08 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

HAKAN: Kendime güvenim geldi

BEŞİKTAŞ'IN kalecisi Hakan Arıkan, sezon başındaki formunu, kendine güveninin geri gelmesine bağladı.

Rüştü Reçber’in sakatlığı nedeniyle sezon başında kaleyi koruyan ve UEFA Avrupa Ligi’nde özellikle Viktoria Plzen ile yapılan 3. ön eleme turu maçlarındaki performansıyla göz dolduran Hakan Arıkan, siyah-beyazlı kulübün internet sitesine açıklamalarda bulundu. Sezon başındaki formuyla (A) Millî Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink tarafından Romanya ile 11 Ağustos’ta yapılacak özel maçın aday kadrosuna da dâvet edilen Hakan, ‘’Güven sorunu yaşamadığım ve kendimi saha içinde rahat hissettiğim için performansımı bu seviyeye getirebildim’’ diye görüşlerini aktardı.

PSİKOLOJİK DESTEK ALDIM

Futbol kariyerinin en önemli gecelerinden birini İngiltere’de yaşadığını anlatan Hakan, siyahbeyazlı takımın UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Liverpool’a deplasmanda 80 yenildiği tarihi maçın ardından hayatının çok zor geçtiğini söyledi. Hakan Arıkan, şunları kaydetti: ‘’Psikolojik profesyonel destek aldım o dönemlerde. Ancak ne var ki benim adıma çok iyi bir tecrübe oldu. Sadece çalıştım, performansımın üstüne ne kadar ekleyebilirim diye düşündüm ve işime konsantre oldum. O gecenin bana faturası çok ağır oldu. Bu şanssız gecenin tek gece olarak yaşanması benim için çok faydalı oldu. Birçok maçta böyle bir performans sergileseydim eğer tamiri çok daha zor olurdu. Bir maçta böylesine büyük bir çöküş beni kendime getirdi açıkçası.’’

BÜYÜK BEKLENTİ VAR

Hakan, yeni sezon başladığında saha içinde kendisine güveninin geldiğini anlattı. Başarılı file bekçisi, ‘’Güven sorunu yaşamadığım ve kendimi saha içinde rahat hissettiğim için performansımı bu seviyeye getirebildim. Yönetimimizin ve taraftarlarımızın yeni

sezona dair büyük beklentileri var. Ümraniye’de bizler de bu beklentilerin içinde buluyoruz kendimizi. Çok güzel günler bizleri bekliyor. Beklentilerin farkındayız ve en önemlisi biz de kendimizi o beklentinin içinde hissediyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Yeni sezon öncesi siyahbeyazlı taraftarlara seslenen Hakan Arıkan, ‘’Viktoria Plzen maçında inanılmaz bir orkestra vardı İnönü Stadı’nda. Böyle bir destek ile saha içinde olmak insanın güveninin artmasına neden oluyor. Bu destek sürdüğü sürece çok güzel başarılara imza atacağımızı düşünüyorum’’ diye konuştu.

08.08.2010


 

Kara Kartal, Villarreal önünde

BEŞİKTAŞ, İspanya’nın Villarreal takımıyla bugün deplasmanda hazırlık maçı yapacak.

Siyahbeyazlılar, yeni sezon öncesindeki son hazırlık maçını, Nihat Kahveci’nin eski takımı Villarreal ile oynayacak. Villarreal’in stadı El Madrigal’deki karşılaşma TSİ 21.30’da başlayacak ve ATV’den yayınlayacak. Beşiktaş kafilesi saat 09.00’da Türk Hava Yolları’na ait özel bir uçakla İspanya’ya gidecek ve maçtan sonra yine özel uçakla İstanbul’a dönecek.

08.08.2010


 

Sercan Yıldırım’a teklif yok

BURSASPOR Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Mesut Mestan, Beşiktaş’ın, oyuncuları Sercan Yıldırım için resmî bir teklifte bulunmadığını söyledi.

