08 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

İçeride sadece albay kaldı

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi, “Balyoz Planı’’ dâvâsı kapsamında 101 sanık hakkındaki yakalama kararını oy çokluğuyla kaldırırken, tutuklu emekli albay Ahmet Şentürk hakkında yakalama emrine ilişkin karar verilmesine yer olmadığına hükmedildiğini kaydetti.


HEPSİ SÜTTEN ÇIKMIŞ AK KAŞIK MI?

Darbe anayasası nedeniyle hukukun bazı kesimlere işlemediğini anlatan emekli Başsavcı Reşat Petek, Cumhuriyetin başından beri görevini kötüye kullanma

BBP’de ‘olağan genel kurul’ talebi

PARTİSİNİN olağan genel kurulunda aday olduğunu açıklayan Büyük Birlik Partisi (BBP) MKYK Üyesi Yavuz Ağıralioğlu, ‘’kurulun zamanında yapılması için’


  “Başörtüsü yasağı, ABD’deki siyahî yasağı gibi”

ANKARA İnanç Özgürlüğü Platformu üyesi bir grup, başörtüsü yasağına dikkati çekmek amacıyla eylem yaptı.


  6 bin 445 kadro kurumlara tahsis edildi

ÖZELLEŞTİRME Uygulamaları Kanunuyla ihdas edilerek, Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye eklenen toplam 6 bin 445 kadronun sınıf, unvan ve dereceleri değiştirilerek, çeşitli kurumlara tahsis edildi.


  Kanuna uyulsa 400 bin kişiye daha istihdam sağlanır

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, ‘’Bu ülkede mevcut kanunun öngördüğü sınırlar içerisinde haftalık çalışma saatlerine ve haftalık fazla mesailere uymuş olsaydık, sadece bu sebepten bu ülkede yaklaşık 400 bin kişiye daha iş imkanı sağlardık’’ dedi.


  Kız ve erkek çocuklar ayrı ayrı eğitim görebilir

MİLLÎ Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, ‘’Kız çocuklarının ayrı okulda, erkek çocukların ayrı okulda okuması uygulaması, cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren uygulanmış bir proje’’ dedi.


  Sürücülere Ramazan uyarısı

Türkİye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, sürücüleri Ramazan’da ve tatil dönüşlerinde daha dikkatli olmaları konusunda uyardı.


  SAHTE ÜRÜNLERE DİKKAT EDİN

TarIm ve Köyişleri Bakanlığı internet siteleri, eczane ve aktar gibi satış yerlerinde pazarlanan sahte ürünlerden vatandaşların korunması amacıyla yazılı bir açıklama yaptı.


  Ankara’da yeni pasaport noktaları oluşturuldu

Ankara Emniyet Müdürlüğü, başvuru yoğunluğunu azaltmak için Çankaya, Yenimahalle ve Keçiören ilçelerinde pasaport başvuru noktaları oluşturdu.


  Kendilerini engelli yerine koyuyorlar

Gazİantep merkez ilçe Şahinbey Belediyesi ekipleri, engelliler için düzenledikleri kaldırımları ve park giriş ve çıkışlarını tekerlekli sandalyeye binerek uygulamalı olarak kontrol ediyor.


  Socrat ekibi sanayiden teklif bekliyor

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Bölümü öğrencileri tarafından yapılan ve TÜBİTAK tarafından düzenlenen ‘’Formula-G Güneş Arabaları Yarışı’’na katıldığı 2 yıl üst üste birincilik elde eden ‘’Socrat’’, bir yandan önümüzdeki yıl Avustralya’da yapılacak olan uluslararası yarışmaya hazırlanırken, diğer yandan otomobil sanayisinden işbirliği teklifi bekliyor.


  Ramazan, barış ayı olacak

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ‘’İnşallah Ramazan ayına hayırlı haberlerle gireceğiz ve barışın sağlanması için büyük çaba sarfedeceğiz’’ dedi.


  Kaset skandalı Kılıçdaroğlu’na yaradı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Deniz Baykal’ın istifasına neden olan kaset skandalının Kemal Kılıçdaroğlu’na yaradığını savundu.


