06 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Aykut Hoca Alex’i gözden mi çıkardı?

Aykut Kocaman F. Bahçe’de başarılı olamayacak gibi görünüyor! Devler Ligi’ne veda edilmesi kulübü büyük bir gelirden muaf ederken, tribünlerin öfkesi Trabzon maçında kaçan şampiyonluktan daha sert oldu. Taraftar başarısızlığın sorumlusu olarak yönetimi sorumlu tutarken, alınacak bir-iki kötü sonuç sonrası oklar Aykut’a çevrilecek.

Futbolda risk almak çok önemli bir faktör. Kocaman, sağ kanatta Bekir’le başlayarak hata yaptı. Rakip takımın bütün atakları bu kanattan gelmesine rağmen bir tedbir alamadı. Gol de bu bölgeden geldi. Oynayacak durumdaki Gökhan Gönül’ü ilk yarıda kulübede oturtarak rakibin ekmeğine yağ sürdü.

Aykut Hocanın maç boyunca durgun, iki elini çenesine dayayan bir görüntü sergilmesi garibime gitti. Hiçbir futbolcusunu motive edip, diyaloğa girmedi. Sessiz bir şekilde maçı izlemekle yetindi. Günümüzün başarılı teknik adamları bunun tam tersi bir görüntü çiziyor. İnter’de Mourinho, Bursaspor’da Ertuğrul Sağlam yerlerinde el-kol hareketi yapmadan durabiliyorlar mı? Futbolcuda biraz hoca korkusu olmalı. Bu korku ona pozitif yönde etki yapar. Fatih Terim Galatasaray’da böyle başarılı olmadı mı?

F. Bahçe Young Boys önünde kötü oynayarak elendi. Takımın 10 kişi kalması mazeret olmamalı. 11 kişi oynarken de rakibi karşısında etkili değildi. Bu takım Daum’la daha disiplinli futbol oynuyordu. İki resmî maçta Kazım ve Stoch’un oyun dışı kalması takımdaki disiplinsizliğin örneği.

Aykut Hoca, yeni sezonda Alex’le de sorunlar yaşayacak. Guiza’dan sonra Alex’i de mi gözden çıkaracak? Bu maçta onu ikinci yarı çıkararak takımı hızlı oynatmak istedi, ama Stoch’un kırmızı kart görmesi planlarını altüst etti. Alex ağır, ama hiç umulmadık pozisyonlarda gol bulabiliyor. Aykut Hoca onun bu meziyetlerini unutarak, belki de turun gitmesine sebep oldu.

Yeni transferlerden Dia sağ kanatta güçlü ve kuvvetli. Uyum sağladığı anda başarılı olabilecek intibaını verdi. Stoch ise dar alanda pas yapmayı seviyor. Sonuç alacak pozisyonlara girmekte zorlanıyor. Başkan Aziz Yıldırım 2 aydır takıma bir santrfor transfer edemedi. Young Boys’un golünü atan Bienvenu bakıyoruz. Güçlü fiziği ve top hakimiyeti ile ideal bir golcü. Fenerbahçe savunmasını darmadağın etti. Ligimizde oynasa çok sayıda gole imza atar.

EROL DOYRAN [email protected]

06.08.2010


 

Fener'in birikmiş sorunları var

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Young Boys karşısında UEFA Şampiyonlar Ligi’nden elenmeleriyle ilgili olarak, ‘’Hata hepimizde.

