03 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

YAŞ DEVAM EDİYOR

Yüksek Askerî Şûrâ’nın (YAŞ) ikinci gün çalışmaları, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında başladı.


BEŞ ŞEHİDİN AİLESİ EYLEMDE

Geçtiğimiz 27 Mayıs'ta Hakkari Çukurca'da mayın patlaması sonucu şehit düşen beş askerin aileleri, mayınların PKK'ya değil, TSK'ya ait olduğu iddialar

CHP, 35. maddede samimî değil

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP’nin 35. madde ile ilgili başvurusundan çok önce partisinin 35. maddenin kaldırılmasını talep ettiğin


  UNVANLI HAKİMLER KARARNAMESİ HSYK'DA

Adalet Bakanlığının unvanlı hakim ve cumhuriyet başsavcılarıyla ilgili 2010 Adlî Yargı Yaz Kararname Taslağı’nı Hakimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna (HSYK) gönderdiği öğrenildi.


  EMEKLİ İKİ ASKER İNTİHAR ETTİ

Ankara’da, emekli albay, evinin balkonundan atlayarak, Bilecik’in Bozüyük ilçesinde emekli bir astsubay, beylik tabancasıyla intihar etti.


  Habur Sınır Kapısı’nda sandıklar kuruldu

ŞIrnak’In Silopi ilçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısı’nda referandum için sandıklar kuruldu.


  Başkan Baydemir hakkında soruşturma

Tuncelİ’de bir panelde yaptığı konuşma sebebiyle, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir hakkında, Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.


  Huzurun bozulmasına müsaade etmeyeceğiz

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, ülkede barış, huzur ve kardeşliğin bozulmasına müsaade etmeyeceklerini söyledi.


  Yolsuzluk zanlıları adliyeye sevk edildi

İstanbul’da düzenlenen rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda gözaltına alınan 64 zanlı adliyeye sevk edildi.


  Trene mayın

Divriği ile Erzincan arasında sefer yapan yolcu ve yük vagonlarından oluşan karma trenin 8 yük vagonu, teröristlerce yola döşenen mayının patlatılması sonucu raydan çıktı. Kazada ölen ve yaralanan olmadı.


  Kışlada yolsuzluk dâvâsı zamanaşımına takıldı

Elazığ’daki 8. Kolordu Komutanlığı inşaat ihalesinde usulsüzlük yapıldığı iddiasına ilişkin olarak, eski Kolordu Komutanı emekli Korgeneral Ethem Erdağı ile emekli iki albay hakkında devam eden dâvâ zamanaşımı nedeniyle düştü. Genelkurmay Askerî Mahkemesi, zamanaşımı süresinin 1 Temmuz 2010 itibarıyla dolduğu gerekçesiyle dâvânın düşürülmesine karar verdi. Sanıklar hakkındaki mahkûmiyet kararları, Askerî Yargıtay tarafından bozulmuştu.


  Siyaset, zaman içerisinde çıkar yapılanmasına döndü

Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, siyasetin zaman içerisinde çıkar yapılanmasına döndüğünü gördüklerini söyledi.


  E. Org. Çetin Doğan’ın tansiyonu düşmüyor

‘’Balyoz Planı’’ dâvâsı kapsamında hakkında yakalama emri bulunan eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın, yapılan anjiyo sonucunda damarlarının birçoğunda tıkanıklık tesbit edildiği belirtildi.


  KEY’e 1.3 milyonluk yeni liste

Tasfiye Halindeki Emlâk Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın, KEY hesaplarının tasfiyesi kapsamında, 1,3 milyon kişilik yeni listenin hazırlandığını bildirdi. Liste kapsamındaki kişilere 282 milyon lira ödenmesinin öngörüldüğünü kaydeden Sayın, ‘’Ödemelerin bu ay içinde yapılmasını bekliyoruz’’ dedi.


  SARIMSAK TARLALARINDA HIRSIZLIK NÖBETİ

SARIMSAK diyarı olarak bilinen Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde hasadı tamamlayan sarımsak üreticileri şimdi de tarlada kurutmaya bıraktığı ürünlerini hırsızlara karşı korumak için geceli gündüzlü nöbet tutuyor.


  İzmir’den Kamerun’a sağlık köprüsü kuruldu


  Üç orman yangını kontrol altına alındı


  VAKIF ZEYTİNLİĞİNDE YANGIN


  Gölete giren 2 kardeş boğuldu


  Yayla şenliğinde tribün çöktü: 1 ölü, 16 yaralı

SAMSUN’UN Alaçam ilçesinde düzenlenen Bafra Alaçamlılar Yayla Şenliği’nde seyircilerin bulunduğu tribünün çökmesi sonucu 1 kişi öldü, 16 kişi yaralandı.


  Siirt’te kaza: 1 ölü, 2 yaralı


  Arkadaşına kızdı yangın çıkardı


  Afyonkarahisar’da tüm ilçelere birer baraj sözü


  Yağmur duâsı

Rusya Ortodoks Kilisesi Patriği Kirill ülkenin dört bir yanında devam eden yangınların durması ve yağmur için halkı duâya çağırdı. Kiliselerle birlikte harekete geçen inananlar, yağmur yağması için kırlarda toplanarak dua ettiler. Kirill, “Toprağımıza yağmurun inmesi için tüm inananları duaya dâvet ediyorum” dedi.


  3,5 saniyede 95 km’ye çıkıyor

ElazIğ’da sanayi sitesinde üretilen ve elektrik enerjisiyle çalışan ‘Çelebi’ isimli prototip ile hız denemesi yapıldı.


  Gökyüzü internet ağı ile donatılıyor

Rekabet edebilmek için müşteri odaklı hizmetlerini genişletme çalışmaları sürdüren havayolları şirketleri, uçaklarda kablosuz internet hizmetini kurmak ya da yaygınlaştırmak için çalışmalarını sürdürüyor.


  Japonlar döneri sevdi

Japonya’da, ana malzemesi çiğ balık ve pirinç olan geleneksel yemek ‘’suşi’’ye alternatif sunan Türk dönercilerin sayısının her geçen gün arttığı bildirildi.


  Pandaların sayısı arttı




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.