Mestan, medyada Beşiktaş’ın Sercan için Bursaspor Kulübü’ne yaptığı tekliflerle ilgili sürekli haberlerin yer aldığını belirterek, ‘’Aslında böyle bir şey yok. Beşiktaş’tan bize gelen resmî bir teklif yok’’ dedi. Transfer yapmak istediklerinde, özellikle yurt dışından bir oyuncuya talip olduklarında, bunu söz konusu kulübe resmi bir yazıyla bildirdiklerini dile getiren Mesut Mestan, ‘’Biz kulüpler olarak Türkiye’de bunu niye yapmıyoruz? Beşiktaş’ın transfer isteğini çeşitli kanallardan gayri resmi olarak duyuyoruz, ama resmi bir yazı yok’’ diye konuştu.

08.08.2010


 

Fener, Stoch ve Dia’sız çalıştı

FENERBAHÇE, Süper Lig’in ilk haftasında Medical Park Antalyaspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını sabah yaptığı antrenmanla sürdürdü.

Sarılacivertli takım, teknik direktör Aykut Kocaman yönetiminde, Can Bartu Tesisleri’nde basına kapalı olarak çalıştı. Aşırı sıcak havada gerçekleştirilen antrenmana, Young Boys maçında sağ ayak bileğine darbe alan ve ağrıları bulunan Gökhan Ünal, sağ arka adalesinde sertleşme bulunan Gökhan Gönül, sol ayak bileğinin tedavisi süren İlhan Eker ile önceki günkü antrenmanda sağ dizine darbe alan ve ağrıları bulunan Volkan Babacan’ın çıkmadığı bildirildi. Bu oyuncuların tedavi ve çalışmalarını tesislerde sürdürdüğü, sağ arka adalesinde yırtık bulunan Berk’in ise salonda ve sahada bireysel oyuncu antrenörü Dolu Arslan eşliğinde yaptığı çalışmalarla antrenmanı tamamladığı, milli takımlarında bulunan Stoch ve Dia’nın da çalışmada yer almadığı açıklandı.

Bu arada, antrenman öncesi Lugano, Alex, Caner, Semih, Önder, Uğur Boral, Gökay, Okan ve Hasan’ın, kondisyoner Alper Aşçı yönetiminde, tesislerdeki salonda 45 dakika süreyle fitness çalışması gerçekleştirdiği duyuruldu. Öte yandan, havanın aşırı sıcak olması sebebiyle, saat 18.00’de yapılması planlanan günün ikinci antrenmanının iptal edildiği kaydedildi. Bugünü izinli geçirecek olan Fenerbahçeli futbolcular, hazırlıklarına 9 Ağustos Pazartesi günü Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri’nde yapacağı çift antrenmanla devam edecek.

08.08.2010


 

Süper Ligde ilk hafta programı açıklandı

SÜPER Lig’de 2010-2011 sezonunun ilk hafta maç programı belli oldu. Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamaya göre, 14 Ağustos Cumartesi günü 4 maçla başlayacak Süper Lig’in 53. sezonunda ilk gün 2 maç saat 20.00’de, diğer 2 maç da saat 22.00’de oynanacak.

Pazar günü 3 maçın oynanacağı ilk hafta maçları, Pazartesi günü saat 21.00’de oynanacak 2 maçla sona erecek. Süper Lig’de sezonun ilk hafta maçlarının programı şöyle:

14 Ağustos Cumartesi:

20.00 G. Antep-K.Paşa (Kamil Ocak)

20.00 Sivas-G.Saray (Sivas 4 Eylül)

22.00 Eskişehirspor-Gençlerbirliği (Eskişehir Atatürk)

22.00 Bucaspor-Beşiktaş

(Stadı daha sonra açıklanacak)

15 Ağustos Pazar:

19.30 Ankaragücü-Trabzonspor

(Ankara 19 Mayıs-Seyircisiz)

21.00 Kardemir Karabükspor-Manisaspor

(Necmettin Şeyhoğlu)

21.45 F.Bahçe-Antalya (Saracoğlu-Seyircisiz)

16 Ağustos Pazartesi:

21.00 İstanbul BŞ.-Kayseri (Olimpiyat)

21.00 Bursa-Konya (Bursa Atatürk)

08.08.2010


 

Hakan Şükür Stadı açılıyor

SANCAKTEPE Belediyesi Hakan Şükür Stadı bugün düzenlenecek törenle açılacak. TFF 3. Lig’in yeni takımlarından İstanbul temsilcisi Sancaktepe Belediyespor’un maçlarını oynayacağı yaklaşık 7 bin kişi kapasiteli stat, saat 17.00’de düzenlenecek törenle hizmete girecek.

