07 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Üç kolay bir zor kur’a

Avrupa ligi play-off turunda F. Bahçe Yunan Paok,Trabzonspor İngiliz devi Liverpool ile eşleşti. G. Saray ve Beşiktaş'a ise kolay rakipler çıktı.

GALATASARAY - KARPATY LVIV

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda, Ukrayna’nın Karpaty Lviv takımıyla eşleşti. Bir önceki turda Belgrad takımını deplasmanda farklı mağlup ederek elemeyi başaran sarı-kırmızılılar, Karpaty Lviv karşısında ilk maçı 19 Ağustos’ta İstanbul’da Ali Sami Yen Stadında oynayacak. Rövanş karşılaşması ise 26 Ağustos’ta Ukrayna’da oynanacak. Turu geçecek takım UEFA Avrupa Ligi’nde grup maçlarında mücadele edecek.

PAOK FC - FENERBAHÇE

ŞAMPİYONLAR Ligi'nde Young Boys'a elenerek yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam eden Fenerbahçe, Yunanistan’ın PAOK takımıyla eşleşti. İki takım arasındaki ilk maç 19 Ağustos’ta Selanik’te oynanacak. Rövanş karşılaşması ise 26 Ağustos’ta Saraçoğlu'nda.

BEŞİKTAŞ - HJK HELSİNKİ

ÇEK Cumhuriyeti'nden Plzen takımını eleyen Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda, Finlandiya’nın HJK Helsinki takımıyla eşleşti. Taraflar arasındaki ilk maç, 19 Ağustos’ta İstanbul’da İnönü Stadında, rövanş karşılaşması ise 26 Ağustos’ta Finlandiya’da oynanacak.

LİVERPOOL - TRABZONSPOR

TÜRKİYE Kupası galibi olarak UEFA Avrupa Ligi'nde oynamaya hak kazanan Trabzonspor ise, play-off turunda, İngiliz devi Liverpool takımıyla eşleşti. Trabzonspor ile Liverpool arasındaki ilk maç 19 Ağustos’ta Liverpool’da, rövanş ise 26 Ağustos’ta Trabzon’da oynanacak.

Kadrosunda dünyaca ünlü birçok oyuncuyu bulunduran Liverpool, UEFA Avrupa Ligi'ndeki takımlar arasında puanı en yüksek olan ekip olarak dikkati çekiyor.

07.08.2010


 

En süper kİm?

Futbolda 2009-2010 sezonu Süper Lig şampiyonu Bursaspor ile Türkiye Kupası sahibi Trabzonspor, TFF Süper Kupa maçında bu akşam İstanbul’da karşı karşıya gelecek.

Olimpiyat Stadı’nda oynanacak ve saat 20.30’da başlayacak karşılaşmayı Kuddusi Müftüoğlu yönetecek. Müsabaka ATV’den naklen ekrana gelecek. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından 2006 yılından bu yana düzenlenen ve eski Cumhurbaşkanlığı Kupası formatında oynanan, Süper Lig ve Türkiye Kupası şampiyonlarını karşı karşıya getiren dev organizasyonda bu yıl ilk kez iki Anadolu takımı karşı karşıya gelecek. Kupayı şimdiye dek Fenerbahçe 2, Beşiktaş ve Galatasaray da birer kez kazandı.

TFF Süper Kupa maçı için İETT, Olimpiyat Stadı’na otobüs seferleri düzenleyecek. Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamaya göre, saat 12.00’den itibaren başlayacak seferlerde otobüsler, Trabzonspor taraftarları için Eminönü, Mecidiyeköy ve Yenibosna’dan, Bursaspor taraftarları için de Yenikapı’dan düzenli olarak kalkış yapacak.

MAÇ ÖNCESİ FAALİYET

TFF Süper Kupa maçı öncesi yapılacak açılış seremonisinde futbolseverler keyifli anlar yaşayacak. Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamaya göre, TFF Süper Kupa, sponsorları TTNet, Anadolujet, Acıbadem Sağlık Grubu ve Carlsberg tarafından yapılacak maç öncesi gösteriler ve sürprizler ile futbolseverler için bir şölene dönüşecek. Süper Kupa 2010’un açılış seremonisinde 125 kişi görev alacak. Seremonide iki takımın oyuncularına Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu’ndan küçük futbolseverler eşlik edecek. TFF Futbol Geliştirme Merkezi Futbol Okulu öğrencilerinin yapacağı bayrak gösterisinin yanı sıra kupa töreninde de konfeti şov yapılacak.

