08 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

Kosova’nın İpek şehrine “Mehmet Âkif Ersoy” Parkı

GEÇEN yıl Kosova’nın İpek şehriyle kardeş olan Denizli’nin Kale İlçesi Belediyesi, şair Mehmet Âkif Ersoy’un hatırasına, baba memleketi İpek’te park inşa ediyor.

Bir ziyaret için Kosova’da bulunan Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, İpek Belediye Başkanı Ali Berişa ile bir araya geldi.

Ticaret, turizm, elektrik ve çevre alanında ortak yatırım imkânlarının ele alındığı görüşmede İpek şehrinin merkezindeki Karaağaç ormanında ünlü şair Mehmet Âkif Ersoy’un hatırasına bir park yapılması konusunda görüş birliği sağlandı.

Kale Belediye Başkanı Yarımca, kardeş belediyeyle yakın işbirliğinden duyduğu memnuniyeti vurgulayarak, bu işbirliğinin giderek artacağına olan inancını dile getirdi.

İpek Belediye Başkanı Berişa da, kardeş belediye Kale’den çok sayıda iş adamının yatırım amaçlı ziyaretlerde bulunduğuna dikkati çekti.

Berişa, kurulması planlanan Mehmet Âkif Ersoy Parkı için belediye olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını bildirdi. Berişa, ünlü şair Mehmet Âkif’in babasının İpek doğumlu olmasının kendileri için gurur kaynağı olduğunu söyledi.

08.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Sultanî Seyirlik

  Kosova’nın İpek şehrine “Mehmet Âkif Ersoy” Parkı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.