14 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

TSK çocuklarımıza sahip çıkmadı

Pimi çekilen el bombası olayının dört şehidinden Piyade Çavuş İbrahim Yaman’ın babası Adem Yaman, çocuklarını emanet ettikleri TSK’nın Mehmetçiklere ailelerinin yarısı kadar sahip çıkmadığını söyledi.

TSK’dakİ pimi çekilen el bombası olayının 4 şehitlerinden Piyade Çavuş İbrahim Yaman’ın babası Adem Yaman, Türk Silâhlı Kuvvetleri’nin (TSK) Mehmetçiklere ailelerinin yarısı kadar sahip çıkmadığını söyledi. 17 Ağustos 2009 günü Elazığ’ın Karakoçan ilçesi Koçyiğitler Piyade Taburu’nda vatanî görevini yaparken Teğmen Mehmet Tümer’in emirlerine uymadığı gerekçesiyle silâh arkadaşı İbrahim Öztürk’ün eline tutuşturduğu pimi çekili el bombasının patlaması sonucu şehit olan İbrahim Yaman’ın ailesi, çocuklarına sahip çıkılmamasına tepki gösterdi.

Olay sonrasında tutuklanarak 8’inci Kolordu Askerî Mahkemesi’nde yargılanan Teğmen Mehmet Tümer’e verilen 9 yıl 2 ay (infaz indirimiyle 6 yıl 2 aya düştü) cezanın kendilerini bir kez daha yıktığını anlatan baba Adem Yaman, TSK’nın teğmenden yana bir tutum takındığına dikkat çekti. Acılı baba, “Biz çocuklarımızı askere niye yolluyoruz, vatanı korumak ve kollamak için. Ama bizim çocuklarımızı koruyan yok. Çocuklarımıza bizim yarımız kadar sahip çıkıp korusalardı bu kadar şehit vermezdik” dedi.

Son zamanlardaki terörist saldırılarında çok sayıda şehit verilmesinin ve ardından ortaya çıkan bir takım gerçeklerin düşündürücü olduğunu dile getiren Adem Yaman, Hakkâri-Çukurca’da 6 askerin şehit edildiği Hantepe saldırısı sırasında Heronların PKK’lı teröristlerin saldırısını ve kaçışını izlemesine rağmen müdahale etmemesinin sorumlusunun Genelkurmay Başkanlığı olduğunu söyledi. Yaman, son zamanlarda eli kınalı askerlerin bir takım ihmaller sonucunda şehit olduklarını düşündüğünü ifade etti. ederek, şehit ailelerinin olayların iç yüzünü iyi araştırması gerektiğini kaydetti.

Yaman, “Biz, oğlumuzu 20 yaşına getirdik ve askere gönderdik. Ama sahip çıkan olmadı. Aileler çocuklarını askere neden gönderiyor, vatanı korumak ve kollamak için. Ama bizim çocuklarımızı koruyan yok. Evlâtlarımızı asker ocağında bizim yarımız kadar koruyan sahip çıkan olsa böyle olmayacak. Demek ki terörist içlerinde. Biz yandık yeter. Daha kimsenin anası babası yanmasın. O sebeple belki askerî zanlılar sivil mahkemelere çıkar ve ordu içindeki pislikler temizlenir ve ihmali olanlar yargılanıp gereken cezalara çarptırılırlar ümidiyle Anayasa değişikliğine ‘evet’ diyeceğiz” diye konuştu. “DEVLETTEN OĞLUMU İSTİYORUM” ACILI şehit ailesini şoke eden bir diğer olay ise Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı (SGK) Primsiz Ödemeler Genel Müdürlüğü Ödemeler Daire Başkanlığı tarafından gönderilen 12 Temmuz tarihli yazı oldu. Yazıya göre söz konusu olayda İbrahim Yaman’ın çatışma neticesinde şehit olmaması sebebiyle 5434 sayılı kanunun 72. maddesi gereğince şehit babasının malul olmadığına karar veren SGK, babanın 65 yaşından küçük olması ve çalışabilir durumda görülmesi neticesinde aileyi verilecek sosyal haklardan yararlandırmayacak. Karara tepki göstererek SGK’ya dâvâ açtıklarını anlatan anne Nuriye Yaman, “Devletten oğlumu istiyorum. Benim yavrumu geri getirsinler, para pul hak hiçbir şey istemiyorum. Zar zor geçinen bir aileyiz. Ya oğlumu geri verecekler ya da bize sahip çıkacaklar. Buna rağmen haklarımızı vermezlerse sonuna kadar peşindeyim, insan haklarına kadar gideceğiz” ifadelerini kullandı.

14.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Hepimiz aynı Allah’a inanıyoruz

  TSK çocuklarımıza sahip çıkmadı

  Gül, Azerbaycan’a gidecek

  Gelibolu Fırkateyni yurda döndü

  Askerî konvoya saldırı: 5 yaralı

  Ankara'da facia son anda önlendi

  İstanbul’da terör örgütü operasyonu

  STK’lar: Ramazanda silâhlar sussun

  Birileri, PKK ile el ele, gönül gönüle

  HEDEF KÜRTLERİ DEVLETTEN KOPARMAK

  DSP’den YSK’ya ‘tercih” başvurusu

  CHP otobüsüne taşlı saldırı

  Ramazan umresine giden 60 bin kişinin oyu tehlikede

  Helâl gıda logosuna bakanlık engeli

  GDO yönetmeliği Resmî Gazete’de

  SGK, kayıt dışı çalışanların peşinde

  6 ayda 3 bin 475 ihlâl başvurusu

  İHH, Ramazan yardımlarına devam ediyor

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.