07.08.2010


 

ARDA: FENER’E ÜZÜLDÜK

Galatasaray Kaptanı Arda Turan, Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’nden elenmesinin kendilerinde baskı oluşturup oluşturmadığı yönündeki bir soruyu cevaplandırırken, ‘’Biz kendi işimize bakmakla yükümüyüz, ama ben her Türk takımının Avrupa’da başarılı olmasını isterim.

Onların adına üzüldüm. Umarım UEFA Avrupa Ligi’nde başarılı olurlar. Bir Türk takımı elendiği için üzüldük açıkçası’’ diye konuştu.

07.08.2010


 

Cimbom telâfi etti

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda OFK Belgrad’ı deplasmanda yenerek play-off turuna yükselen Galatasaray’da Teknik Direktör Frank Rijkaard, ilk maçtaki sonucu telâfi ettiklerini söyledi.

Rijkaard, kendileri için çok önemli bir maç oynadıklarını belirterek, ‘’Rakibimiz, İstanbul’da 2-2 beraberlikle kendisi için çok güzel bir sonuç almıştı. Bizim de ilk maçtaki bu 2-2’lik sonucu telafi etmemiz gerekiyordu. Panik yapmadan, kendi futbolumuzu oynayarak sonuca gitmek istedik ve bunda da başarılı olduk’’ dedi.

İlk yarıda 2-0 öne geçmelerine karşın, OFK Belgrad’ın 1 gol bularak maçın heyecanını arttırdığını bildiren Hollandalı teknik adam, ‘’Maçı iki takım da kazanabilirdi. Penaltıdan bulduğumuz 3. gol ve rakibin gördüğü kırmızı kart, bizim lehimize oldu. O andan itibaren de maçın sonucu ortaya çıktı’’ ifadelerini kullandı. OFK Belgrad’a çok fazla pozisyon verildiği yönündeki bir soru üzerine de Rijkaard, ‘’Hatalar tabii ki yapılıyor ve amaç bunları minimuma indirmek. Bunları düzeltmek ve eksiklerimizi gidermek için çalışıyoruz’’ cevabını verdi.

07.08.2010


 

Daha iyi olacağız

Beşİktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster, Viktoria Plzen maçının 11’e 11 olduğu dönemde dengede gittiğini, kırmızı kartla birlikte oyunun kendi lehlerine döndüğünü söyledi.

Schuster, maç sonrası düzenlediği basın toplantısında, zor bir maç olacağını beklediklerini belirterek, ‘’Öyle de oldu. Çok kaliteli ve çok tecrübesi olan bir takıma karşı oynadık. İyi oynuyorlar. Gollerle beraber maçı domine ettik. Eksiğe rağmen, 9 kişiyle bile atak düşünen bir takım gördük’’ dedi. Kısa sürede belli bir seviyeye geldiklerini kaydeden Alman çalıştırıcı, takımının daha iyisini yapabileceğini bildiğini ve kısa sürede daha da iyi olmak istediklerini ifade etti.

Schuster, iki takımın da aynı sayıda olduğu dönemde Bobo’ya fazla topun gelmediğini ve bu sıkıntıyı gidermek için bir transfer düşünüp düşünmediği yönündeki soruyu ise ‘’Bobo’ya top gelmemesi nedeniyle transfer yapacak değiliz. Bazı şeyleri daha iyi yapmaya çalışıyoruz. Daha da iyi olacağız. Yapamadığımız şeylerden dolayı transfer gerçekleştirmemiz söz konusu değil’’ diye cevapladı.

07.08.2010


 

SIVOK’TAN SONRA ŞİMDİ DE TORAMAN

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Çek Cumhuriyeti’nden Viktoria Plzen’i rövanş maçında 3-0 yenerek play-off turuna yükselen Beşiktaş’ta, İbrahim Toraman üzüntüsü yaşanıyor.

Viktoria Plzen ile yapılan ikinci maçın ilk yarısının son dakikalarında sol diz iç yan bağlarından sakatlanan ve ikinci yarıda yerini Ferrari’ye bırakan İbrahim Toraman’ın, 2-3 hafta sahalardan uzak kalacağı açıklandı. Kulüp doktoru Devrim Urgun, sakatlığı sonrası hastanede MR’ı çektirilen İbrahim Toraman’ın sol diz iç yan bağlarında esneme olduğu ve 2-3 hafta oynayamayacağını söyledi. Yine dizindeki sakatlık sebebiyle 6 ay oynayamayacak Sivok’un ardından İbrahim Toraman’ın da sakatlanması, teknik heyeti savunma konusunda endişelendirdi.

