08 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

TÜRES: Karkas et ithalatı yapılsın

Tüm Restoranlar, Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği (TÜRES) Başkanı Ramazan Bingöl, tedbir alınmazsa Ramazan’a et fiyatlarının artacağını belirterek, ‘’Canlı hayvan ithalatı çözüm olmadı, Ramazan’da acil tedbir olarak etin kilosunun çok ucuz olduğu ülkelerden karkas et ithalatı yapılsın’’ dedi.

Ramazan Bingöl, canlı hayvan ithalatının et fiyatlarını kısa vadede istenilen düzeye çekmediğini, bunun uzun vadede gerçekleşebileceğini söyledi. Ramazan ayında lokantalardaki et tüketiminin yüzde 50 fazlalaştığına işaret eden Bingöl, ‘’Önlem alınmazsa Ramazan’da et fiyatları artacak. Lokantaların bir kısmı zorluk çekebilir ya da fiyatların pahalılığından dolayı ayakta kalmak isteyen lokantalar fiyatlarına zam yapacaklar ve bu tüketiciye zam olarak yansıyacak. Canlı hayvan ithalatı çözüm olmadı, Ramazan’da acil tedbir olarak etin kilosunun çok ucuz olduğu ülkelerden karkas et ithalatı yapılsın’’ dedi. Ramazan ayında et fiyatlarındaki alevin söndürülmesi gerektiğini kaydeden Bingöl, et fiyatının 35 liraya kadar gideceğini öne sürerek, fiyatlarının yüksekliğinden dolayı insanların et yiyemediği ve gerekli proteini alamadığı için gelecek nesillerin de tehlikeye sokulduğunu kaydetti. Bingöl, canlı hayvan ithalatının devam etmesine ihtiyaç olduğunu, ancak bu işin özel sektöre açılması gerektiğini vurguladı.

Hayvan ithalatında vergi yüzde 40’a düşürüldü

Et fiyatlarındaki artışı dengelemek için özel sektöre hangi şartlarda hayvan ithalatı izni verileceğine ilişkin kriterlerden biri daha belli oldu. Türkiye’ye 1 Nisan 2011’e kadar yapılacak hayvan ithalatında, gümrük vergisi yüzde 135 yerine yüzde 40 olarak uygulanacak. Bakanlar Kurulu’nun, hayvan ithalatında gümrük vergilerinin yaklaşık 8 ay süreyle indirilmesine ilişkin ithalat rejiminde değişiklik yapılmasına ilişkin kararı, Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, hayvanların 1 Nisan 2011’e kadar ithalatında, yüzde 135 yerine yüzde 40 gümrük vergisi alınacak.

08.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Başlıklar

  Muafiyetsiz yatırım gelmez

  Ucuz sebze-meyve müjdesi

  Ramazanda fiyatlar yükselmeyecek

  TÜRES: Karkas et ithalatı yapılsın

  ATO: Fırsatçıları bildirin

  'Alternatif yol’ projesi

  Dörtyol şiddetle değil, yatırımla anılmak istiyor

  İş yeri zarar gören esnafa ödemeler başladı

  Mal takasından biyokimlik uygulamasına

  Kosova’da Türk yatırımları artıyor

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.