30 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

KOCAMAN: ŞANSLIYDIK

FENERBAHÇE Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda İsviçre’nin Young Boys takımı karşısında aldıkları 2-2’lik beraberliğin kendileri için son derece avantajlı bir skor olduğunu bildirdi.

Kocaman, golü erken bulmalarına rağmen ilk 15 dakikalık bölümün, daha organize ve istekli bir şekilde üzerlerine gelen rakiplerinin etkinliğinde geçtiğini anlatarak, maçı şöyle değerlendirdi: ‘’Ondan sonra esas yapmamız gereken, topu hızlı ve ayağa paslarla çevirmeye başlamaktı ve sonra kontrolü biraz ele aldık. Öne geçme şansı yakaladık. Ancak bu sırada her şey tersine döndü. Son iki maçımızda 180 dakikanın yaklaşık 135 dakikasını 10 kişi oynamak zorunda kaldık. Yaklaşık bir aydır hem ağır antrenmanlar, hem de aynı oyuncu grubunun üzerine yüklenilmesi, ikinci yarıda skoru koruma kaygısıyla üzerimizdeki yükü artırdı. Futbol adına şansımız da biraz yerindeydi. Rakibimizin kaçırdığı gol pozisyonları oyuna tutunmamızı sağladı. Belki biraz daha topu tutma şansına sahip olabilirdik ama kontrol etme şansımız yoktu. Rakibimiz sahanın bütününde organize olarak üzerimize geldi. 2-2’lik skor böyle bir günde bizim için son derece avantajlı sayılır.’’

KAZIM’IN HAREKETİ ÇOK SAÇMAYDI

Kocaman, Kazım’ın gördüğü kırmızı kartla ilgili olarak, ‘’Sportif anlamda saçma sapan bir kırmızı karttı. Buna ne yapılabilir ki anlatmanın da bir mantığı yok. Anlamsız gereksiz bir kırmızı karttı’’ değerlendirmesini yaptı. Takımıyla ilgili endişe duyacak bir durum bulunmadığını ifade eden Kocaman, ‘’Endişe duyacak bir şey yok. İstanbul’daki maç çok daha farklı olacak. Tahmin ettiğim ve gördüğüm, Fenerbahçe ilerleyen zamanlarda çok daha iyisini yapacak kudrete sahip bir takım. Sahada 11 kişi kalmasını biraz daha becermemiz lazım. Maçı birkaç defa daha seyrettikten sonra oyuncularıma yorum yaparım’’ dedi.

PISERCHIA: DİREKLERİ GEÇEMEDİK

Öte yandan Young Boys Antrenörü Erminio Piserchia, takımının Fenerbahçe’ye karşı oldukça üstün bir mücadele ortaya koyduğunu kaydederek, ‘’Maalesef direkleri geçemedik. İlk 10 dakika kötü başladık, 10 geriye düştük. Sonra oyunu elimize aldık. Rakibimize karşı oldukça üstündük. Emeğimizin karşılığını alamadık. Maç maalesef 2-2 bitti. Ama biz bu futbolu devam ettirirsek, sanıyorum İstanbul’da ufak da olsa bir şansımız var’’ şeklinde konuştu.

UEFA: COSTANZO PLANI BOZDU

Avrupa Futbol Federasyonları Birliğinin (UEFA) internet sitesi, Fenerbahçe’nin, Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında İsviçre’nin Young Boys takımıyla deplasmanda 2-2 berabere kalmasını, ‘’Costanzo, 10 kişi kalan Fenerbahçe’nin planını bozdu’’ başlığıyla duyurdu. UEFA’nın sitesinde yer alan haberde, Costanzo’nun, penaltıdan attığı golle 10 kişilik Fenerbahçe’nin gelecek haftaki rövanş maçında garanti gibi görünen tur şansını engellediği ifade edildi.

30.07.2010


 

Süper Kupayı almak istiyoruz

TRABZONSPOR Teknik Direktörü Şenol Güneş, sezon öncesi yaptıkları antrenmanlar ve çalışmaların genel olarak iyi geçtiğini söyledi.

Güneş, Hollanda kampının son gününde yaptığı değerlendirmede, takım olarak iyi bir hazırlık dönemini geride bıraktıklarını belirterek, ‘’Bu zamana kadar yapılan antrenmanlar ve çalışmalar genel olarak iyiydi. Müsabakalar da artılar, eksiler vardı ama bunlar değerlendirilebilecek olan şeyler’’ dedi.

