16 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

Sigarayı bırakan personele hediye

KahramanmaraŞ-Adana karayolu üzerinde takım elbise ve gömlek üretimi yapan firmanın sahibi Ali Rıza Kısakürek, 8 yıldan bu yana sigara ile mücadele ediyor. Gençlik yıllarında bir süre sigara içtiğini anlatan Kısakürek, ‘’10 yıla yakın sigara tiryakiliğim oldu. Tabi o zamanlar gençtik ve sigaranın zararları ile ilgili çok bilgi sahibi değildim. Bir gün sigarayı ağızlıkla içmiştim ve sigaranın zehrini orada görünce tuhaf oldum. O anda sigarayı bırakmaya karar verdim’’ dedi.

45 yıllık konfeksiyoncu olduğunu hatırlatan Kısakürek, 8 yıl önce kendi fabrikasında sigara ile mücadeleye başladığını ve geldiği noktada önemli bir başarı elde ettiğini ifade etti. Fabrikada 600 kişinin çalıştığını aktaran Kısakürek, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘’Fabrikada kesinlikle sigara içilmeyeceğini çalışanlarıma anlattım. Ama bunu yaparken sert biçimde yapmadım. Sigaranın zararlı bir şey olduğunu ve içilmemesi gerektiğine vurgu yaptım. Sonra sigarayı bırakan personelime çeşitli hediyeler vermeye başladım. Örneğin son paketini ve çakmağını getiren personele önce altın sonra takım elbise hediye ettim. Bunda da başarılı olduğuma inanıyorum. Çünkü ilk başta personelimin neredeyse yarısı sigara tiryakisiydi. Ama şimdi bu rakam yüzde 5’lere kadar düştü.’’

FABRİKADA SİGARA KÖŞESİ

Fabrİka içerisinde sigara ile ilgili sembolik bir köşe yaptırdığını dile getiren Kısakürek, son sigarasını getiren personelin çakmak ve sigaralarını da bu köşede sergilediklerini kaydetti. Bu arada iş başvurusunda bulunanlara ‘’sigara içiyor musunuz?’’ şeklinde soru sorduklarını belirten Kısakürek, ‘’Eğer kişi ‘evet’ cevabını veriyorsa ‘sigarayı bırakır mısınız?’ sorusunu soruyoruz. Eğer ‘bırakmam’ diyorsa, kesinlikle işe almıyoruz. Ama sigarayı bırakmayı düşündüğünü söylerse işe alıyoruz’’ şeklinde konuştu.

16.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Aşırı sıcaklar şehirleri boşalttı

  Buzdolabı arızaları arttı

  50 dönüm meşelik alan kül oldu

  Salkım güvesine organik tedbir

  Sigarayı bırakan personele hediye

  Halı tarlası!

  Teravih kılana dondurma bedava

  AdIyla özdeşleşen camİ

  Güllaç: Ramazanın vazgeçilmez tatlısı

  Antalya kavruluyor

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.