06 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

 

Bereketi yeter, zam yapmayın

Esnaf ve Sanatkârlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut Çelikus Ramazan ayı dolayısıyla yaptığı açıklama da esnafa çağrıda bulunarak, “Ramazanın bereketi yeter, ürünlerinize zam yapmayın” dedi.

Ramazan ayının ülkeye huzur ve bereket getirmesini dileyen ESDER Başkanı Çelikus “Ramazan toplumda küslerin barıştığı, kavgaların bittiği, uzlaşmanın sağlandığı bir aydır. Sevgi kardeşlik ve paylaşma ayıdır. Fakir fukaranın da hatırlandığı, korunup kollandığı bir rahmet ayıdır. Bu ayın ruhuna uygun olarak esnaflarımızın fahiş fiyat uygulayarak Ramazan fırsatçılığından kaçınmalarını tavsiye ediyoruz. Zaten esnafların genel ahlâkı içinde böyle bir fırsatçılık yoktur. Bu esnaflığın ruhuna yakışmaz. Kendini bilmez bazı esnafların yaptığı da bütün esnafları bağlamaz” dedi. Fahiş fiyat uygulayan esnafları ESDER olarak kınadıklarını da belirten Mahmut Çelikus, “Üyelerimiz arasında böyle esnaflar olacağını zannetmiyorum, ancak varsa onları üyelikten çıkaracağız. Ayrıca üye esnaflarımızın çevrelerindeki esnafları da uyarmalarını istiyoruz” dedi. Fiyatlarda görülen artışın yalnızca esnaftan kaynaklanmadığını, üretici ve özellikle de komisyoncuların ürünün pahalılığında birinci derecede rol oynadığını söyleyen Çelikus, Ramazanın ruhuna uygun olarak komisyonculardan da daha insaflı olmalarını talep etti.

06.08.2010


 

Ortaöğretim kurumlarına sınavsız öğrenci alımında ön kayıtlar başladı

Kayserı İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına kayıtların internet ortamında ön kayıtla yaptırılması gerektiği bildirildi.

İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün yazılı açıklamasında, şu ifadelere yer verildi: “Ortaöğretim Genel Müdürlüğü’nün 28.06.2010 tarihli ve 5267 (Genelge No: 2010/42) sayılı emirleri gereğince ‘Sınavsız Öğrenci Alan Ortaöğretim Kurumlarına Elektronik Ortamda Öğrenci Kaydı’ işlemleri 02-27 Ağustos 2010 tarihleri arasında ön kayıt sistemi ile yapılacaktır. Aday kayıtları tamamlandıktan sonra okullar ve Öğrenci Yerleştirme Komisyonlarınca gerekli kontroller yapılarak kayıt listeleri komisyonlarca onaylanacak ve en geç 03 Eylül 2010 tarihinde http://www.meb.gov.tr adresinden ilân edilecektir. İlân edilen listelere göre kesin kayıt işlemleri için gerekli evrak, ilgili okul müdürlüklerince 06-17 Eylül 2010 tarihleri arasında kabul edilerek kesin kayıt işlemleri tamamlanacaktır.” Konuyla ilgili 29 Temmuz 2010 tarihinde İl Öğrenci Yerleştirme Komisyonu’nca yapılan toplantıda alınan karar gereğince de, sınavsız öğrenci alan İlimiz ortaöğretim kurumları ve kontenjan durumları İl Millî Eğitim Müdürlüğü internet sayfasında http://kayseri.meb.gov.tr yayınlandığı bildirildi.

06.08.2010


 

Sağlık çalışanlarından 40 saat tepkisi

Tam Gün Yasası ile haftalık çalışma süresi 45 saatten 40 saate düşen sağlık çalışanları, Sağlık Bakanlığının çalışma saatlerinin yeniden düzenlenmesine ilişkin yayınladığı genelge ile hayal kırıklığına uğradı.

Bakanlık İl Valiliklerine gönderdiği genelgede haftalık çalışma saatlerinin 40 saate göre yeniden düzenlenmesini ve aradaki sürenin sağlık çalışanlarına dinlenme saati olarak kullandırılmasını istedi. Bakanlığın genelgesi, sağlık hizmetlerinin devamlılığına bağlı olarak mevcut durumda öğle tatili yapamayan sağlık çalışanlarının tepkisine sebep oldu. Sağlık çalışanlarının yetkili sendikası Sağlık-Sen, genelge ile getirilmek istenen bir saat öğle izninin mevcut şartlar altında uygulama şansının olmadığı görüşünü açıkladı.Sağlık hizmetlerinin ülke genelinde 7 gün 24 saat esasına göre kesintisiz olarak yürütüldüğüne dikkat çeken Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, “Yapılması gereken sağlık çalışanlarına öğle tatili süresi ihdas etme gibi bir düzenleme yerine, sabah başlayan ve kesintisiz süren normal mesainin 8 saat sonra sona ermesi olmalıdır. Bakanlığın bu hatayı düzeltmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