Açılışa, stada adı verilen eski futbolcu Hakan Şükür ile G. Saraylı bazı futbolcuların katılacağı bildirildi.

08.08.2010


 

Millîler toplanıyor

A MİLLÎ Takım, 11 Ağustos Çarşamba günü Romanya ile oynayacağı özel maçın hazırlıkları için bugün saat 17.00’den itibaren İstanbul Swissotel’de toplanmaya başlıyor.

İlk antrenmanını 9 Ağustos Pazartesi saat 19.00’da Beşiktaş İnönü Stadı’nda yapacak A Milli Takım’ın bu çalışması, basın mensuplarına 30 dakika süreyle açık olacak. A Millî Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink, 10 Ağustos Salı günü saat 15.00’te Swissotel’de bir basın toplantısı düzenleyecek. 11 Ağustos Çarşamba akşamı Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynanacak Türkiye-Romanya karşılaşması saat 21.15’te başlayacak ve Kanaltürk’ten naklen yayınlanacak.

Kadroda şu oyuncular bulunuyor: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Selçuk Şahin, Emre Belözoğlu, Kazım Kazım (Fenerbahçe), Sabri, Gökhan Zan, Servet, Hakan Balta, Arda Turan (Galatasaray), Hakan Arıkan, İsmail Köybaşı, Nihat Kahveci (Beşiktaş), Onur Kıvrak (Trabzon), Ozan İpek, Sercan Yıldırım (Bursaspor), İbrahim Kaş (Getafe), Mehmet Aurelio (Real Betis), Nuri Şahin (Borussia Dortmund), Hamit (Bayern Münih), Mevlüt Erdinç (PSG), Halil (E. Frankfurt), Tuncay (Stoke City)

08.08.2010


 

Trabzon'a Brezilyalı forvet

TRABZONSPOR, Ukrayna’nın FC Metalist Kharkiv takımında forma giyen Brezilyalı oyuncu Jackson Avelino Coelho Jaja’yı transfer etti.

Bordo-mavili takımın internet sitesinde yer alan haberde, kulüp başkanı Sadri Şener’in, Ukrayna’nın FC Metalist Kharkiv takımında forma giyen Brezilyalı oyuncu Jackson Avelino Coelho Jaja ile 4 yıllık sözleşme imzaladığı bildirildi. Açıklamada, oyuncu ve kulübüyle devam eden görüşmelerin sonuçlandığı, Sadri Şener ile genel sayman Mahmut Aksu’nun, Ukrayna’ya giderek transfere son noktayı koyduğu belirtildi

08.08.2010


 

“Şenol Güneş, Liverpool’un sonunu hazırlıyor”

AVRUPA Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), resmi internet sitesinde Trabzonspor teknik direktörü Şenol Güneş için, ‘’Güneş, Liverpool’un sonunu hazırlıyor’’ başlıklı haber yayımladı.

Bordomavili takımın internet sitesinde yer alan açıklamada, UEFA Avrupa Ligi playoff turunda Liverpool ile yapılan eşleme anımsatılarak, konuyla ilgili olarak UEFA’nın resmi internet sitesi olan ‘’www.uefa.com’’da bir haber yayımlandığı belirtildi. UEFA’nın sitesindeki haberde, Trabzonspor ile Liverpool arasında 1976’da oynanan Şampiyon Kulüpler Kupası 2. tur maçları anlatılarak, Şenol Güneş’in o dönem takımda kaleci olduğu anımsatıldı. Playoff maçlarına katılacak diğer takımlardan bilgilere de yer verilen haberde, ‘’Güneş Liverpool’un sonunu hazırlıyor’’ başlığı kullanıldı. UEFA’nın sitesinde, 1976’nın Ekim ayında oynanan ve 1-0 Trabzonspor’un kazandığı maçta kaleyi koruyan Şenol Güneş’in takımına güvendiği belirtildi ve Güneş’in ‘’Tabi ki şu anki şartlar o dönemkinden çok farklı. Böyle (Liverpool gibi) takımları yenmek bizim için çok önemli’’ ifadelerine yer verildi.

