08 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Muafiyetsiz yatırım gelmez

Bitlıs Eğitim ve Tanıtma Vakfı (BETAV) Yönetim Kurulu ve Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren, ‘’Bitlis ve geri kalmış olan benzeri illere ciddî yatırımcıların gelmesi için, bedava arsanın yanında, ÖTV, KDV dahil her türlü vergi, kredi faizleri ve harcın sıfırlanması gerekiyor’’ dedi.



Ucuz sebze-meyve müjdesi

Ramazan Ayı'nında, hasat zamanına denk gelmesi ve Türkiye’nin her yöresinde ürünün bol olması dolayısıyla vatandaşın ucuz sebze ve meyve tüketebileceği bildirildi.



Ramazanda fiyatlar yükselmeyecek

Ramazan ayının başlamasına sayılı günler kala alış verişe çıkan vatandaşların en büyük endişesi fiyatların artması. Bursa Esnaf Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak, hiçbir şekilde kimseden fazla para alınmasına izin vermeyeceklerini söyledi.



TÜRES: Karkas et ithalatı yapılsın

Tüm Restoranlar, Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği (TÜRES) Başkanı Ramazan Bingöl, tedbir alınmazsa Ramazan’a et fiyatlarının artacağını belirterek, ‘’Canlı hayvan ithalatı çözüm olmadı, Ramazan’da acil tedbir olarak etin kilosunun çok ucuz olduğu ülkelerden karkas et ithalatı yapılsın’’ dedi.



ATO: Fırsatçıları bildirin

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, vatandaşlardan, Ramazan fırsatçılarını ATO’nun ‘’444 02 86’’ numaralı şikâyet hattına bildirmelerini istedi.



'Alternatif yol’ projesi

Garmİn Türkiye Distribütörü Baytekin Teknik Cihazlar Genel Müdürü Cem Baytekin, 2010 yılı sonuna kadar tamamlanacak proje ile yeni navigasyon cihazlarının trafiğin sıkıştığı noktalarda sürücülere alternatif yol teklifinde bulunacağını kaydetti.



Dörtyol şiddetle değil, yatırımla anılmak istiyor

Geçtİğİmİz hafta 4 polis memurunun şehit edilmesinin ardından Türkiye gündemine oturan Hatay’ın Dörtyol ilçesi, yatırımlar ve son yıllarda gelişen sanayisi önemli bir çekim merkezi olma özelliğine sahip.



İş yeri zarar gören esnafa ödemeler başladı

Hatay’In Dörtyol Kaymakamı Hayri Sandıkçı, yaşanan olaylar sırasında iş yerleri kundaklanan ve camları kırılan esnafın zararlarının karşılanması için ödeme yapmaya başladıklarını bildirdi.



Mal takasından biyokimlik uygulamasına

Dünyada ödeme şekli mal takasıyla başlayıp, madeni para ve banknot, çek ve senet, kartlı ödeme, elektronik para, EFT, sanal ödeme, mobil ödeme ve biyometri şeklinde gelişirken, Türkiye’de kartlı ödeme sistemlerinin uygulanmaya başlandığı 1968 yılından bu yana teknolojik açıdan ciddî mesafeler katedildi ve biyokimlik uygulaması ile hafıza kartlı temassız mobil ödeme bu alandaki teknolojide gelinen son nokta oldu.



Kosova’da Türk yatırımları artıyor

Türk işadamlarının Kosova’ya olan ilgisi artıyor. “Likos” adlı Türk-Kosova ortak şirketinin ülkenin güneyindeki Rahovça’ya bağlı Fortesa’da 12 hektarlık alana 6 milyon Avro yatırım bedelli bir kiremit tuğla fabrikası kuracağı bildirildi.




Son Dakika Haberleri

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.