07.08.2010


 

Eroğlu’na büyük onur

Dünya ve Avrupa Şampiyonu, olimpiyat ikincisi Şeref Eroğlu, Uluslararası Güreş Federasyonları Birliği’nin (FILA) organizasyonunda dünyanın önde gelen antrenörlerine ders verecek.

FILA Teknik Kurul Üyesi Eroğlu, Finlandiya’nın Lahti kentinde, 16-19 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Grekoromen Stil Uluslararası Üst Düzey Antrenör Stajında eğitmen olarak görev alacak. Teknik direktörlük diploması bulunmayan Eroğlu, FILA Başkanı Raphael Martinetti’nin özel davetiyle eğitim programına katılacak. İsviçreli başkan Martinetti’nin, güreş yaptığı dönemde kazandığı büyük başarıların yanı sıra pek çok turnuva ve şampiyonada da ‘’en teknik güreşçi’’ seçilmesi sebebiyle Şeref Eroğlu’nun Finlandiya’daki organizasyonda yer almasını istediği öğrenildi.

07.08.2010


 

Slovak Sestak Ankaragücü’nde

Ankaragücü’nün, Slovakya Millî Takımı oyuncusu Stanislav Sestak ile 1 yılı kiralık 3 yıl opsiyonlu anlaştığı bildirildi.

Kulüp basın sözcüsü Avni Kavlak, yaptığı yazılı açıklamada, Almanya’nın Bochum takımında forma giyen 28 yaşındaki forvet oyuncusu Sestak ile anlaşmaya vardıklarını belirterek, ‘’Stanislav Sestak, Ankara’ya geldi ve yapılan görüşmeler sonucunda 1 yılı kiralık, 3 yıl opsiyonlu olmak üzere el sıkıştık’’ dedi. 1982 doğumlu forvet oyuncusu Stanislav Sestak, 2007 yılından beri Almanya’nın Bochum takımında forma giyiyor. Sestak, Bochum’da oynadığı 86 maçta 28 gol attı.

07.08.2010


 

Fransa Ligue 1 start alıyor

Fransa Birinci Futbol Ligi’nde (Ligue 1) 2010-2011 sezonu, bugün yapılacak maçlarla başlıyor.

Sezonun ilk haftasında, geçen yılın şampiyonu Marsilya, lige yeni yükselen Caen’i sahasında ağırlayacak. Marsilya’nın geçen sezon 78 puanla şampiyon olduğu ligde, Lyon ikinci, Auxerre üçüncü sırada bitirmişti. Fransa İkinci Ligi’ni (Ligue 2) geçen sezon ilk 3 sırada bitiren Caen, Brest ve Arles Avignon bu sezon birinci ligde mücadele edecek. UEFA klasmanında beşinci sırada yer alan Ligue 1’de bugüne kadar 18 farklı takım şampiyonluğa ulaştı. Fransa’da 1932’de kurulan futbol liginin ilk şampiyonu Lille oldu. Fransa’da en çok şampiyon olan takım son şampiyonluğunu 1981’de kazanan Saint Etienne.

07.08.2010


 

Guiza’nın yerine Colunga

İspanya’nIn Getafe kulübü, Fenerbahçe’den Daniel Güiza’yı transfer edemeyince yerine Recreativo’dan Adrian Colunga’yı transfer etti.

Getafe, 25 yaşındaki forvet oyuncusu ile 5 yıllık sözleşme imzaladı.

07.08.2010


 

Young Boys, Tottenham ile eşleşti

Şampİyonlar Ligi play-off turunda da kura çekimi yapıldı. Fenerbahçe’yi eleyen İsviçre’nin Young Boys ekibi, İngiliz Tottenham ile eşleşti.

İlk maçlar 17 - 18 Ağustos, rövanşlar ise 24-25 Ağustos’ta oynanacak. Diğer eşleşmeler şöyle: Braga - Sevilla, W. Bremen - Sampdoria, Zenit - Auxerre, Dinemo Kiev - Ajax, Salzburg - Hapoel Tel Aviv, Rosenborg - Kopenhang, Basel - Sheriff, Sparta Prag - Zilina ve Partizan - Anderlecht

07.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.