11 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

HiDDİNK'İN İLK SINAVI ROMANYA

(A) Milli Futbol Takımı, eylül ayında başlayacak 2012 Avrupa Şampiyonası grup elemeleri öncesi son hazırlık maçında bugün İstanbul'da Romanya ile karşılaşacak.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 21.15'te başlayacak ve Kanaltürk'ten naklen yayınlanacak maçı Sırbistan Futbol Federasyonu'ndan Milorad Mazic yönetecek. Mazic'in yardımcılıklarını Igor Radojcic ve Nikola Tomicic yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Halis Özkahya. Özel karşılaşmanın biletlerinın satışı 10, 20 ve 30 liradan Biletix gişelerinden sürüyor.

ROMANYA ÖNÜNDE SON GALİBİYET 45 YIL

ÖNCE

(A) Milli Futbol Takımı özel Romanya sınavı öncesi, rakibi karşısında galip gelmekte oldukça zorlanıyor. İki ülke (A) milli futbol takımları tarihte şimdiye dek 22 maç yaparken, bunlardan 12'sini Romanya, sadece 3'ünü Türkiye kazandı, 7 maç da berabere bitti. Türk Milli Futbol Takımı'nın 20 golüne Romanya 46 golle cevap verdi. Türkiye ile Romanya, tarihte 8'i resmi, 14'ü özel olmak üzere toplam 22 maç yaparken, bunlardan 12'si Türkiye, 10'u ise Romanya'da oynadı. Türkiye, Romanya karşısında son galibiyetini 45 yıl önce aldı. 23 Ekim 1965 tarihinde Ankara 19 Mayıs Stadı'nda yapılan Dünya Kupası Eleme Grubu maçını 2-1 kazanan Ay-yıldızlı ekip, bu tarihten sonra Romanya ile çeşitli dönemlerde yaptığı son 11 maçta da galip gelemedi. Bu süre içinde 6 yenilgi, 5 beraberlik aldı. Bu arada Türkiye, Romanya ile yaptığı 22 maçtan 8'inde gol atamazken, sadece 2'sinde kalesini gole kapatabildi.

HİDDİNK MİLLİ TAKIMIN BAŞINDA ÇIKACAK

Guus Hiddink, Ay-yıldızlı ekibin başında ilk kez sahaya çıkacak. Türk Milli Takımı'nı çalıştıran 43. teknik adam olan Hollandalı hoca, milli takımın Mayıs ayında ABD'de oynadığı 3 özel maçta teknik sorumlu olarak görev yapmasına rağmen, sözleşmesi resmen yürürlüğe girmediği için maçları tribünden izlemiş, saha kenarında yardımcısı Oğuz Çetin görev yapmıştı. Hiddink, bugünkü Romanya maçıyla birlikte Ay-yıldızlı ekibi ilk kez saha kenarından yönetecek.

11.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  HiDDİNK'İN İLK SINAVI ROMANYA

  Liverpool'u abartmayın

  Guardiola Mesut'un transferine soğuk

  Fenerbahçeli Önder Turacı Kayseri'de

  Türk yüzücüler yarı finale kalamadı

  Süper Ligin isim sponsoru ‘Spor Toto’ oldu

  250 PSG taraftarının statlara girmesi yasaklandı

  Millî yüzücü Ediz ABD gençler şampiyonu oldu

  BEKO Basketbol Liginde yeni sezon fikstürü çekildi

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.