17 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Beynimiz ne söylüyor?

Beynımız vücut sarayımızın idare edildiği bir merkezdir. Bütün emirler, istek ve arzulara cevap veren beyindir.

Beyin sağlam olduğu sürece vücut ayakta kalmaya devam eder. Kafatasımızın içerisinde titizlikle muhafaza edilen beynimizin çok girift bir yapısı vardır. Bütün programlar beyinde şekillenir.

Beyin karar mekanizmasıdır. Sinirler ve damarların beyinle ilgili bütün bağlantıları hassas bir şekilde ayarlanmıştır.

İnsanlığın başladığı tarihten günümüze kadar gelişen bütün teknik ve teknolojik gelişmeler beynin çalışmasının ürünüdür.

Günümüzün baş döndürücü teknolojik gelişme ve yeniliklerini şöyle bir hatırlarsak, beynin ne kadar üstün bir şekilde yaratıldığını daha iyi anlarız.

Kaldı ki; bu kadar teknolojik gelişmeler insan beyninin yüzde beşini çalıştırması ile ortaya çıktığı söyleniyor. Demek ki; beyni yüzde yüz bir kapasite ile çalıştırmanın imkânı olsa belki de o zaman insanları hayrette bırakacak gelişmeleri gözlerimizle görmüş ve yaşamış olacağız.

Tıptan coğrafyaya, matematikten astronomiye varıncaya kadar her türlü ilmî gelişmenin seyrine bir baktığımızda beynimizin ne kadar harika bir şekilde yaratıldığını anlarız.

Beynin çalışması ile ortaya konulan eserleri inceleyip onlara hayran kalan kimseler acaba beyni yaratan, ona bu mucizevari kabiliyeti veren Cenâb-ı Allah’ın sonsuz ilmini ve kudretini hatırlayabiliyorlar mı?

Bu kadar çok fonksiyonları olan beynimiz, kâinatın sınırlarını keşfetmede aciz kalıyor. İnsan kendi vücudundaki organların işleyişini ve görevlerini bile tamamen anlamaktan çoğu kere mahrum kalmaktadır.

Evet, beynimiz çok şeyler söylüyor. Düşünme ve karar vermemizi sağlayan beynimizi bize veren Rabbimize sonsuz şükürler olsun. MEHMET ERBAŞ

17.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Başlıklar

  Zikir ve şükür

  Her yaratılanın bir görevi var

  Hz. Âdem’in (as) tevbesi

  Bir Ramazan gecesinde

  Beynimiz ne söylüyor?

  Yâ Kahhar!

  Farz oruç bize neler kazandırır?

  KUR’ÂN’DAN DUÂLAR

  Işıltılı dünyanın perde arkası

  Gayb ve şehadetin dili

  Para ile not

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.