Önceki gün 10 kazandıkları Fortuna Sittard maçında konsantre olamadıklarını ifade eden Güneş, ‘’Oyun akıcılığı yoktu. 10 kişi oynadığımız zaman da takım halinde oynadığımız zaman da aynıydı. Hücumda pres anlayışımızı ortaya koyamadık. Kırmızı kart gören Teofilo’nun yanlışı vardı. Bunların hepsi konuşulabilir ama Sittard maçının değerlendirmesini yaparsam kampın bütününü bozmuş olurum. Alanzinho’nun, Onur’un Teofilo’nun yaptıklarının hiçbiri doğru değil. Ben de dahil herkes cezaya tabidir ve alacaktır’’ diye konuştu.

Güneş, Bursaspor ile yapacakları Süper Kupa maçına takımın hazır olup olmadığı yönündeki bir soru üzerine, şunları söyledi: ‘’Bursaspor maçına elimizdeki oyuncularımızla en iyi şekilde çıkaracağız. Çünkü o maçın önemi ve resmiyeti var. Oynadığımız hazırlık maçlarını kaybetsek de, kazansak da hiç bir önemi yok. Ama Bursaspor maçının önemi var. Takımı bu maçta daha iyi göreceğiz. Hem kazanmak hem de takımın lige ne kadar hazır olduğunu görmek istiyoruz.’’

Forvet transferi konusunda arayışlarının sürdüğünü ancak henüz böyle birşeyin gerçekleşmediğini belirten Güneş, ‘’Olmayan şeyi konuşarak gündem oluşturmak istemediğim için ben diyorum ki; benim gündemimde böyle birşey yok. Şu anda gündemde olsa ne olur yani, ama tabi her iş takip ediliyor. Transfer orta saha olabilir, forvet olabilir. Bunlar var ama alındıktan sonra ben bunları değerlendirebilirim’’ dedi.

30.07.2010


 

Arjantinli Nunez, Bursa’nın gündeminde

BURSASPOR Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, transfer çalışmaları çerçevesinde 25 yaşındaki Arjantinli Leonel Nunez’in de ilgilendikleri oyuncular arasında olduğunu, ancak şu an net bir şeyin bulunmadığını söyledi.

Sağlam, yeni sezon için transfer çalışmalarının devam ettiğini, kısa bir süre içinde bu konuyu bitirmek istediklerini söyledi. Arjantin ekibi Independiente’de forma giyen 25 yaşındaki golcü Leonel Nunez ile ilgili soruya Sağlam, ‘’Arjantinli Nunez de ilgilendiğimiz oyuncular arasında ama şu anda net bir şey yok’’ cevabını verdi. Sağlam, Arjantinli futbolcu Insua’nın sakatlığıyla ilgili bir soruyu ise ‘’Insua, kampta sakatlandı. Bu bizim için sıkıntılı bir durum. 1-2 hafta bizimle olamayacak. Ancak, bunu telafi edecek oyuncu kadromuz var. Insua kaliteli bir oyuncu ama diğer oyuncularımız da kaliteli’’ diye cevapladı.

FORMALAR TANITILDI

Bursaspor’a Puma tarafından hazırlanan takım ve taraftar formaları tanıtıldı. Uludağ Üniversitesi (UÜ) Görükle Yerleşkesi’ndeki Holiday Inn Otel’in havuz başında gerçekleşen tanıtım törenine Bursaspor Mali Asbaşkanı Mustafa Yedikardeş, yöneticiler, teknik direktör Ertuğrul Sağlam, yardımcıları, futbolcular ve taraftar gruplarının liderleri katıldı. Puma Türkiye Genel Müdürü İdris Onan, yaptığı konuşmada, sponsorluğunu yaptıkları Bursaspor’un Turkcell Süper Lig’de şampiyonluğu kazanmasının kendilerini çok mutlu ettiğini ve gururlandırdığını söyledi.

30.07.2010


 

Beckham, Ağustos'ta sahalara geri dönüyor

ABD Major Lig takımlarından Los Angeles Galaxy’nin teknik direktörü Bruce Arena, İngiliz futbolcu David Beckham’ın Ağustos sonunda antrenmanlara başlayacağını söyledi.