Başarılar da ortak, başarısızlıklar da’’ dedi. Kocaman, UEFA Şampiyonlar Ligi’nden elenmenin aynı zamanda büyük bir maddî kayıp olduğu ifade edilerek, ‘’Hata hepimizde. Başarılar da başarısızlıklar da ortak. Şampiyonlar Ligi bizim için önemli bir platformdu. Tabiî ki, malî tarafı da vardı. Esas olan hataları azaltmak’’ diye cevap verdi. Kocaman, tarifsiz bir üzüntü içinde olduğunu, kendisini toparlamaya çalıştığını kaydederek, ‘’Uzun bir aradan sonra burada taraftarın karşısına çıktım. Hem kulüp, hem kendi açımdan istediğimizi elde edemememiz büyük bir üzüntü kaynağı oldu. Zorlu bir 5 haftalık periyot var önümüzde. Bu üzüntüleri oraya taşımanın anlamı yok. Profesyonellerin en önemli şeyleri kendilerini tamir etmeyi bilmeleri olmalı. UEFA Avrupa Ligi’nde yarışmayı sonuna kadar götürmek için çaba göstereceğiz’’ şeklinde konuştu.

OYUNCULAR ÇOK RAHAT

Fenerbahçe’nİn sorunlarıyla ilgili ifadeleri üzerine Alex hakkındaki düşünceleri sorulan Kocaman, takımdaki çok sayıda oyuncunun rahat davrandığını, daha çok çalışmaları gerektiğini kaydetti. Kocaman, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘’Son 5 yıl içinde 1 şampiyonluğumuz bulunuyor. Geçmişten gelen birikmiş sorunlarımız var. Bu sorunlarla yüzleşmek ve bu sorunlara çözüm bulmak zorundayım. Çok açık söylüyorum. Alex değil buradaki söylemek istediğim. Her oyuncu için geçerli. Pek çok oyuncu için söyleyebilirim. Biraz daha rahatlar, biraz daha çok çalışan tarafa doğru götürmek zorundayız.’’ Alex’i kenara almanın takımın oyuna adaptasyonu açısından sorun teşkil etmeyeceğini düşündüğünü anlatan Aykut Kocaman, ‘’Stoch, Alex ve Gökhan Ünal’ın top arkalarına geçtikten sonra Emre ve Cristian’ı yalnız bırakmaları sıkıntı yarattı. İkinci yarıda oyunu tutacak dirençli oyuncuları sahada tutmak istedim’’ şeklinde konuştu. Fenerbahçe’nin birikmiş sorunlarıyla artık yüzleşmek gerektiğini kaydeden Kocaman, takımının bugünün modern, çağdaş, çok koşan, sahanın her tarafında agresif oynayan futbola kavuşmaya ihtiyacı olduğunu kaydetti.

06.08.2010


 

Avrupa’da hüsran

İsviçre’ de direklerden dönen ve Volkan Demirel’ in çıkardığı toplarla hezimetten kurtulan Fenerbahçe, istediği sonuçla evine dönmüştü. Ancak 1 hafta öncesi kadar olmasa da, benzer görüntülere sahne oldu Şükrü Saraçoğlu Stadyumu. Oyunu rakip sahaya yıkmayı düşünen, ama beceremeyen, kontra ataklarla kalesinde bolca pozisyon veren bir ekip vardı sahada. Alex De Souza’ nın hücum pres eksikliği ile Gökhan Ünal’ın da ilk toplara basmaması, rakibin çok rahat ve hızlı bir şekilde topu kalemize taşımalarına fırsat verdi. Kaptıkları toplarla o kadar hızlı bir şekilde kalemize geldiler ki son vuruşlardaki beceriksizliklerinden tek golle yetinmek zorunda kaldılar.

Aykut Kocaman’ın takımı ne oynadığını ve ne yaptığını bilmiyor. Disiplinsizlik mi dersiniz yoksa umursamazlık mı? Ne derseniz deyin bu takım son 3 maçının büyük bölümünü 10 kişi ile tamamladı. Genç hoca buna da çözüm bulamadı. Görülen kartların çoğu ya hakeme itirazdan ya da laubalilikten. Pozisyon gereği veya takımın hayrına olacak müdahalelerden gösterilen kart yok gibi.

