07 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

YAŞ krizi buzdolabında

“İnternet andıcı”nda adı geçen 1. Ordu Komutanı Org. Hasan Iğsız’ın KKK’ya getirilmesinin veto edilmesinin ardından başlayan YAŞ krizi sürüyor. Hükümetin KKK’ya atamayı düşündüğü Jandarma Genel Komutanı Org. Atilla Işık’ın istifasıyla hesaplar karıştı.YAŞ düğümünü çözmek için devreye giren Çankaya, taraflara itidal tavsiye ederken, krizin çözümünün uzun sürebileceği yorumları yapılıyor.


ASKER YARGI İLE YENİ YENİ TANIŞIYOR

Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu (USAK) Genel Koordinatörü Sedat Laçiner, askerin yargı ile yeni tanıştığını belirterek, Yüksek Askerî Şûrad

Kimlik numaralarında bir bilgi kullanılmadı

İçİşlerİ Bakanlığı, TC kimlik numaralarının matematiksel bir algoritma mantığı içerisinde üretildiğini, TC kimlik numaraları üretilirken kişilerle ilg


  Kendi arzumla emekliliğimi istedim

Kara Kuvvetleri Komutanlığı talebini reddederek, emekliliğini isteyen Orgeneral Atilla Işık, NTV’ye yaptığı açıklamada, kararı kendi arzusuyla aldığını söyledi. Işık, “Diğer yorumlar doğru değil” dedi.


  Rusya’ya yangınla mücadelede yardım teklifi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Rus meslektaşı Vladimir Putin’i telefonla arayarak, son günlerde artan yangınlar konusunda yardım teklif ettiği bildirildi.


  4 ilde çatışma: 2 şehit

AğrI, Van, Diyarbakır ve Hakkari’de önceki gün düzenlenen terör saldırılarında 2 asker şehit oldu, 7 terörist de etkisiz hale getirildi.


  ‘’BAŞKA ÇOCUKLAR DA ÖLMESİN, BU SON OLSUN’’

Diyarbakır’ın Dicle İlçe Emniyet Amirliğine düzenlenen roketatarlı saldırının ardından, polise destek için bölgeye hareket eden askerî birliğin pusuya düşürülmesi sonucu şehit olan Antalyalı jandarma er Cemal Yalın’ın, Antalya’daki evine şehit acısı düştü.


  Türk: Silâhlar sussun

BarIş ve Demokrasi Partisi (BDP) eski Başkanı Ahmet Türk, çok önemli ve hassas sürecin içinde bulunulduğunu belirterek, barışta ısrarlı olduklarını söyledi.


  TBMM Başkanı Şahin: Hiç bir makam boş kalmaz

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Yüksek Askeri Şûra (YAŞ) kararları ve ardından yaşanan gelişmelerle ilgili olarak, ‘’Türkiye’de hiç bir makam boş kalmaz, merak etmeyin’’ dedi.


  Bayan hafız sayısı 10 bini aştı

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Daire Başkanı Mehmet Bekaroğlu, bayan hafız sayısının 10 bini aştığını belirtti.


  E-muhtıra için savcılara çağrı

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, 27 Nisan e-muhtırası ve Dolmabahçe görüşmesiyle ilgili olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt hakkında davası açılması için savcılarını göreve çağırdı.


  Bankaların 6 aylık kârı 12 milyar lira

Bankacilik sektörünün net kârı Haziran’da yüzde 10.1 artışla 12.1 milyar TL oldu.


  500 bin kişi evine kavuşacak

Toplu Konut İdaresi Başkanı Erdoğan Bayraktar, “2011 sonuna kadar 500 bin konutu hak sahiplerine teslim etmiş olacağız’’ dedi.


  Ramazan’da pideye zam yok

Türkıye Fırıncılar Federasyonu (TFF) Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı, ‘’Ramazan ayında, tüm illerimizde 2008 yılındaki fiyatlar uygulanacaktır’’ dedi.


  Ramazan’da kalp ikazı


  Anadolu'da kış hazırlıkları başladı

YAZIN kavurucu sıcaklarının yaşandığı bugünlerde Anadolu’da kış hazırlıklarına şimdiden başlandı. Yurdun hemen her yöresinde, kış hazırlıkları yapan kadınlar, yaz mevsiminin sıcaklığını kış sofralarına yansıtıyorlar.


  Sıcaklık, normallerin üzerinde

METEOROLOJİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan son değerlendirmelere göre sıcaklıklar, güney, iç ve doğu kesimlerinde mevsim normallerinin 6 ila 8 derece üzerinde seyretmeye devam edecek.


  Gazze’de el konulan gemiler bugün Türkiye’de


  Kitapseverler Beyazıt ve Kocatepe’ye

TÜRKİYE Diyanet Vakfı Yayın Matbaacılık ve Ticaret İşletmesi Müdürü Ömer Kara, vakıf olarak, gelecek hedefleri olan milletlerin büyük silâhının ‘’bilgi’’ olduğuna inandıklarını söyledi.


  İzmir’e asansörlü üst geçit yapılıyor

İZMİR Büyükşehir Belediyesi, maliyeti yaklaşık 2.8 milyon lirayı bulan asansörlü-yürüyen merdivenli yeni üst geçitler ile yayaların karşıdan karşıya geçişlerinde konfor ve emniyet sağlayacak.


  Uslanmayan sürücüye eğitim


  UUİ’nin onarımı bugün başlıyor




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.