06.08.2010


 

Yabancılar izinsiz emlakçılık yapıyor iddiası

Muğla Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Ziya Ercan, Bodrum, Marmaris, Köyceğiz, Dalaman ve Fethiye ilçelerinde yaşayan yabancıların bir bölümünün ‘’izinsiz emlakçılık ve pansiyonculuk’’ yaptığını iddia ederek, ‘’Bizim girişimlerimiz sonucu Köyceğiz’de izinsiz emlakçılık yapan bir İngiliz vatandaşı sınır dışı edildi’’ dedi.

Ercan, yabancıların satın aldıkları mülkleri pansiyon olarak kullanmaları konusunda çok büyük sıkıntıları olduğunu belirterek, ‘’Türkiye’deki kanunlara göre bu şekilde izinsiz pansiyonculuk yapan yabancıların bu işi yaptığının 3 defa tesbiti gerekiyor. Yapılan 3 tesbitten sonra izinsiz emlakçılık ve pansiyonculuk yapan yabancılara vergi dairesinin kesebildiği ceza maalesef 75 lira. Bu çok cüzi bir rakam. Ama biz bunu İngiltere’nin Ankara Büyükelçiliği ve İzmir’deki İngiltere Başkonsolosluğu ile görüşerek çözmeye çalışıyoruz. İngiliz yetkililere vatandaşlarının yaptığının yanlış olduğunu, Türkiye’de yabancıların emlakçılık yapmasının yasalara göre yasak olduğunu bildirdik’’ dedi.

06.08.2010


 

Gümrük kapılarında memnuniyet anketi

Edırne Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğüne bağlı gümrük kapılarında, ‘’yolcu memnuniyeti’’ anketi düzenleniyor.

Edirne Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğüne bağlı Kapıkule, İpsala, Hamzabeyli, Dereköy, Pazarkule, Uzunköprü, Çorlu Havalimanı gümrük kapılarından 2010 yaz sezonunda özel kullanıma mahsus taşıtları ile giriş çıkış yapan sürücü ve yolcuların, memnuniyeti ve şikâyetleri anketle belirlenecek. Edirne Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğünün www.edirnegumruk.org internet adresinde sanal ortamda yapılan anketten çıkan sonuçlara göre, gerekli düzenleme ve tedbirler alınacak.

06.08.2010


 

Adana’da hafif şiddette deprem

Adana’nin Aladağ ilçesinde 4.2 büyüklüğünde hafif şiddetli deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi (UDİM) kayıtlarına göre, saat 08.31’de, merkez üssü Adana’nın Aladağ ilçesi olan, yer kabuğunun 6,5 kilometre derinliğinde, 4.2 büyüklüğünde hafif şiddetli deprem kaydedildi.

Çevredeki ilçelerde de hissedilen depremde can ve mal kaybı olmadığı bildirildi.

06.08.2010


 

Dünya gençliği Edirne’de ‘imece’ yapacak

İstanbul’da düzenlenen Gençlik ve Kalkınma konulu ‘’Dünya Gençlik Kongresi’’ne katılan dünya gençliğinden 30 kişilik grup Edirne’de, Edirneli gençlerle ortak sorunlar üzerine çalışmalar yapacak, şehrin tarihî ve kültürel dokusunu tanıyacak, imece duygusunu yaşayacak.

1 Ağustos'ta İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsünde Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ve Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın katılımlarıyla gerçekleştirilen Dünya Gençlik Kongresine katılan gençler 6-9 Ağustos tarihleri arasında Edirne’de düzenlenecek faaliyetlere katılacak. Değişik ülke gençlerinden oluşan grup, Edirne Valisi Gökhan Sözer’in himayelerinde İl Millî Eğitim Müdürlüğü organizasyonu ve İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü katılımıyla düzenlenecek etkinliklerde, Edirneli gençler ile ortak sorunlar üzerine çalışmalar yapacak, şehrin tarihî ve kültürel dokusunu tanıyacak. Grup üç gün boyunca şehrin tarihî ve kültürel yerlerini inceleyecek, düğünlere katılacak, mis sabunculuk, süpürge imalatı, karpuz, çeltik, meyve fidanlığında temizlik ve bakım yapacak. Gençler, köyde sünnet düğünü organizasyonlarında da imece çalışması yapacak.

06.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.