08 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Gemilerde vahşet izleri hâlâ duruyor

İsrail’in 31 Mayıs’ta Gazze yardım filosuna düzenlediği operasyon sonrasında el koyduğu üç Türk gemisinden ‘’Mavi Marmara,’’ ‘’Ocean Ergün’’ römorkörü eşliğinde Hatay’ın İskenderun Limanına geldi. Gemide vahşetin izlerinin görüldüğü bildirildi.

TAHRİP EDİLMİŞ BİR HALDE GELDİ

Gemİnİn içinde yığınlar halinde kümelenmiş giysilerin bulunduğunu, bunlar arasında kanlı olanları da gördüğünü anlatan bir işçi, kaptan köşkündeki seyir cihazlarının da tamamının tahrip edilmiş durumda olduğunu belirtti.

GEMİLER TÜRKİYE’DE

İSRAİL'İN İsrail’in 31 Mayıs’ta Gazze yardım filosuna düzenlediği operasyon sonrasında el koyduğu 3 Türk gemisinden ‘’Mavi Marmara’’, ‘’Ocean Ergün’’ römorkörü eşliğinde Hatay’ın İskenderun Limanı’na geldi. İsrail’in Hayfa Limanı’ndan önceki gün hareket eden ‘’Ocean Ergün’’ römorkörünün çektiği ‘’Mavi Marmara’’ için limanda geniş güvenlik önlemleri alındı. Kaptan köşkündeki bir camın üzerinde kurşun izlerinin görüldüğü gemiye, liman çalışanlarının dışında hiç kimse alınmadı. ‘’Doğançay 20’’ römorkörünün çektiği ‘’DefneY’’ gemisi önceki gece gelmişti. ‘’Gazze’’ gemisinin de ‘’Söndüren 7’’ römorkörünün eşliğinde öğle saatlerinde Türkiye’ye geldi. Gemilerin, 9 Ağustos Pazartesi günü savcılık ve ilgili yetkililer tarafından inceleneceği, sigorta ve eksper firmalarının da hasar tespiti yapacağı, Birleşmiş Milletler heyetinin de incelemelerde bulunacağı bildirildi.

VAHŞETİN İZLERİ DURUYOR

Türkiye’ye gelen üç gemiden ‘’Mavi Marmara’’da vahşetin izlerinin görüldüğü bildirildi. İskenderun Limanı’na ‘’Ocean Ergün’’ römorkörünün eşliğinde ulaşan ‘’Mavi Marmara’’ gemisine görevlilerin dışında hiç kimse alınmıyor. İskenderun Cumhuriyet Savcısı Mustafa Özcan’ın, limana gelerek, rıhtımdan gemiyi bir süre uzaktan inceledikten sonra geri döndüğü gözlenirken, inceleme ve araştırmalar bitinceye kadar gemiye görevlilerin dışında hiç kimsenin alınmayacağı öğrenildi.

Bu arada, geminin rıhtıma demir atmasını sağlamak amacıyla gemiye çıkan görevliler arasında bulunan bir işçi, gemide vahşetin izlerinin görüldüğünü söyledi. Geminin içinde yığınlar halinde kümelenmiş giysilerin bulunduğunu, bunlar arasında kanlı olanları da gördüğünü anlatan işçi, kaptan köşkündeki seyir cihazlarının da tamamının tahrip edilmiş durumda olduğunu belirtti. Gemide can yeleklerinin bulunduğunu, tüm çekmecelerin ve dolapların karıştırılmış, yolcu eşyalarının da etrafa saçılmış olduğunu ifade eden işçi, ‘’Gemide yolculara ait gıda ürünlerinin bozulması nedeniyle çok ağır bir koku var. Gemide yolcuların, operasyon öncesinde demledikleri ancak yarısı içilmemiş çaydanlıkları bile halen duruyor’’ dedi.

Bu arada gemiye dışarıdan bakıldığında, geminin üzerinde yardım gemisi olduğunu belirten afişlerin sökülmüş, İHH logosunun da yırtılmış olduğu görülüyor.

DEFNE Y, RÖMORKÖR

YARDIMIYLA GELDİ

İskenderun Liman İşletme Müdürü Cumhur Öztürkler, İskenderun Limanı’na gelen Gazze’ye yardım götüren gemilerden DefneY’nin makinelerinin kapalı olduğunu, elektrik sisteminin çalışmadığını belirterek, ‘’Tamamen römorkörler marifetiyle yanaştırdık’’ dedi. Öztürkler, geminin limana yanaştırılması işlemleri sonrası yaptığı açıklamada, İsrail’in Hayfa Limanı’ndan önceki gün TSİ ile 17.30’da hareket eden ‘’Doğançay 20’’ römorkörünün çektiği DefneY gemisinin, güvenli şekilde limana yanaştığını kaydetti. Geminin etrafını bariyerlerle çevirip, emniyet tedbirleri aldıklarını belirten Öztürkler, ‘’DefneY gemisinde makineler kapalı, elektrik sistemi ve ırgatlar çalışmıyor. Tamamen römorkörler marifetiyle yanaştırdık’’ dedi.

08.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Gemilerde vahşet izleri hâlâ duruyor

  Güney Asya sellere teslim

  Pakistan’da felâketin boyutları büyüyor

  Çin’de ölü sayısı artışta

  Lübnanlı kimsesiz çocuklar Türkiye’de tatil yapacak

  Etnik çatışmalar eğitimi de vurdu

  Şili’de, 34 madenci mahsur kaldı

  ABD’de tren kazası

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.