14 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Hepimiz aynı Allah’a inanıyoruz

Beyoğlu Belediyesinin düzenlediği ve dinî cemaat liderlerini buluşturan geleneksel iftar yemeğinde konuşan Süryani Ortodoks Cemaati Ruhanî Lideri ve Patrik Vekili Metropolit Yusuf Çetin, ‘’Hepimiz aynı Allah’a inanıyoruz’’ dedi.

Beyoğlu Belediyesince Ceylan Intercontinental Otel’de düzenlenen ve dini cemaat liderlerini buluşturan geleneksel iftar yemeğinde konuşan Süryani Ortodoks Cemaati Ruhani Lideri ve Patrik Vekili Metropolit Yusuf Çetin, ‘’Hepimiz aynı Allah’a inanıyoruz’’ diyerek, “Biz semavi din mensupları olarak Tanrı’nın bahçesinde kendi dinî mezhebimize göre yüce Yaradanı yükseltiyor ve şükürlerimizi sunuyoruz. Hepimiz tek Allah’a inanıyoruz. O’nun bizden beklediği manevî ve kutsal meyveler vermek ve çevremize yaymaktır. Ramazan ayının dünyaya barış, sevgi ve dostluk getirmesini diliyorum. Allah tüm İslâm âleminin oruçlarını kabul etsin ve nice bayramlara kavuştursun. Ülkemizde barış, sevgi, kardeşlik artsın, birbirimizi kucaklayalım ve terör de sona ersin’’ şeklinde konuştu.

GERÇEK DİNDARLIK NEDİR?

Daha sonra konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Ramazan ikliminin bütün İslâm âlemine dalga dalga yayılmasını dileyerek, İstanbul’un her zaman farklı dinlerin ahenk içinde yaşadığı önemli bir şehir olduğunu vurguladı. İstanbul’un kalbi ve sahnesi olan Beyoğlu’nda bütün dinlerin asırlardır birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde yaşamakta olduğunu kaydeden Bardakoğlu, ‘’Gerçek dindarlık, ötekini yargılamaktan çok kendi öz hayatını gözden geçirmekle başlar. Biz önce kendi kapımızın önünü süpürelim’’ dedi. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın herkesin diyaneti, müşterek ortak kurumu olduğunu da ifade eden Bardakoğlu, “Diyanet etnik, ırk, mezhep farkı ayrımı yapmadan herkesi kucaklayan bir kurumdur. Bundan sonra da görevine bu şekilde devam edecektir’’ dedi. İftar yemeğine, Neve Şalom Sinagogu Vakfı Başkanı Josef Nassi, Süryani Katolik Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Basatemir, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin ve bazı ülkelerin başkonsoloslarının da aralarında bulunduğu çok sayıda dâvetli katıldı.

DEMİRCAN: BEYOĞLU BİR

BİRLEŞMİŞ KÜLTÜRLER TOPLULUĞUDUR

İftarda bir konuşma yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da Musevilerin, Hristiyanların ve Müslümanların, Beyoğlu’ndaki o manevî ruhtan beslendiklerini ifade ederek, ‘’Toplumun bütün kesimlerinin uyumlu birlikteliği, ürettiği zenginlik ülkemize model oluyor. Diyebiliriz ki Beyoğlu bir birleşmiş kültürler topluluğudur. Görünen o ki, Beyoğlu’nun bu zenginliğini daha görünür kılmalıyız. Avrupa’nın, Amerika’nın Ortadoğu ve Afrika’nın da bizim geliştirdiğimiz yaşam modeline ihtiyacı var. Türkiye için ürettiğimiz bereketi dünyaya da sunmak zorundayız’’ diye konuştu.

14.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Hepimiz aynı Allah’a inanıyoruz

  TSK çocuklarımıza sahip çıkmadı

  Gül, Azerbaycan’a gidecek

  Gelibolu Fırkateyni yurda döndü

  Askerî konvoya saldırı: 5 yaralı

  Ankara'da facia son anda önlendi

  İstanbul’da terör örgütü operasyonu

  STK’lar: Ramazanda silâhlar sussun

  Birileri, PKK ile el ele, gönül gönüle

  HEDEF KÜRTLERİ DEVLETTEN KOPARMAK

  DSP’den YSK’ya ‘tercih” başvurusu

  CHP otobüsüne taşlı saldırı

  Ramazan umresine giden 60 bin kişinin oyu tehlikede

  Helâl gıda logosuna bakanlık engeli

  GDO yönetmeliği Resmî Gazete’de

  SGK, kayıt dışı çalışanların peşinde

  6 ayda 3 bin 475 ihlâl başvurusu

  İHH, Ramazan yardımlarına devam ediyor

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.