30 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Rusya’da başörtüsü her yerde serbest

aşörtüsü Rusya’da, üniversite, okullar ve resmi kurumlarda serbest. Moskova metrosunda 35 yıl boyunca hep başörtüsü ile çalıştığını söyleyen mühendis Zeytuna Hudayberdiyeva, “Eğer inanıyorsanız, ve başörtüyü takmak istiyorsanız, Rusya’da kimse size bu konuda karışmaz” dedi.

SON yıllarda başta Avrupa olmak üzere sık sık gündeme gelen başörtüsü sorunu, Rusya’da hoşgörü ve inanç özgürlüğünün sembolü olarak kalmaya devam ediyor. Başşehir Moskova’daki metroda yıllarca başörtüsüyle çalıştığını söyleyen Zeytuna Hudayberdiyeva isimli bayan, inanç ve giyimi için hiçbir zaman kendisine engel çıkartılmadığını ifade etti. Moskova metrosunda mühendis olarak çalışan Hudayberdiyeva 35 yıllık kariyeri boyunca hep başörtüsü ile çalıştığını söylüyor. Eşi Maksud ile birlikte hep Moskova’da yaşadığını aktaran Hudayberdiyeva, ülkede her zaman dinî vecibelerini rahatlıkla yerine getirdiklerini belirtti.

Zeytuna Hudayberdiyeva, “Dışarıda çok rahat şekilde başörtü ile dolaşabilirsiniz. Kimse size ne bir şey der, ne de yorum yapar” ifadelerini kullandı. Rusya halklarının bütün dinlere hoşgörülü davrandığını anlatan Hudayberdiyeva, “Elhamdülillah hiçbir zaman örtümden dolayı sorunlarla karşılaşmadım. Ve bu konuda kimse bana memnuniyetsizliğini ifade etmedi” dedi.

Başörtüsü Rusya’da Müslümanlığı kabul eden Ruslar ve bu ülkede yaşayan diğer Müslümanlar tarafından büyük ilgi görüyor. Başörtüsü ülkedeki üniversite, okullar ve resmî kurumlarda serbest. Hudayberdiyeva, “Eğer inanıyorsanız, ve başörtüyü takmak istiyorsanız, Rusya’da kimse size bu konuda karışmaz” diyor.

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev’in geçen yıl ziyaret ettiği bir ilkokulda başörtülü minik bir öğrenciyle poz vermesi, ülkede hoşgörünün ve özgürlüğün simgesi şeklinde basına yansımıştı.

30.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Darfurlu yetimler yuvaya kavuştu

  Bartın’dan Sudan’a

  Rusya’da başörtüsü her yerde serbest

  NATO ve Amerika hesap vermeli

  Meksika’daki petrolü mikroplar temizliyor!

  Filistinlilere ait ev Yahudilerce işgal edildi

  Pakistan sele teslim

  Keşmir’deki durum endişe verici

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.