12 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

AVRUPA TÜRK HAKEMİNİ SEVDİ

MERKEZ Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Oğuz Sarvan, hakem hatalarıyla ilgili sıcağı sıcağına değerlendirme yapmanın doğru olmadığını belirterek, ''Hakemlerle ilgili değerlendirmeyi maç bittikten 24 saat sonra yapmak gerekir'' dedi.

Yeni sezon öncesinde Süper Lig kulüplerini ziyaret ederek bilgilendirme toplantıları yapan Oğuz Sarvan, Ankaragücü Kulübü'nü ziyareti sırasında soruları cevaplandırdı. Sarvan, 10 gün önce hakem kampını tamamladıklarını ve bunun ardından Süper Lig kulüplerini ziyaret ederek yeniliklerle ilgili kulüpleri bilgilendirdiklerini, kulüplerin görüşlerini dinlediklerini söyledi. Kulüplerle yapılan görüşmelerde az ama önemli geri bildirimlerin geldiğinin altını çizen Sarvan, bunları hakemlere ileteceklerini ifade etti.

Hakem camiası olarak son 3 sezonda istikrarlı bir görüntüye kavuştuklarını belirten Oğuz Sarvan, ''Hakemlerimizden her sene biraz daha iyi performans bekliyoruz. Kadromuzda fazla değişiklik olmuyor. Son 3 senede istikrarlı bir görüntümüz var. Her sene bir önceki yıla oranla daha ileri gidiyoruz. Hakemlerimiz her sezona bir önceki sezonun tecrübesini de katarak giriyor. Bu sezon da bu çıkışın devamını bekliyoruz. Son dönemde hakemlerimiz Avrupa'da daha fazla maçta görev alıyor. Avrupa Hakem Komitesi ile yakın ilişki içindeyiz. Bunun da katkısı oldu. Hakemlerimiz, daha ünlü takımların maçlarına atanmaya başladı. Hakemlerimizin geçen haftaki notları da oldukça yüksek. Hakemlerimizin önleri açık diye düşünüyorum'' diye konuştu.

Oğuz Sarvan, profesyonel hakemliğe geçiş olup olmayacağına dair bir soruyu ise şöyle evapladı ''Dünyada profesyonel hakemliği tam olarak uygulayan hiçbir ülke yok. Bu konuda en ileri ülke İngiltere. Orada da hakemler yüzde 80 hakemliğe, yüzde 20 kendi işine zaman ayırıyor. Dünya Kupası finalini yöneten hakemin esas mesleği polislik. Haftalık çalışma saatinin yüzde 20'sini polisliğe ayırıyor. Bunun çok tartışılacak tarafları var."

12.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  AVRUPA TÜRK HAKEMİNİ SEVDİ

  F.BAHÇE KUVVET ÇALIŞTI

  Futbol Federasyonu mahkemeye verildi

  Beşiktaş'ta kombine satışı 11 bini geçti

  Doll: Oruç için son karar futbolcuların

  Engelli Dünya Şampiyonu unutulmadı

  Löw'den, Mesut Özil'e Barcelano'ya ‘git’ tavsiyesi

  Türkiye futbolda 28.sıradaki yerini korudu

  THY Basketbol Millî Takımlarına sponsor oluyor

  Sincanlı boksörlerin şampiyonluk coşkusu

  Süper Lig'de ilk hafta

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.