Los Angeles Galaxy Teknik Direktörü Arena, Mart ayında aşil tendonundan sakatlanan ve ameliyat olduğu için 2010 Dünya Kupası kadrosunda yer alamayan yıldız futbolcu Beckham için ‘’Ağustos’un sonunda antrenmanlara başlayabileceğine inanıyorum’’ dedi. Beckham’ın, Kasım ayındaki playoff’lara yetişip yetişmeyeceğiyle ilgili bir soruya da Arena, ‘’35 yaşındaki futbolcunun bu maçlarda yer alıp almayacağını söylemek için henüz çok erken. Bunlar zor sakatlıklar. Sporun hangi dalında olursa olsun böyle bir sakatlıkta bir tahmin yürütemeyiz. Sezon sonuna doğru oynama ihtimali var, ancak yine de kesin bir şey denilemez’’ dedi. Normal sezonu Ekim ayında sona erecek olan ABD liginde, Batı Konferansı’nda lider konumda bulunan Los Angeles Galaxy, Kasım ayında playoff maçlarına çıkacak.

30.07.2010


 

Altın madalya stresimi azalttı

İSPANYA'NIN Barcelona şehrinde süren 20. Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda bayanlar 10 bin metre finalinde yarışan Türk atlet Elvan Abeylegesse altın madalya kazandı.

Rakiplerinin bir çoğuna tur bindiren ve ikinci olan Rus atlet İnga Abitova’nın yaklaşık 12 saniye önünde yarışı tamamlayan Elvan, Türk bayrağı ile müsabakaların yapıldığı Olimpiyat Stadı’nı dolaşarak, altın madalya sevincini seyircilerle paylaştı. Elvan, ‘’Çok mutluyum. Antrenörümle çok güzel bir hazırlık yaptık. Herkes moral verdi. Rakiplerin güçlü olmasından ve rüzgardan dolayı yarış öncesi biraz korktum. Allah emeklerimin takdirini verdi. Hep gümüş alıyordum, bugün altın aldım. Çalışıp, kazandığım için çok mutluyum’’ diye konuştu. Barcelona’ya gelmeden önce Türkiye’de selden kaynaklanan bir sorun yaşayan Elvan, ‘’Altın madalya ile birlikte stresimi attım. Ama selde yaşadığım korkuyu hala atamadım’’ değerlendirmesini yaptı. Elvan ayrıca, ayağında bir sorun olduğunu ve 5 bin metrede yarışıp, yarışmayacağına daha karar vermediğini açıklayarak, ‘’Eğer kendimi iyi hissedersem koşarım’’ dedi.

30.07.2010


 

Blackbourn, Grella’yı Galatasaray’a satabilir

İNGİLTERE Premier Lig takımlarından Blackburn Rovers’ın, orta saha oyuncusu Vince Grella’yı Galatasaray’a satmaya hazır olduğu iddia edildi.

Daily Mirror gazetesinde yer alan haberde, Avustralyalı futbolcuyu renklerine bağlamak için bir süre önce de girişimde bulunan sarıkırmızılı takımın bu kez Blackburn Rovers’a daha iyi şartlarda bir öneri götürdüğü kaydedildi. Blackburn Rovers’ın 2 milyon sterlin istediği 30 yaşındaki Grella, İngiliz ekibinde 2008 yılından bu yana 32 kez forma giydi.

30.07.2010


 

Ali Sami Yen anıldı

GALATASARAY Kulübünün kurucusu, ilk başkanı ve sporcularından Ali Sami Yen, ölümünün 59. yılında anıldı

. Ali Sami Yen’in Feriköy Mezarlığı’ndaki kabri başında gerçekleştirilen anma törenine, Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, yönetim kurulu üyeleri Mehmet Helvacı, Yalçın Orhon, Emir Sarıgül, kulüp genel sekreteri Selçuk İren, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile taraftarlar katıldı. Adnan Polat, törende yaptığı konuşmada, Ali Sami Yen’i asla unutmayacaklarını belirterek, ‘’Ali Sami Yen’i hep hatırlayacağız. Ortaya koymuş olduğu eseri en iyi şekilde muhafaza edip en üst düzeyde geliştirmek için de var gücümüzle çalışacağız. Değerli kurucumuzu da her zaman saygıyla anacağız’’ dedi.

