrolünden geçti. Siyah beyazlı kulübün sağlık sponsoru Acıbadem Grubu'nun Maslak'ta yeni açılan hastanesine getirilen İspanyol yıldız Guti, dün sabah erken saatlerde sağlık kontrolünden geçti. Kan örneği alınan, MR'ı çekilen Guti, efor testi de dahil olmak üzere bir dizi kontrolden geçirildi. İspanyol oyuncu dün akşam saat 20.00'de BJK İnönü Stadı'nda binlerce taraftarın izlediği görkemli bir törenle imza attı. İmza törenine Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören de katıldı.

28.07.2010


 

F.Bahçe Avrupa'da ilk sınavına çıkıyor

FENERBAHÇE, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında bugün deplasmanda İsviçre'nin Young Boys takımıyla karşılaşacak. Başkent Bern'deki Stade de Suisse'de TSİ 21.15'de başlayacak maçı Norveçli hakem Svein Oddvar Moen yönetecek.

Karşılaşmanın rövanşı 4 Ağustos Çarşamba günü İstanbul'da oynanacak ve play-off turuna yükselecek ekip belli olacak.

ELEMELERDE SIKINTILI

Fenerbahçe, ''Devler Ligi'' elemelerinde sıkıntı yaşıyor. Avrupa kupalarında bugüne dek oynadığı 13 eleme turunda sadece 2 kez turu rakiplerine bırakarak, genelde başarılı bir performans ortaya koyan sarı-lacivertliler, bu iki kötü sonucu da Şampiyonlar ligi elemelerinde yaşadı. UEFA Kupası ve Avrupa Ligi'nde çıktığı 5 eleme maçında da turu geçen Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'ndeki 8 eleme turunun 2'sinde kaybeden taraf oldu. 2002-2003 sezonunda Şampiyonlar Ligi elemesinde Hollanda'nın Feyenoord takımına elenen Fenerbahçe, 2006-2007 sezonunda da Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımı karşısında turu geçememişti.

AVRUPA'DA 84. SINAV

Fenerbahçe, Young Boys takımıyla yapacağı maçla Avrupa Kupalarında deplasmanda 84. maçına çıkacak. Avrupa kupalarında deplasmandaki son maçında geçen sezon UEFA Avrupa Ligi mücadelesinde Fransa'nın Lille takımına 2-1 yenilen sarı-lacivertliler, bugüne dek 83. deplasman maçında 17 galibiyet, 14 beraberlik ve 52 yenilgi aldı. Rakip sahalarda genelde zorlanan Fenerbahçe, geçen sezon ortaya koyduğu iyi performansla deplasmandaki tek yenilgisini UEFA Avrupa Ligi mücadelesinde Lille karşısında almıştı.

28.07.2010


 

WTA Başkanı Allaster Sinan Erdem Salonu'nu beğendi

SONY Ericsson WTA Tour Başkanı Stacey Allaster, gelecek seneden itibaren 3 yıl süreyle WTA Championships Tenis Turnuvası'nın düzenleneceği Sinan Erdem Spor Salonu'nda incelemelerde bulundu.

Ziyaret sırasında basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Stacey Allaster, 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası maçlarının da yapılacağı Sinan Erdem Spor Salonu'nu çok etkileyici bulduğunu ifade ederek, ''Championships için çok heyecanlıyım, 2011 yılında geleceğiz. Sinan Erdem Spor Salonu dünya standartlarında birinci kalite bir salon. İstanbul'daki seyirciler inanılmaz bir deneyim yaşayacaklar. Çok önemli yerlerde başarılı olmuş sporcular geleceği için İstanbul'daki organizasyon çok güzel olacak'' dedi.

28.07.2010


 

A Millî Takımı 11 Ağustos'ta Romanya ile oynayacak

A Milli Futbol Takımı, 11 Ağustos 2010 Çarşamba günü Romanya ile özel bir maç yapacak.

Konuyla ilgili Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, ''Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak karşılaşmayı Sırbistan Futbol Federasyonu'ndan Milorad Mazic yönetecek. '' denildi.

28.07.2010


 

Trabzonspor 6. hazırlık maçına bugün çıkıyor

Trabzonspor, Hollanda kampındaki son hazırlık maçını bugün Hollanda ikinci lig ekiplerinden Fortuna Sittard takımı ile yapacak.

Karadeniz ekibi, daha önce Almanya'nın Fortuna Köln ve Wegberg'i 5-0, Belçika'nın Genk takımını 1-0 yenmiş, Portekiz'in FC Porto ve Belçika'nın Standard Liege takımlarına ise 1-0 yenilmişti.

28.07.2010


 

Haliç Üniversitesi futbolda Avrupa Şampiyonu oldu

POLONYA'NIN başkenti Varşova'da düzenlenen 8. Avrupa Üniversiteler Futbol Şampiyonası'nda Haliç Üniversitesi Avrupa şampiyonu oldu.

Varşova'da 18–25 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen şampiyonaya, 11 ülkeden 12 erkek futbol takımı katıldı. Final maçında ev sahibi Polonya'nın Holy Cross Üniversitesi'ni 3–1 yenen Haliç Üniversitesi Türk bayrağını göndere çektirdi. Haliç Üniversitesi, 2006 yılından sonra 2. kez Avrupa şampiyonu oldu. Gelecek şampiyonaya Haliç Üniversitesi Türkiye'nin ev sahipliği yapacak .

28.07.2010


 

Adalarda yelkenler yarışacak

KARTAL Belediyesinin, Marina Dragos Yelken İhtisas Kulubü ile birlikte Türk Yelken Vakfı VIII. Laser Trofesi'nin ev sahipliğinde düzenleyeceği yelken yarışları, 28 Temmuz1 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

Kartal Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre Dragos koyu Adalar parkurunda gerçekleşecek ulusal yelken yarışına Türkiye'deki bütün yelkenciler davet edildi. Doğal parkur olması nedeniyle Kartal Dragos-Adalar Yelken Parkuru'ndaki yarışları İstanbullular kıyıdan rahatça izleyebilecek.

28.07.2010


 

Yılmaz Vural 4 oyuncusunu gönderdi

KASIMPAŞA'DA 4 oyuncuyla yollar ayrıldı.

Lacivertbeyazlı ekipte, Koray Avcı, Murat Erdoğan, Ali Güneş ve Emre Toraman'la yolların ayrıldığı duyurulurken, teknik direktör Yılmaz Vural'ın raporu doğrultusunda böyle bir uygulamaya gidildiği bildirildi.

28.07.2010


 

Arjantinli Santana 3 yıl Kayserispor'da

KAYSERİSPOR daha önce anlaşma sağladığı Jonathan Santana ile 3 yılık sözleşme imzaladı.

Almanya'nın Energie Cottbus takımında forma giyen Arjantinli orta saha oyuncu Santana Kayresipor'un Avusturya'daki kampına katıldı.

28.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.