Sahadaki futbolcular çok bitkin bir haldeydiler. Kadroya baktığınızda, ‘ya şu da iyi’ diyebileceğiniz kimse yoktu. Emre Belözoğlu’ndan Alex De Souza’sına kadar hepsi döküldüler. Kanatlardan top gelmedi. Andre Santos göbeği ile Bekir İrtegün yanından geçen rakibini seyretmesi ile dikkat çekti. Aykut hoca çare olarak Gökhan Gönül’ü ikinci yarının başında sahaya sürdü. Genç oyuncu tek başına sağ kulvarı idare etti. Sakatlığı ile ilgili bir emare yoktu. Sakat olmadığı halde ilk 11’de sahaya çıkmaması da anlaşılır gibi değil.

Şampiyonlar Ligi’ne elveda diyen Fenerbahçe’de, Aykut Kocaman’ın kadro seçimindeki yanlışlıkları ve disiplin sorunları sorgulanmaya başlandı. Gökhan Gönül’ü yedek oturtması, Alex De Souza’yı çıkartıp Selçuk Şahin’i oyuna dahil etmesi, Emre Belözoğlu’nun kulübeye karşı yaptığı el kol hareketleri ve kırmızı kartlar hocanın güvenilirliğini ve otoritesini sarsan eylemler. Adı gündeme geldiğinden beri ifade etmeye çalıştığımız gibi ‘Fenerbahçe gömleği’ hocaya birkaç beden büyük geliyor.

Yönetim de yapmadığı ya da yapamadığı transferler ile bu günlerin gelmesine katkıda bulundu. Kendi haline bakmadan, rakibi küçümseyerek, Gökhan Ünal ile turu geçeceklerine inandılar. Ama yanıldıklarını geç de olsa anladılar. Faturası da çok ağır oldu.

MEHMET ILGAZ mehmet [email protected]

06.08.2010


 

Trabzon’un müzesinde Süper Kupa da olacak

Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, Bursaspor’u yenerek müzelerinde eksik olan Süper Kupa’yı da kazanmak istediklerini söyledi.

Hacısalihoğlu, hafta sonu geçen sezonun şampiyonu Bursaspor ile çok önemli bir müsabaka oynayacaklarını dile getirdi. Trabzonspor’un bütün maçlara kazanma arzusuyla çıktığına işaret eden Hacısalihoğlu, “Bu maçta da böyle olacak. Tabi karşımızda geçen yılın en başarılı takımlarından, Anadolu’dan Trabzonspor’dan sonra şampiyon olmuş bir takım var. Kadrolarını bozmadılar. İyi bir hocaları var. Hazırlık maçlarından gördüğümüz kadarıyla da iyi bir hazırlık dönemi geçirdiler. Onlar da iddialı. Biz istiyoruz ki, müzemizde olmayan bu kupayı da müzemize kazandıralım. Ama hepsinden önemlisi, dostluğun ve sporun kazanması. Tabi bu arada dostluk kazanırken kupayı da kazansak çok mutlu oluruz” dedi.

06.08.2010


 

Adidas İstanbul Cup başlıyor

Adidas İstanbul Cup uluslararası basketbol turnuvası bugün başlıyor. Türkiye Basketbol Federasyonu’nun (TBF), Adidas’ın sponsorluğunda bu yıl ilk kez düzenlediği Adidas İstanbul Cup, 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası’nda final maçlarına ev sahipliği yapacak Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Üç gün sürecek turnuvada (A) Millî Basketbol Takımı’nın yanı sıra 2010 Dünya Şampiyonası’nda (A) Grubu’nda mücadele edecek Sırbistan, (B) Grubu’nda yer alan İran ve (D) Grubu’ndaki Yeni Zelanda mücadele edecek. Bu organizasyonla birlikte Sinan Erdem Spor Salonu, uluslararası bir turnuvaya ilk kez ev sahipliği yapacak. Turnuvadaki maçlar NTV Spor’dan canlı yayınlanacak. Bugün 18.00’de Sırbistan-Yeni Zelanda, 20.30’da Türkiye-İran karşılaşmaları oynanacak.

06.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.