  AB'DE HÂLÂ KARARLIYIZ

DEVLET Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İngiltere’de yayımlanan Daily Telegraph gazetesine gönderdiği mektupta, Türkiye’nin AB ile uyum yolunda halen kararlı ve muktedir olduğunu belirtti.


  Paket değil, çek verin

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Ramazan ayında hayır yapacaklara, ‘’paket değil çek verin’’ çağrısında bulundu.


  Jandarmanın da olduğu gruba ateş açıldı: 2 ölü, 3 yaralı

Kars’In Sarıkamış ilçesinde jandarmanın da aralarında bulunduğu gruba ateş açıldı.


  264 terörist etkisiz hale getirildi

Güvenlİk güçlerinin terör örgütü PKK’ya yönelik gerçekleştirdiği yurtiçi ve sınır ötesi operasyonlar sonucu örgütteki çözülme sürüyor.


  Eruh’taki olaylarla ilgili 10 kişi tutuklandı

Sıırt’ın Eruh ilçesindeki çatışmanın ardından düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 17 kişiden 10’u tutuklandı.


  Bomba yüklü araçla ilgili 2 terörist yakalandı

Dİyarbakir Valiliği, Ergani ilçesi yakınlarında ele geçirilen bomba yüklü araç ile ilgili 2 teröristin yakalandığını bildirdi.


  Silopi’de esnaf ile polis arasında gerginlik

Şirnak’in Silopi ilçesinde esnaf ile polis arasında çıkan gerginlikte 5’i polis 12 kişi yaralandı. Edinilen bilgiye göre, İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlar Müdürlüğü ekipler, İpekyolu üzerinde kaçak eşya sattığı belirlenen iş yerlerine denetim ve operasyon düzenledi.


  Amasra’da tur otobüsü devrildi: 54 yaralı

BartIn’In Amasra ilçesinde, tur otobüsünün şarampole devrilmesi sonucu meydana gelen kazada, aralarında 5 çocuk ve bir bebeğin de bulunduğu 54 kişi yaralandı.


  Maganda düğünden cenaze çıkardı

Kahramanmaraş’in Elbistan ilçesinde düğünde havaya ateş açılması sonucu 1 kişi öldü.


  Turlara Ramazan ayarı

YAKLAŞAN Ramazan öncesinde, yurt dışı turlara talebi arttırmak isteyen tur şirketleri, oruç tutan misafirleri için özel seçenekler sunuyor.


  Kızılay - Kızılhaç işbirliği

Bulgarİstan Kızılhaçı Başkanı Hristo Grigorov, Türk Kızılayı ile Bulgaristan Kızılhaçı’nın bu yıl, Bulgaristan’da gurbetçiler için uygulamaya koyduğu işbirliğinin başarıyla sürdüğünü belirterek, bu işbirliğini duyurulmasında basına büyük iş düştüğünü belirtti.


  Kuaförde sıra bekleyenlere internet hizmeti

Osmaniye’de kuaförler müşterilerine sıra beklerken sıkılmaması için internet hizmeti vermeye başladı.


  Paraşüt mağduru eşek, krallar gibi ağırlanıyor

Rusya’da reklâm amacıyla bir plajda paraşütle uçurulan ‘Anapka’ isimli eşek artık Kremlin Sarayı’nın misafiri.


  İstenen kokuda 5 yıl solmayan gül

Turkuvaz Dış Ticaret ve İnşaat Limited Şirketi, Afrika’da yetişip, Belçika’da son halini alan, en az 3 yıl garantili, 5 yıl ile 7 yıl arasında canlı görünümünü koruyan solmayan gül ithal ediyor.


  Caretta carettaların küçük dev adımları

Antalya’nIn Kumluca ilçesine bağlı Olimpos ile Kemer ilçesine bağlı Çıralı sahillerinde bulunan yuvalardaki yumurtalardan çıkan yavru caretta carettalar, denize ulaşmaya başladı.


  Annesi için 'Hamsea' tasarladı

İzmİr Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencisi Samsunlu Tuğçe Özkaner, annesi hamsi kızartırken sürekli elini yaktığı için, adını ‘’Hamsea’’ koyduğu özel tava tasarladı.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.