10 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

‘Ustalar, Âlimler, Sultanlar’ ezber bozacak

BİR medeniyeti inşa eden ve cihan devleti kurma fikrini sultanların zihnine yerleştiren âlimlerin ve san'atkârların hikâyesini anlatan ‘Ustalar, Âlimler, Sultanlar’ belgesel filmi bugüne kadar işlenen tarih tezlerinin ezberini bozarken Rumeli'ye geçiş, İstanbul’un Fethi, Yavuz Sultan Selim’in ordusunun çölden geçişi ve Mohaç Savaşı sahnelerinin 3 boyutlu animasyon görüntüleri ile sinema severlere farklı görsel tatlar sunacak.

Ustalar, Âlimler, Sultanlar Belgesel Filmi tarihin yapraklarını aralayıp Osmanlı İmparatorluğu’nun 350 yılı ve sultanlara kılavuzluk eden, bir medeniyet inşa eden Davudel El Kayseri, Süleyman Paşa, Akşemsettin, Molla Gürani, Hoca Zeyrek, Yahya Efendi, Matrukçu Nasuh, Pargalı İbrahim, Bellini, Mimar Sinan, Fuzuli ve Piri Rei’sin düşünce ve insana bakışlarını gözler önüne serecek.

TANIMADIĞIMIZ OSMANLI

Dönem filmi 120 ile iddiasını ortaya koyan Yönetmen Murat Saraçoğlu, “Tarihin en büyük medeniyetlerinden birinin hikâyesini medeniyet kurucularının üzerinden anlatıyoruz. İzleyici belgesel filmimizde bu güne kadar duymadığı, görmediği bir Osmanlı ile karşılaşacak. Örneğin Yavuz Sultan Selim genelde celâli ve hiddeti ile bilinir. Biz bir ahu göze şiir yazan Yavuz Sultan Selim’i de izleyiciye aktaracağız.”

3 BOYUTLU ANİMASYON

ÇEKİMLERİ Kayseri’de süren ve Aralık ayında vizyona girmesi planlanan Ustalar, Âlimler, Sultanlar Filmi altyapısından senaryosuna, kullandığı teknolojiden dekor ve kostümlerine kadar Türk sinemasında birçok ilke imza atarken Türkiye’de yapılan en görkemli belgesel film olacak. Yapımcılığını Tekden Film ve Yayıncılık adına Kemal Tekden ve Mehmet Bozdağ’ın, Yönetmenliğini Murat Saraçoğlu, Sanat Yönetmenliğini Mustafa Ziya Ülkenciler ve Görüntü Yönetmenliğini Gökhan Atılmış’ın üstlendiği Ustalar, Âlimler, Sultanlar Belgesel Filmi dalında Türkiye’nin en pahalı yapımlarından birisi.

İLHAMİ PINAR

10.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  ‘Ustalar, Âlimler, Sultanlar’ ezber bozacak

  Türkiye fotoğrafları Avrupa’da

  Kosova’nın İpek şehrine “Mehmet Âkif Ersoy” parkı

  Balkanlara “Bereket Konvoyu”

  Ramazan’da internetten mukabele fırsatı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.