18 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Kapsamlı değişiklik 2011’den sonra

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, 2011 seçimlerinden sonra parlamentoda çok daha güçlü bir iktidarın işbaşı yapacağına inandığını ifade ederek, “Bu güçlü iktidar da beklenen anayasa değişikliğini gerçekleştirecektir”

Habertürk televizyonunda soruları cevaplandıran Başbakan Erdoğan, ‘’Neden evet demeliyiz? Evet denmesi için ana motif ne?’’ sorusu üzerine, ‘’Önümüzde şöyle bir tablo var. Aslında milletin çizdiği bir tablo. Darbe anayasası mı, milletin anayasası mı? Millet darbe anayasasını bir kenara koyuyor. Çünkü yıllardır bundan kurtulmanın, bunu değiştirecek bir iradenin gelmesini bekliyordu. Ve bir iradeyi gördü. Ne zaman değiştiriyorsunuz diye bizi sıkıştırdılar. Bütün STK’lar da bu işin içindeydiler. Biz bu adımı attık. Kısmi olarak bunu söylüyorum. Çünkü asıl değişikliğin de 2011 seçimlerinden sonra yapılmasının gereğini de ifade etmek istiyorum ve diyorum ki darbe anayasası değil, milletin anayasasına evet’’ diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, ‘’Siz daha kapsamlı değişikliklerden yanasınız, ama Türkiye’deki yerleşik olan sistemler bu kapsamlı değişikliğin yapılmasına izin vermiyor. Bundan sonra daha kapsamlı bir değişiklik düşünüyor musunuz?’’ sorusu üzerine de şunları kaydetti:

‘’Şu anda yapılan değişiklik, ki buna o dediğiniz kapsamlı değişikliğin kapı aralanması, ilk adım dediğiniz olaydır. Bununla birlikte bundan sonra endişe edilecek bir yapı da söz konusu olmayacak. Çünkü gelen yapı, milletin iradesinin egemen olduğu bir yapıyı getiriyor. Gerçek manada egemenlik kayıtsız şartsız milletindir anlayışını bu kısmî değişiklik güçlendiriyor. İnanıyorum ki 2011 seçimlerinden sonra parlamentoda çok daha güçlü bir iktidarı işbaşı yapacaktır. Bu güçlü iktidar da beklenen anayasa değişikliğini gerçekleştirecektir. Şunu da peşinen söylemek lazım, böyle bir değişikliği talep eden bir yapı parlamentonun çatısı altında oluşursa yapılır ama oluşmadığı takdirde mevcut bu değişiklikle yola devam edilir.’’

18.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Depremde ölenler için duâ

  BM: Başörtüsü yasağına son verin

  İnternet andıcı için ifade verdiler

  Bir albay daha intihar etti

  Kâğıthane’de ses bombası patladı

  Tarihî camide define aramışlar

  Arıların saldırısına uğrayan kişi öldü

  Eczacılar zorda

  Özel sektör, yurtdışı borcunu azalttı

  Yasaklarla korkular aşılamaz

  CHP, “malî kural”a destek vermeye hazır

  Sümela ayini itibarımızı yükseltti

  Kapsamlı değişiklik 2011’den sonra

  Aleviler “hayır” diyecek

  Terör örgütü PKK’dan din adamlarına tehdit

  Cami desteğinde siyasetin rolü yok

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.