30.07.2010


 

Rövanş biletleri satışta

FENERBAHÇE'NİN UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda İsviçre temsilcisi Young Boys ile yapacağı rövanş maçının biletleri satışa sunuldu.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, 4 Ağustos Çarşamba günü Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda saat 21.15’de başlayacak karşılaşmanın biletlerinde önceliğin kongre üyeleri ve taraftar kart sahiplerinin olacağı, bugün itibariyle de genel satışın başlayacağı duyuruldu. Maçın bilet fiyatları tribünlere göre şöyle: Türk Telekom ve Migros Kale Arkası Tribünleri: 30 TL Fenerium Üst H-I Blok: 65 TL, Fenerium Üst C-D-F-G Blok: 88 TL, Fenerium Alt G Blok: 110 TL, Fenerium Alt B-F Blok: 165 TL Fenerium Alt C-E Blok: 195 TL, Fenerium Alt D Blok: 235 TL, Maraton Alt Lacivert Tribün: 100 TL.

30.07.2010


 

Buca'da kombine beklentisi

BUCASPOR İcra Kurulu, yaptığı toplantı sonucunda 2010–2011 sezonunda uygulanacak bilet ve kombine kart fiyatlarını belirledi.

Turkcell Süper Lig’de ilk maçını Atatürk Stadı’nda Beşiktaş ile oynayacak SarıLacivertliler, kapalı ve açık tribün biletlerinin 75, kale arkalarının 25 liradan satılmasına karar verdi. Takımın kurmayları, kapalı tribün ve Mersinli tarafında Bucaspor, açık tribün ve skor levhasının bulunduğu kale arkasında ise Beşiktaş taraftarlarının oturmasını kararlaştırdı.Bu arada İcra Kurulu, geçen sezon büyük ilgi gören kombine kartların, 10 Ağustos 2010 tarihinde kulüp binası ve belirlenecek bazı noktalardan satışa çıkacağını açıkladı. Toplam 17 maçı kapsayan fiyatlar ise kapalı tribün 600, açık tribün 400, kale arkası 200 lira olacak. Kredi kartıyla alışverişe taksit yapılması çalışmaları devam ediyor. İlk etapta bin kapalı, bin 500 açık, bin kale arkası ve 500 VIP olmak üzere 4 bin kart bastıran SarıLacivertli yönetim, yaklaşık 1 milyon 900 bin lira gelir bekliyor.

30.07.2010


 

TFF 2. Lig’de fikstür çekildi

TFF 2. Lig’de 2010-2011 sezonu fikstür çekimi İstanbul’da yapıldı. Maslak Sheraton Oteli’nde gerçekleşen fikstür çekimine Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Ahmet Güvener, Profesyonel Maçlar Planlama Organizasyon Müdürü Ufuk Şepik ile TFF 2. Lig’de mücadele edecek kulüplerin temsilcileri katıldı.

18 takımlı 2 ayrı gruptan oluşan TFF 2. Lig’de yeni sezon 29 Ağustos 2010 tarihinde başlayacak. Ligin ilk devresi 19 Aralık 2010’da oynanacak 17. hafta karşılaşmaları ile bitecek. İkinci devresi 16 Ocak 2011’de başlayacak TFF 2. Lig’de normal sezon, 8 Mayıs 2011’de oynanacak maçlarla sona erecek. Çift devreli lig usulüne göre oynanacak müsabakalardan sonra her grubun birincisi olan 2 takım doğrudan TFF 1. Lig’e yükselecek. Her iki grupta 2, 3, 4 ve 5. sırayı alan takımlar ise TFF’nin belirleyeceği sahada tek maç eleme usulüyle mücadele edecek ve finalde kazanan takım TFF 1. Lig’e yükselmeye hak kazanacak.

30.07.2010


 

Kocasinan'da geri sayım

BAHÇELİEVLER Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Kocasinan Yağlı Güreşleri’nin 17’ncisi, 1 Ağustos Pazar günü yapılacak.

Bahçelievler Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu bahçesinde gerçekleştirilecek güreşlerde yaklaşık 400 pehlivanın, 9 kategoride mücadele edeceği bildirildi. Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, geleneksel hale getirdikleri Kocasinan Yağlı Güreşleri’ne her geçen yıl ilginin arttığını belirterek, ‘’Tarihi Kırkpınar Güreşleri’nin ardında en kapsamlı yağlı güreş organizasyonlarından biri haline gelen 17. Geleneksel Kocasinan Yağlı Güreşleri’mizin yapılacağı er meydanına bu yılda tüm güreş sevenleri bekliyoruz’’ dedi.

30.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.