17 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Para ile not

Mısafırlerımle çocuklarımızın davranışlarını konuşuyoruz. Arkadaşlardan birisi: “Akşam oğlum babasından beş lira istedi, babası da vermek istemeyince oğlumun cevabı açık ve netti: ‘Nasıl olsa yarın fazladan beş lira daha alırım, o zaman zaten beş lira verirsin.’” Meğerse çocuk, notlarını, sırf babasından alacağı para karşılığında yüksek tutmaya çalışıyormuş. Çok acı gelen bu açıklamaya eklememiz gereken bir iki söz olmalı.

Her şeyden önce çocuklarımıza daha küçükken yapması gereken görevlerinde hiç karşılık beklememesi gerektiği aşılanmalı. Biz ebeveynler ve diğer büyükler, örnek olma noktasında titizlik göstermeliyiz. “Şunu yaparsan bunu veririm, şöyle davranırsan ben de böyle davranırım, oyuncaklarını toplarsan öpücük veririm, bakkala gidersen kalan parayla istediğini alabilirsin vs.” tarzı yaklaşımların zararlarını, acısını ileriki hayatlarında çekecekler. Sosyal hayatlarında hep yaptıklarının karşılığında beklenti duyacaklar. Geri dönüşümü isteyecekler.

Halbuki minik yüreklere ekilen “Allah seni sevsin diye yapmalısın” çekirdeği ileriki hayat safhalarında filizlenip yeşillenip dal budak olursa asla olumsuzlukları tatmayacaklardır. Böylece bizlerin de müzeyyen duygu ve düşüncelerle ebedî evlat meyvelerimiz olurlar.

Hesap verme günü yetiştirdiklerimizden notlarımız yaldızlansın mı?

NEVİN ALAN

17.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Başlıklar

  Zikir ve şükür

  Her yaratılanın bir görevi var

  Hz. Âdem’in (as) tevbesi

  Bir Ramazan gecesinde

  Beynimiz ne söylüyor?

  Yâ Kahhar!

  Farz oruç bize neler kazandırır?

  KUR’ÂN’DAN DUÂLAR

  Işıltılı dünyanın perde arkası

  Gayb ve şehadetin dili

  Para ile not

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.