16 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Bu sene lig çok zor

2010-2011 sezonu tüm takımlara hayırlı olsun. Sporseverlerin merakla beklediği süper lig, havaların en sıcak olduğu bir zamanda başladı. Futbol Federasyonu saat ayarlamaları yapmasına rağmen, oyuncuların yüksek nem oranından etkilendiklerini gördük. Avrupa futboluyla takvim uyumu doğrultusunda ligimizin başlangıç zamanı, birazda bizim isteğimizin dışında gelişen bir durum. Ligle ilgili ilk izlenimlerimiz; takımlarımızın henüz hazır olamadıkları yönünde. Bundan şunu anlayabiliriz. Hazırlık dönemi süresi veya program içeriği takımları lige hazır etmekten uzak kalmış. Teknik adamların takımlarını hazırlamada uyguladıkları programlar, kendi futbol tarzlarının yansımasıdır. Oyuncu uyumu noktasında teknik adamların elini bağlayan ortak nokta, transferlerin zamanında yapılmamasıdır. Beşiktaş, Bursaspor nispeten Trabzonspor transferlerini zamanında yapan takımlarımız olarak dikkat çekti.

F.Bahçe ve G.Saray hala transferini tamamlamayan kulüplerimizden ikisi. F.Bahçe transfer veya antrenman eksiklikleri nedenleriyle hazır olamamanın faturasını, Şampiyonlar Ligine veda ederek ödedi. Hâlâ da transferini bitirmiş değil. G.Saray, F.Bahçe'den daha da geri kalmış durumda. Üç oyuncu transfer edeceğiz diyen başkan Adnan Polat, ligin başlamış olmasına rağmen transferi bitiremedi. Böyle bir transfer politikasını hiç anlamış değilim. Sezon biter. Yeni sezon için gönderilecek oyuncular belirlenir. Yerlerine alınacak oyuncular ve alternatif transferleri belirlenir. Oyuncuların eşleri, çocuklarının okul durumları veya diğer sebepler bahane edilerek transferlerin gerçekleştirilemediği mazereti ise kabul edilir değil. Transferin başlangıç zamanı biraz erken tutulursa mesele çözülür. Kısacası bu işlerin mazereti olmamalı. Liglerin va Avrupa kupalarının başlangıç zamanı belli. Bir oyuncunun takımına uyum sağlaması için yeni takımıyla en az dört-beş maç oynaması lazım. Bu konuda eksiklik tamamen yöneticilerden kaynaklanmaktadır.

Bu sene ligin son derece çekişmeli olacağını söylemek mümkün. Geçen sezon Borsaspor'un şampiyon olması, diğer Anadolu takımlarının da iştahını kabarttı. Uzun yıllar sonra bir Anadolu takımının şampiyon olması, lige farklı bir heyecan kattı. Geçen yılın şampiyonu olan Bursaspor, kadrosunu koruyup üzeride yeni önemli oyuncularda katarak yine "şampiyonluğun iddialı adayıyım" diyor. Trabzonspor bu sezonun en iddialı takımlarından birisi olacak gibi görünüyor. Oynadıkları futbol gerçektende etkili. Bir diğer iddialı aday Beşiktaş. Önemli transferler yaptı. Kadro yapısını hayli zenginleştirdi. Hülasa aslanın ağzında bir şampiyonluk yarışı izleyeceğiz bu sezon... SAİD OKUR [email protected].

16.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Bu sene lig çok zor

  Kara delik

  Yeni Fenerli Niang İstanbul'da

  İngiliz basını: RobinhoF.Bahçe'ye transfer oluyor

  Schuster: Alışma dönemindeyiz

  BOBO: FORVET ARAYIŞLARI BENİ DAHA ÇOK MOTİVE EDİYOR

  G.Saray'ın sıkıntısı

  Ceyhun: İyi başladık

  Şampiyon Bursa Konya karşısında

  Belediye evinde Kayseri'yi ağırlıyor

  Vural: Gaziantep'te galibiyeti kaçırdık

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.