19 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Bosna-Hersek’e Ramazan turları ilgi görüyor

Tur şirketleri, Bosna-Hersek’te yaşanan Ramazan coşkusuna Türk turistleri de ortak etmek amacıyla bu ülkeye yönelik özel paket programlar hazırladı. Tabiî güzellikleriyle adeta bir cennet, tarihî ve kültürel mirasıyla da ‘’yaşayan Osmanlı’’ konumundaki Bosna-Hersek, yaz tatilinde Türkiye’den yoğun ziyaretçi ilgisiyle karşılaştı.

Bosna’da Ramazana Türkler de ortak oluyor Tur şirketleri, Bosna-Hersek’te yaşanan Ramazan coşkusuna Türk turistleri de ortak etmek amacıyla bu ülkeye yönelik özel paket programlar hazırladı. Ramazanın başlamasıyla birlikte özel turlarla Türkiye’den turist getiren firmalar, gösterilen ilgiden dolayı çok mutlu olduklarını söylediler. Balkan Tur Genel Müdürü Selim Serkan Dilek, bu yıl şimdiye kadar 4 bin kişiyi Bosna-Hersek’e getirdiklerini ifade ederek, Bosna ve Balkanlar’a Türkiye’den yoğun bir talep olduğunu vurguladı. Dilek, şöyle konuştu: ‘’Özel fiyat seçenekleriyle misafirlerimize Ramazanın tüm güzelliğini buralarda yaşatmak istiyoruz. Bosna’da 3 gece-4 gün, 4 gece-5 gün şeklinde özel tur programları hazırladık. Osmanlı’yı yad etmek, geçmiş Ramazanların burada nasıl yaşandığını Türk misafirlerimize göstermek için misafirlerimizi getiriyoruz.’’ Fidan Turizm’in Genel Müdürü Ali Dokumacı da, Türk halkının Bosna’ya özel bir ilgisinin bulunduğunu belirtti. Bosna’ya yönelik turları yıl içine yaymaya çalıştıklarını ifade eden Dokumacı, bu ülkede Ramazanın ayrı bir coşku ve güzellikte yaşandığını kaydetti. Saraybosna / aa

İzinsiz

olduğu iddia

edilen cami

yıkıldı

nBosna Hersek’in Livno şehrinde inşaat halindeki bir cami, ‘’izinsiz olduğu’’ gerekçesiyle yıkıldı. Hırvat nüfusun yoğun olarak yaşadığı Livno şehrinin yakınlarındaki Sturba Köyüne, savaşın ardından dönen Boşnaklar cami yapılması için çalışma başlattı. Köydeki Boşnaklar, 11 Temmuzda belediyenin ‘’izinsiz olduğu’’ gerekçesiyle yıkımına karar verdiği inşaat halindeki caminin bir kısmını, Ramazanla birlikte teravih için kullanmaya başladı. Sturba Belediyesi yetkilileri, polis eşliğinde köye gelerek camiinşaatını yıktı.

19.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Tanzanya’da cami ve okul açılışı

  Pakistan’a vaat var, yardım yok

  Bosna-Hersek’e Ramazan turları ilgi görüyor

  Tel Aviv’de garip bir rehin alma olayı

  ABD, Irak’taki hava üssünü devrediyor

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.