08.08.2010


 

Elmalı’da güreş zamanı

658. Tarihî Elmalı Yeşil Yayla Yağlı Güreşleri başladı. Güreşler öncesinde Cumhuriyet Meydanı’nda açılış töreni düzenlendi.

Törene, Güreş Federasyonu Başkan Vekili, Merkez Valisi Veysel Dalmaz, Elmalı Kaymakamı Mehmet Murat Çekmen, Elmalı Belediye ve Güreş Tertip Komitesi Başkanı Hüseyin Altıntaş, yetkililer ve vatandaşlar katıldı. Elmalı Belediye ve Güreş Tertip Komitesi Başkanı Hüseyin Altıntaş, törende yaptığı konuşmada, 658. Tarihi Elmalı Yeşil Yayla Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin Türkiye’nin ikinci büyük güreş organizasyonu olduğunu, bu tarihî organizasyonun her yıl geliştirerek devam ettirilmesi gerektiğini söyledi. Altıntaş, güreşlere 850 civarında pehlivanın katılacağını, elde edilecek gelirle Elmalı için yapılması gereken projelerin gerçekleştirileceğini belirtti.

08.08.2010


 

Bucalı Manucho iddialı konuştu

BUCASPOR'UN kiralık sözleşme imzaladığı Manucho, sarı lacivertli formayla başarılı bir sezon geçireceğine inandığını söyledi.

Angola Milli Takımı’ndaki yakın arkadaşı Carlos Fernandes’in İzmir’e gelmesi için üzerinde büyük baskı kurduğunu söyleyen Manucho, “Gerçekten sözünü dinlediğim iyi olmuş. Çok güzel bir şehirde futbol oynayacağım. Ayrıca insanların bana yakın ilgi göstermesi, sürekli güler yüzlü ve yardımsever olmaları imza atmamda büyük etkendi” dedi. Angola’daki takımı Petro Atletico’da 2005–2006 sezonunda 16 gol attığını, bir sonraki sezon da fileleri 15 kez havalandırdığını söyleyen Manucho, Türkiye’de kariyer rekoru kıracağına inandığını ifade etti.

08.08.2010


 

İlk Fair Play müzesi

KONYA'NIN Merkez Karatay Belediyesi tarafından, Olimpiyat Parkı’nda oluşturulan Türkiye’nin ilk Fair Play Müzesi’nin 15 gün içerisinde ziyarete açılacağı bildirildi.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, 162 bin metrekare alanda oluşturulan ve açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı Olimpiyat Parkı içerisinde, olimpiyatla ilgili birçok şeyin bulunduğunu, parktaki havuzların olimpiyat halkaları şeklinde dizayn edildiğini belirtti. Olimpiyat Parkı’nın 10 milyon liraya mal olduğunu ifade eden Hançerli, parkta mini futbol sahası, basketbol sahası, cimnastik aletleri, geçici aktivite alanı, farklı bahçe kültürü dizaynlarını yansıtan Osmanlı Bahçesi, Japon Bahçesi, Batı Bahçesi, gokart pisti ve otopark bulunduğunu söyledi. Hançerli, Konya’daki spor camiasının ileri gelen isimleri ve Türkiye Olimpiyat Komitesi yetkilileri ile görüştükten sonra Olimpiyat Parkı’nda Türkiye’nin ilk Fair Play Müzesi’ni kurmaya karar verdiklerini ifade etti.

Hançerli, fiziki altyapısı tamamlanan müzede, güreş, halter, okçuluk, judo ve atletizm branşlarında, olimpiyatlarda madalya kazanmış ve fairplay ödülü almış sporcuların fotoğrafları ile başarı öykülerinin yer aldığı kürsülerinin sergileneceğini kaydetti.

08.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.