16 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Kara delik

Geçen sezonu ilk beşte tamamlayan takımlar içinde transferin en hızlı ekibi Beşiktaş oldu. UEFA maçları sebebiyle yeni sezon çalışmalarına rakiplerinden önce başlayacağının bilincinde olan yönetim Mustafa Denizli’den boşalan teknik direktörlük görevine hiç zaman kaybetmeden kariyerli bir teknik direktör olan Alman Bernd Schuster’i getirdi. Hocanın istekleri doğrultusunda gerçekleştirilen Hilbert, Quaresma ve Guti transferleri ile de taraftarını mutlu etti.

Schuster yönetimindeki Beşiktaş’ı gerek UEFA maçlarında zayıf rakipler karşısında, gerekse hazırlık maçlarında izlediğimizde ilk göze çarpan şey, takımın hücum ağırlıklı futbolculardan teşekkül etmesiydi. Ancak, Nihat, Bobo,Tabata, Holosko gibi oyuncuların geriye dönmemeleri ve orta alanda Ernst’in yalnız kalışı, rakibin hızlı ataklarında Beşiktaş kalesinde tehlikeler yaşanmasına sebep oldu. Neyse ki, Schuster bu sezonun belki de adından en çok bahsettirecek futbolcusu Necip’i, Ernst'le birlikte oynatarak bu problemi çözdü.

Geçen yıla göre daha atak oynayan, ancak defans zaaflarıyla dikkat çeken Beşiktaş’ın deplasmanlarda ve güçlü ekiplere karşı nasıl oynayacağı merak ediliyordu. Süper Ligin yeni ekibi Bucaspor karşısına çıkan Beşiktaş’ı seyredince gördük ki, aynı anlayış devam ediyor. Guti’nin oyun kuruculuk rolünü üstlendiği maçın ilk yarısında, temposuz zevksiz ve pozisyonsuz bir ilk yarı izledik. Bunda, kötü zemin ve nemli havanın yanı sıra, teknik direktör Bülent Uygun’un orta sahadan başlayan katı defans anlayışının payı büyüktü. İkinci yarıya Guti’nin asistiyle Bobo ile bulunan golle başlayan Beşiktaş'ta Quaresma oldukça etkiliydi. Yalnız tüm takımın hücumda yalnız ona oynaması doğru değildi. Nitekim çok az kullanılan sağ kanat ataklarında Nihat ve Erhan etkisiz kaldı.

Bülent Uygun maçtan önce Beşiktaş’ı yıldızlar kümesi samanyoluna benzetmişti. Flaş transferleri ile Beşiktaş belki bu tanıma uyabilir. Ancak oynanan isteksiz oyun ve yapılan defans hatalarını, hatlar arasındaki kopuklukları görünce aklımıza başka bir uzay tabiri olan “Kara Delik” (Black Hole) geldi. Bilindiği gibi bu tür maddeler ışık yaymazlar. Uzayda yıldız yutan gezegenler olduğu da ayrı bir gerçek.

Ligin ilk maçında deplasmanda alınan 3 puan önemli. Ancak Beşiktaş’ta sıkıntılar yok değil. Kapanan takımlara karşı gol ümidiniz olacak olan kornerler çok etkisiz kullanılıyor. Hücum oyuncuları ile Quaresma arasında uyum yok. Defansta Ferrari ve Zapo aksıyor. Rakibin 10 kişi kalmasından sonra kaybolan konsantrasyon, yorgun görüntü ve verilen pozisyonlar büyük takıma yakışmıyor. Aynı sıkıntılar devam ederse salı günkü Helsinki karşılaşmasının sonucu can sıkıcı olabilir.

NADİ AKSOY

[email protected].

16.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Bu sene lig çok zor

  Kara delik

  Yeni Fenerli Niang İstanbul'da

  İngiliz basını: RobinhoF.Bahçe'ye transfer oluyor

  Schuster: Alışma dönemindeyiz

  BOBO: FORVET ARAYIŞLARI BENİ DAHA ÇOK MOTİVE EDİYOR

  G.Saray'ın sıkıntısı

  Ceyhun: İyi başladık

  Şampiyon Bursa Konya karşısında

  Belediye evinde Kayseri'yi ağırlıyor

  Vural: Gaziantep'te galibiyeti kaçırdık

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.